„Je to příběh o lásce, manipulaci a pomstě. Snad to někomu alespoň trochu otevře oči, protože to není vždy jen pohádka,“ říká Tadeáš Říha, který se podepsal pod scénář i režii a navíc si ve filmu zahrál (pěkného lumpa) společně s kolegy z divadla nebo z konzervatoře. A už podle traileru je zřejmé, že on a jeho spolutvůrci nevidí život studenta jen v líbezných pastelových barvách.

Podle traileru filmu, který byl nominován na Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana pro rok 2019, se autoři nevyhnuli tématům, jakými je manipulace, násilí, alkohol a dokonce sáhnutí si na život. Na teprve šestnáctileté děti (snad nám ten termín prominou) těžké a hutné sousto. Ostatně, už 1. dubna, v pražském kině Lucerna se budou moci návštěvníci slavnostní premiéry přesvědčit, jak se s těžkým tématem studenti popasovali.

„Samozřejmě, že jsme se neobešli bez pomoci starších. Jsem stále ještě student a bez rad zkušenějších by výsledek mohl vypadat zcela jinak,“ směje se Říha a dodává: „Moc mi pomohl pan režisér Juraj Šajmovič, který neváhal přijet na natáčení a pomohl nám vytvořit atmosféru určitých filmových scén a obrazů. Předává mi velké zkušenosti a moc si ho vážím,“ děkuje Tadeáš, do kterého režisér Šajmovič zjevně vkládá naděje. Obsadil ho totiž i do připravovaného celovečerního filmu Tady hlídáme my, který by se měl začít natáčet toto léto, pro Primu pak společně připravují film Příhody pana Příhody, která se začne natáčet v březnu a pojednává o známém sběrateli legendárních Pragovek Emilu Příhodovi.

Fotogalerie
18 fotografií