Rozkopaná Tylova ulice: Potrubí budou opravovat až do září. Rekonstrukce rozvodů přinese větší úspory domácnostem
Tylova ulice v Litvínově. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov – Rekonstrukce topné soustavy v Litvínově, zahájená již v loňském roce, bude pokračovat i v následujících měsících. S dokončením všech prací a napojením nové soustavy se počítá nejpozději v září 2019. Litvínovským domácnostem tato modernizace přinese zejména vyšší úspory za vytápění a ohřev teplé vody a ekologičtější a především spolehlivější provoz celého systému.

Společnost Tepelné hospodářství Litvínov bude i v roce 2019 pokračovat v realizaci projektu „Rekonstrukce soustavy zásobování tepelnou energií“. Práce byly zahájeny již v roce předchozím a zahrnovaly především demontáž již zastaralé technologie výměníkové stanice v ulici Tylova a instalaci nové moderní technologie, vybavené celou řadou regulačních prvků. To přispěje k úsporám tepelné energie a k zefektivnění její dodávky.

Kromě prací na výměníkové stanici byly prováděny také výkopové práce spojené s ukládáním nového předizolovaného potrubí v trasách jednotlivých větví. I přes určité komplikace se nakonec podařilo zajistit dodávku tepla na počátku topné sezóny.

„V roce 2019 budou pokračovat stavební práce na zmíněné výměníkové stanici s cílem zlepšit technický stav samotného objektu,“ uvedl Jan Rauš, provozní ředitel společnosti Tepelné hospodářství Litvínov. „A pro veřejnost viditelnější budou práce spojené s realizací zbylých větví soustavy či s dokončením větví započatých v roce 2018. Konkrétně se bude jednat o uložení nového předizolovaného potrubí v severní části ulice Tylova (Tylova 2079-2082), dále o realizaci větve spojující bytový dům Tylova 2071 a mateřskou školu. V neposlední řadě budou provedeny finální práce na větvi otopné soustavy vedoucí v jižní části ulice Tylova (Tylova 992-995),“ popsal Rauš. „Prioritou je samozřejmě zajištění dodávek tepla v potřebný čas a kvalitě,“ dodal.

Vlastní výkopové práce na zmíněných větvích budou započaty na přelomu měsíce dubna a května a ukončení všech prací je plánováno na konec září 2019. Poté již nová, moderní distribuční soustava začne sloužit k zajištění spolehlivé, úsporné a ekologicky šetrné dodávky tepelné energie a teplé vody.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru