Brno vítá hrdinu. Do Komety se ze Slovanu Bratislava vrací gólman Čiliak

ČTK Sport ČTK, Sport
31. 1. 2019 16:22
Slovenský hokejový brankář Marek Čiliak se vrací ze Slovanu Bratislava do Komety Brno, které vychytal v minulých dvou sezonách titul. Osmadvacetiletý odchovanec Zvolenu odešel do týmu slovenského účastníka Kontinentální ligy po minulé sezoně.
Marek Čiliak opět obleče brněnský dres
Marek Čiliak opět obleče brněnský dres | Foto: Lukáš Filipec

O jeho návratu do Komety informoval oficiální web Slovanu. Podle bratislavského klubu se čeká ještě na dotažení administrativních formalit ze strany KHL k ukončení kontraktu. Čiliak odchytal v KHL 28 zápasů s průměrem 3,31 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 89,3 procenta.

Slovan je v Západní konferenci KHL poslední a nemá šanci na postup do play off, zbytek sezony v jeho dresu dochytá český gólman Jakub Štěpánek. Krýt záda mu bude osmnáctiletý Michal Vojvoda.

Čiliak přišel do Brna ze Zvolenu už v 15 letech a od roku 2013 byl v Kometě brankářskou jedničkou. Mezitím působil i v Nitře ve slovenské lize či ve Znojmě v EBEL. S Kometou získal vedle dvou zlatých medailí také stříbro v roce 2014 a bronz o rok později.

Účastník loňského mistrovství světa v Dánsku v české extralize odchytal celkem 247 zápasů s průměrem 2,30 gólu na utkání a úspěšností 91,53 procenta. Připsal si také 25 čistých kont.

 

Právě se děje

Další zprávy