Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Zverev o novém Davis Cupu: Horší systém by člověk nevymyslel

Jedním z velkých kritiků nové podoby Davis Cupu je německý tenista Alexandr Zverev. Těsně před začátkem ročníku prohlásil, že odehraje jen kvalifikační kolo proti Maďarsku. Ve finálovém turnaji se již neobjeví. Nový Davis Cup kritizuje i prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

Alexander Zverev
zdroj: ČTK/AP autor: John Walton

"Horší systém by člověk nevymyslel," řekl jednadvacetiletý tenista ke změně tradiční týmové soutěže a doufá, že do dvou let se vrátí starý systém s domácími zápasy. "Jsem na 100 procent proti tomuto systému a tak, jak to teď je, v něm nebudu hrát," dodal.

Kvalifikační kolo, které hostí jeden ze dvou soupeřících týmů, ale nevynechá. "Chci, aby kluci měli šanci ten nový systém otestovat," řekl před duelem.

Ten se nově odehraje ve dvou dnech se zápasy na dva vítězné sety. "Miluju, když tady můžeme s ostatními být a společně hrát za Německo proti jiné zemi. Doufám, že se to zase brzo vrátí," dodal.

Vítězové zápasů v kvalifikačním kole postoupí na finálový turnaj pro 18 týmů. Ten se odehraje během jednoho týdne na konci listopadu v Madridu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články