InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ron Hutchinson: Moje tango – divadelní drama

    sobota 20.4 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Vernisáž výstavy obrazů Jakuba Sajlera

    sobota 20.4 14:00 - Městský úřad – Sloupová síň, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Město Písek koupí restauraci na zimním stadionu

Ilustrační foto.  , Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy Teď

Ilustrační foto.     Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy Teď

PÍSEK – Písečtí zastupitelé odsouhlasili odkup restaurace na zimním stadionu v Písku, která je v soukromém vlastnictví. Jelikož přes restauraci vede možný vchod do stadionu, město jí chtělo získat, aby jeho stadion splňoval bezpečnostní normy. Městský úřad uvádí, že majitelka restauraci koupila ještě od hokejového klubu Jitex Písek.

 

„Z hlediska dobrého fungování zimního stadionu a zajištění jeho kapacity, je tato nemovitost strategická," zmiňovali úředníci. Majitelka chtěla svou restauraci prodat přes realitní kancelář, město neváhalo a projevilo o objekt zájem. „Tímto výkupem by si město zajistilo další vstup a výstup ze zimního stadionu," popisoval odbor správy majetku.

V současné době je jediným stále otevřeným a nejvíce používaným vchodem ten od řeky. Hlavní vchod od Výstaviště je používaný při větších akcích – aktuálně na zápasy A-týmu IHC Písek. Vchod už ale zasahuje do hotelu a jeho zázemí, který byl klub nucen v těžkých finančních problémech odprodat. Ke vchodu je zřízeno věcné břemeno, aby mělo město zajištěn vstup pro diváky na zápasy.

Majitelka restaurace požadovala kupní cenu 4,2 milionu korun. „Restaurace je jediným zázemím pro návštěvníky zimního stadionu v době konání hokejových zápasů. Je tedy otázkou, zda ji posléze město nabídne k odprodeji s tím, že si nejdříve zřídí věcné břemeno přístupu pro veřejnost do zimního stadionu průchodem, který je součástí nemovitosti, nebo bude restauraci pronajímat či samo prostřednictvím Městských služeb Písek provozovat," položil si otázku městský úřad.

Městské služby Písek, které zimní stadion spravují, jednoznačně odkup restaurace podpořily. „Z provozních důvodů je potřeba mít vlastnická práva, aby objekt mohl být používán k účelu, pro který je určen. Tento názor je podpořen stanovisky kontrolních orgánů v oblasti bezpečnosti práce a požární ochrany," uvedly Městské služby.

Na jednání zastupitelstva se strhla debata, jestli musí město kupovat restauraci kvůli zajištění vchodu a tedy i kapacitě stadionu. Ozývaly se názory, že je to přeci problém hokejistů, kteří by se na odkupu měli finančně podílet. Úředníci však upozorňovali, že je to problém především města, které je vlastníkem stadionu a mělo by zajistit naplnění bezpečnostních norem. Zimní stadion sice využívají hlavně hokejisté klubu IHC Písek, hojně ho ale navštěvuje také veřejnost. Mohou se zde konat i větší akce – v roce 2014 například na zimním stadionu koncertoval Michal David.

Josef Soumar (Piráti) se ptal, co bude s restaurací dále a jak vůbec došlo k odprodeji. V diskuzi položil také otázku, jestli se bude hokejový klub na odkupu podílet. Místostarostka Petra Trambová (Pro Písek) řekla: „Víme pouze to, že žadatelka nabyla objekt od klubu Jitex Písek. Nyní chceme napravit tento stav. Na stadionu není zajištěn bufet a hrozí omezení kapacity využívání stadionu. Město nechce restauraci provozovat, byla by zřejmě nabídnuta k pronájmu." Petra Trambová také zdůraznila, že není možné ani bod odkládat, protože kdyby restaurace skončila v rukou jiného soukromníka, reálně by hrozilo omezení kapacity stadionu. Město totiž nebylo jediným zájemcem o koupi.

Vedoucí odboru správy majetku Milena Hladíková podotkla, že v případě nezajištění druhého přístupu na stadion hrozilo snížení kapacity stadionu ze čtyř tisíc míst na 400 návštěvníků. Marku Andělovi (Písek době) se nelíbilo, že město teď musí kupovat majetek, který před lety hokejový klub prodal.

Josef Keclík (ANO) si zase myslí, že navrhovaná částka je vysoká. Dodal, že je to problém hokejového klubu. „Stadion je ve vlastnictví města, využívá jej veřejnost, nejen IHC Písek. Je to náš problém," odpověděla mu Milena Hladíková. „Je to letitý problém, který nastal v době privatizace, kdy majetek byl rozdělen na části," vzpomínal Karel Vodička z KSČM. Zastupitelstvo nakonec výkup restaurace za 4,2 milionu schválilo a vyhradilo si ještě konečné schválení kupní smlouvy.

Diskuse k článku - 8 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • Mart 

    Reagovat

     

    Špatný moc moc :/ Vždy když sem dělal v Písku nejlepší jídlo široko daleko. Vývar a Cilliconcarne sem odsud měl moc rád :/ Škoda dobrý hospody.

    Vloženo 2.2.2019 10:49:46

  • kat_mydlar 

    Reagovat

     

    Čert vem 4,2 mega. Nejhorší je na tom celém je, že skončí nejlepší kuchařka v písku :(

    Vloženo 1.2.2019 12:47:50

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Děkuji za pochvalu. Mamce Váš ohlas vyřídím bude potěšena.

      Vloženo 1.2.2019 16:09:40

  • Ja 

    Reagovat

     

    No to jsem zvedavej kolik lidi navštíví tuhle restauraci za den a kolik lidi si při sledování hokeje dojde na jidlo když jsou radi ze se na hokej někdo přijde podívat totální vyhození penez spis investujte do hokeje ať se vrátí 1. Liga do Písku

    Vloženo 31.1.2019 23:00:21

  • Honza 

    Reagovat

     

    Není on Tramba ve výboru IHC?Pak bych paní Trambové lépe rozumněl.

    Vloženo 31.1.2019 17:55:36

  • džegr 

    Reagovat

     

    V,idím to jako správný krok, mělo by se to městu vypatit /samozřejmě ne během 1 roku/. Pro fanoušky je to určitě dobrá zpráva

    Vloženo 31.1.2019 16:59:16

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace