Daviscupový zápas s Nizozemskem zahájí Jiří Veselý

31/1 2019

Kvalifikační tenisové utkání v Davis Cupu je rozlosováno. Náměstkyně primátora pro školství a sport Andrea Hoffmannová vytáhla z osudí jméno Jiřího Veselého. Ten se v prvním pátečním zápase utká s nizozemskou dvojkou Tallonem Griekspoorem.

Daviscupový zápas s Nizozemskem zahájí Jiří Veselý

Andrea Hoffmannová (vlevo) vylosovala jako první jméno Jiřího Veselého. Ukazuje jej hlavní rozhodčí. Foto: Lukáš Kaboň

Tenisové týmy Nizozemska a České republiky dorazily v pátek 1. února po poledni na ostravskou radnici na rozlosování kvalifikačního zápasu o postup do finálové skupiny. Ještě před losováním se tenisté setkali s primátorem Tomášem Macurou, náměstkyní Andreou Hoffmannovou a náměstkem hejtmana Lukášem Curylem. „Vítám vás v Ostravě, v budově radnice s nejvyšší radniční věží v České republice. Zápas Davis Cupu se koná v našem městě již podesáté, takže slavíme malé jubileum,“ usmál se primátor Tomáš Macura. „I to potvrzuje, že Ostrava je městem sportu. Užijte si zde pobyt,“ popřál hráčům obou týmů primátor. Poté se tenisté obou týmů vyfotili s žáky Základní školy Bohumíra Dvorského z Ostravy-Jihu, která je sportovně zaměřena.   

V sále zastupitelstva následně se konalo losování. Ujala se jej náměstkyně primátora Andrea Hoffmannová. Z osudí vytáhla jméno Jiřího Veselého a od toho se odvíjí celý program pátečních a sobotních zápasů. Veselý se v pátek utká v zahajovacím utkání s Tallonem Griekspoorem, poté Lukáš Rosol nastoupí proti nizozemské jedničce Robinu Haasemu. Sobotní program zahájí čtyřhra, po ní následují dvouhry Veselého a Haase a Lukáše Rosola s Tallonem Griekspoorem.