31. ledna 2019 • 13:18

Nastoupil s dětským idolem a porval se před zraky rodičů. Ti byli nadšení

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Málokterý kariérní debut je tak povedený jako ten, který předvedl v úterý dvacetiletý americký útočník Trent Frederic z týmu Boston Bruins. Talentovaný mladík zaujal už před zápasem s Winnipegem archivní fotografií a v utkání zase pořádně drsnou rvačkou, za kterou mu bouřlivě tleskali i v hledišti sedící rodiče, kteří se rychle stali hitem internetu. „Byl velice dobrý," chválil po utkání všechny aspekty mladíkovy hry trenér Bruce Cassidy.



Člověk se někdy musí usmívat když vidí, jak se život může vyvíjet. Když byl Frederic malým chlapcem, vyrůstal v St.Louis a zbožňoval domácí Blues. Idolem mu byl lídr mužstva David Backes, který v týmu strávil celkem deset sezon a polovinu z nich dělal kapitána.

Před dvanácti lety se s ním také na jedné ze sponzorských akcí vyfotil. A vzhlížel k němu. V prvním utkání NHL pak vedle něj naskočil v útoku. „Je to strašně příjemné, když si představím, že ke mně někdo takhle vzhlíží. Svět je vážně malý, je to parádní příběh," řekl Backes ještě před utkáním.

Na něj pak do hledište usedli i Fredericovy rodiče, dva bratři, sestra a jeden blízký kamarád. A viděli slušnou premiéru čísla 82. Devětadvacítka draftu a bronzový medailista z MS do 20 let v roce 2018 odehrál 8 minut a 29 vteřin, dvakrát vystřelil na bránu a hlavně si připsal pět trestných minut. To byl jeho zápasový highlight.

VIDEO: Rvačka Frederica s Tanevem

Jak ke rvačce došlo? „Bylo to tak nějak přirozené. Hra se na konci druhé části trochu přiostřila, já jsem rozhodně nic nutně nevyhledával," řekl nováček pro NHL.com.

V bitce si pak vedl skvěle. Brandona Taneva pěkně zválcoval, a to je přesně něco, co publikum v TD Garden zbožňuje. Stačil jeden zápas a domácí fanoušci ho milují! Cestou do šaten si ještě plácl se Zdenem Chárou a několika fanoušky a na kostce možná viděl neskutečné nadšení pyšných rodičů. „Ta odezva z hlediště byla fantastická," řekl mladičký forvard.

Chválu si následně vyslechl také od čtyřiatřicetiletého Backese, který se také s radostí díky své postavě prezentuje fyzickou hrou. Nováčkovu rvačku ocenil. „V téhle době už to často nevidíte, ale ke hře to patří. Bylo super vidět, jak se o sebe sám postaral," vykládal a Frederic svému mentorovi hned hezká slova vrátil.

VIDEO: Sestřih utkání Boston - Winnipeg

„David byl skvělý, moc mi pomáhalo, že na mě neustále mluvil, radil mi a dával mi tipy. Nemohl jsem si na první zápas v NHL přát vedle sebe nikoho lepšího," rozplýval se Frederic.

Dojem udělal tedy slušný, i když přiznal, jak ho mrzelo, že proti Winnipegu nedokázal Boston vybojovat bod navíc a prohrál 3:4 po samostatných nájezdech. Dostavila se i nervozita, ale pocit zůstal pozitivní. Stejně jako ohlasy na jeho výkon.

„Střílel, popral se, bylo to povedené. Přesně to jsme potřebovali," řekl Cassidy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud