Uzávěrka přestupů: Přehled změn v českých soutěžích

Foto: hc-kometa.cz

Ve čtvrtek 31. ledna o půlnoci skončilo přestupové období. Teď už české kluby nemohou dělat změny v kádrech. Dění z uzávěrky přestupů jsme sledovali v onlajn článku, v němž jsme se věnovali Tipsport extralize, Chance lize, případně i druhé lize a zajímavým přesunům ze zahraničí.

1. únor

10:30
Všem hokejovým fanouškům děkujeme za pozornost. O případných dalších změnách v kádrech už budeme informovat v samostatných článcích. Zdá se, že přestupové dění utichlo.

10:28 – Pavlas se může objevit v Litvínově
Litoměřický obránce Aleš Pavlas (letos 38 utkání, 6+24) má střídavé starty do Litvínova.

10:25 – Koho dopsal Hradec na střídavé starty?
Kromě níže zmíněných hráčů (Vydarený, Veselý, Kutlák a Šimánek) se mohou v sestavě Mountfieldu objevit také prostějovský obránce Zdeněk Čáp, slávistický bek Jindřich Barák, litoměřický zadák Ondřej Smetana a vsetínský útočník Ondřej Kopta. Všichni mají do Hradce střídavé starty z Chance ligy. „Všechny střídavé starty z první ligy jsou domluveny tak, že si hráči budou plnit povinnosti primárně ve svých klubech. V případě, že bude daný hráč k dispozici, může nastoupit za nás. Jejich nasazení pak bude v režii našich trenérů,“ řekl pro mountfieldhk.cz generální manažer Aleš Kmoníček.

10:16 – Mostu mohou pomoci dva Trhači 
Kadaňský brankář Oliver Štěpánek má nově střídavé starty do druholigového Mostu. U Mosteckých lvů se může v závěru sezony objevit také útočník Jaroslav Vašíček (za Kadaň 13 utkání bez bodu).

9:54 – Koho dalšího dopsala Plzeň na střídavé starty?
Kromě Nouzy, Fillmana a Pavlina může Plzeň teoreticky využít také jihlavské obránce Jana Holého s Davidem Kajínkem, kladenského beka Petra Hořavu a litoměřického bojovníka Patrika Marcela. Všichni mají do Plzně střídavé starty z Chance ligy.

9:29 – Veselý si může prodloužit sezonu
Ústí nad Labem skončí sezona už v únoru. Pro urostlého forvarda Jana Veselého, ústeckou posilu ze Slavie, se ale nabízí zajímavá možnost: ročník by mohl dokončit v Hradci Králové, kam má střídavé starty. Veselý patří s devatenácti góly mezi patnáct nejlepších střelců Chance ligy.

9:20 – Fillman a Pavlin mají střídavé starty do Plzně
Dalšími hráči Motoru, kteří by v případě neúspěchu svého týmu v play off, mohli dokončit sezonu v extralize, jsou cizinci Mitchell Fillman (43 utkání, 4+11) a Žiga Pavlin (47 zápasů, 7+20). Oba obránci mají střídavé starty do Plzně.

9:09 – Plzeň dopsala na soupisku Nouzu
Prostějovský útočník Tomáš Nouza má střídavé starty do extraligové Plzně. Nastoupit za ni ale může pouze v případě, pokud by Jestřábům skončila sezona a naopak Škodovka v play off stále pokračovala. Nouza je desátým nejproduktivnějším hráčem Chance ligy: ve 42 zápasech dal 22 gólů a na 21 asistoval.

8:52 – Za Hradec Králové mohou nastoupit hráči Motoru
Za Mountfield teoreticky (v případě brzkého konce Motoru v prvoligovém play off) mohou nastoupit obránci Zdeněk Kutlák, René Vydarený a útočník Jiří Šimánek. Do Hradce Králové mají střídavý start z Českých Budějovic.

8:49 – Piché pokračuje v Litvínově
Třicetiletý kanadský bek Sébastien Piché zůstává na severu Čech. Litvínov se dohodl na prodloužení jeho hostování z Hradce Králové až do konce sezony. Letos v extralize sehrál dohromady 22 utkání (1+6, 0 +/-).

8:47 – Štindl za Bezúcha
A je tu avizovaná výměna: do Hradce Králové odchází obránce Petr Štindl (za Jihlavu 44 utkání, 3+9, +19 +/-), opačným směrem jde forvard Juraj Bezúch (za Mountfield 30 zápasů, 3+4).

0:10 – Co v pátek čekat?
Se 100% jistotou lze očekávat, že extraligové kluby zveřejní, které hráče z Chance ligy si domluvily na střídavý start. Je to tak každý rok. Ale možná se dočkáme i větší pecky: minimálně se odhalí výměna Jihlavy s dosud neznámým extraligovým klubem.

0:07 – Onlajn článek pokračuje
Dění v Tipsport extralize, Chance lize a případně i v dalších soutěžích budeme dál monitorovat v tomto článku. Páteční poledne totiž může být také zajímavé... A kdo ví, třeba někdo přispěchá s novinkou už krátce po půlnoci.

0:02 – Přestupy se budou dál oznamovat
Přestupové okno už je sice zavřené, neznamená to ale, že zajímavé zprávy o kádrech v extralize, první lize či druhé lize ještě nemohou přijít. Řada klubů vyčkává se zveřejněním informací až do pátečního poledne.

0:00 – Přestupové okno se zavřelo
Od této doby – až do 1. května – nemohou české kluby přivádět posily. S kádrem, který do půlnoci zaregistrovaly v systému, musí dokončit sezonu.

31. leden

23:02 – Zubři doplnili kádr o Gazdu
Prvoligový Přerov dopsal na soupisku dva mladíky ze Zlína: obránce Daniela Gazdu a útočníka Jonáše Kočicu. Jednadvacetiletý Gazda letos vcelku pravidelně nastupuje za Berany v extralize (30 zápasů, 3+4), naskočil i ke čtyřem utkáním za Porubu (0+1). Devatenáctiletý Kočica pak pendloval mezi Šumperkem (6 utkání, 0+0) a juniorkou Zlína (29 zápasů, 14+9).

22:35 – Nenapínejte nás
Dočkáme se dnes ještě nějakých přestupů? Nebo se kluby, od kterých se čekala aktivita, vyjádří až zítra ráno a dopoledne? 

21:48 – V Kotlině skončil i Blinka
Havlíčkův Brod v posledních hodinách neopustil pouze obránce Patrik Kadeřávek (Sokolov), ale také útočník Matěj Blinka (kam jde, to zatím není známo). Klub se k jejich odchodům vyjádří zítra. Blinka byl šestým nejproduktivnějším útočníkem Havlíčkova Brodu (26 utkání, 5+12).

21:34 – Moisio do Polska
Někdejší útočník Trhačů Patrik Moisio míří do polského týmu Podhale Nowy Targ. Od svého odchodu z Kadaně (listopad 2016) hrál doma ve Finsku, pak v Japonsku, Anglii, Skotsku a letos působil na Ukrajině. A teď finský bitkař pozná další zemi...

21:19 – Co naši sousedé?
Na Slovensku dnes také končí přestupová uzávěrka, tam je ale zatím vcelku klid. Ticho před bouří by ale mohl narušit příchod někdejší stálice NHL Krise Versteega do Nitry. Čeká se na vyřešení administrativních záležitostí.

21:04 – Urban zůstává na Slovensku
Tomáš Urban nakonec během přestupové uzávěrky nikam nezamíří. Nové Zámky na svém Facebooku uvedly, že urostlý forvard dokončí sezonu v jejich týmu.

20:55 – Pro Kvapila sezona skončila
Sokolov reagoval příchodem Kadeřávka (viz níže) na nemilou zprávu ohledně obránce Tomáše Kvapila, který kvůli zranění a následné operaci ruky přijde o zbytek ročníku. 

20:45 – Fojtík jde k Bobrům
Valašské Meziříčí získalo na hostování do konce sezony Josefa Fojtíka. 34letý forvard hrál letos za Porubu (23 utkání, 0+2) a Hodonín (2 zápasy, 1+1). Fojtík nejde do neznámého prostředí: mezi opory Valmezu patřil už v ročníku 2016/2017.

20:15 – Trejd se oznámí zítra
Výměna na trase mezi Jihlavou a dosud neznámým extraligovým klubem se oficiálně oznámí až v pátek ráno. Do té doby mohou fanoušci jen spekulovat – a hryzat si nehty napětím :)

20:13 – Kadeřávek jde z Havlíčkova Brodu do Sokolova
Sokolov dál zbrojí na postup do Chance ligy: během přestupové uzávěrky přivedl Patrika Kadeřávka. Dvaadvacetiletý obránce hrál letos za Kadaň (12 utkání, 0+2) a Havlíčkův Brod (20 zápasů, 4+6). Zkušenosti má i z EBEL, kde působil ve Znojmě.

20:10 – Niko zůstane v liberecké organizaci
O Jána Nika, který v Chance lize patří k nejefektivnějším bekům na přesilovky, byl na trhu zájem, nakonec ale s největší pravděpodobností zůstane v liberecké organizaci. Na farmě v Benátkách letos sehrál 33 utkání s bilancí 3+9.

19:58 – Chystá se trejd
A první novinku z přestupové uzávěrky brzy oznámí Jihlava! Má se jednat o výměnu mezi extraligovým a prvoligovým týmem.

19:37 – Krenželok na střídavé starty do Havířova
Urostlý obránce Daniel Krenželok si může zahrát za AZet, kam má střídavé starty z Vítkovic. Jednadvacetiletý bek letos nastupoval za Vítkovice (38 utkání, 1+2) a Porubu (11 zápasů, 2+3). V Havířově se mihl už během sezony 2016/2017. Zkušenosti má mimo jiné z juniorského MS.

19:30 – Most má nového trenéra
Novým hlavním trenerém Mosteckých lvů je od dnešního dne Vladimír Machulda. Dosavadní hlavní kouč Kamil Kašťák bude jeho asistentem, realizační tým doplňuje Vladimír Šafner. Most je ve druholigové skupině Sever na třetím místě – vede Sokolov, druhé jsou Klatovy. 

19:25 – Co by, kdyby...
Teď zpráva, která k přestupové uzávěrce úplně nepatří. Ale je zajímavá... Pokud by byla v NHL výluka, což je reálná hrozba, útočník San Jose Tomáš Hertl by pravděpodobně hrál za Hradec Králové, kde dělá sportovního manažera jeho někdejší parťák ze Slavie Jaroslav Bednář.

19:07 – Panna do Žďáru nad Sázavou
Druholigové Plameny hlásí zajímavou posilu: jejich dres oblékne Ondřej Panna. Dvaadvacetiletý útočník hrál letos za Slavii (16 utkání, 1+1), Letňany (4 zápasy, 3+3) a Dvůr Králové (12 duelů, 1+6). V předcházejících ročních startoval i za Pardubice, v extralize má celkem 38 utkání (0+1).

18:41 – Co Jágr?
Jaromír Jágr za Kladno v této sezoně ještě nenastoupil. „Situace je taková, že trénuju. Ale abych se cítil nějak dobře, to vůbec ne. Když jsem se chtěl dvakrát vrátit, tak jsem se při posledních trénincích zranil. Zatím nemám pocit, že bych tomu mužstvu byl prospěšný. Proto nehraju," řekl pro ceskatelevize.cz.

18:29 – Černý na střídavé starty do Vsetína
Kromě Drtiny dopsal Vsetín na soupisku ještě obránce Tomáše Černého, který hrál letos za Porubu (12 zápasů, 0+1) a Vítkovice (21 utkání, 0+3). Na Lapač, kde se mihl už na startu sezony (3 duely, 0+0), má střídavé starty právě z Vítkovic. Jeho starty se budou řešit podle vzájemné dohody mezi kluby. V minulém ročníku si jednadvacetiletý obránce vyzkoušel KHL za Slovan Bratislava.

18:10 – Vedle Drtiny opouští Slavii i Procházka
Útočníkovi Martinu Procházkovi skončilo měsíční hostování z Mladé Boleslavi do Slavie. Během angažmá v Edenu stihl jedenáct zápasů (3+4). „Vzhledem k tomu, že už má v nejvyšší soutěži odehráno 26 zápasů, nemůže ho Slavia nadále využít ani formou střídavých startů," stojí na webu hc-slavia.cz. Procházka se vrací k Bruslařům.

18:03 – Drtina jde ze Slavie do Vsetína
A je to tu! Jiří Drtina, nejproduktivnější obránce prvoligové sezony 2017/2018, mění Eden za Lapač! Drtina letos odehrál 46 utkání, ve kterých získal dvacet bodů (3+17) – byl tak druhým nejproduktivnějším zadákem sešívaných.

17:32 – Co to bude?
V Chance lize se brzy oznámí jeden hodně zajímavý přesun...

17:28 – Kometa představila aktuální kádr
Bude zajímavé sledovat, zda na následující soupisku ještě někdo přibude, nebo už ne...

Brankáři: Marek Čiliak, Karel Vejmelka, Lukáš Dostál, Pavel Jekel, Lukáš Klimeš. 

Obránci: Ivan Baranka, Michal Barinka, Tomáš Bartejs, Vlastimil Bilčík (střídavé starty z Třebíče), Michal Gulaši, Daniel Kowalczyk, Radek Kučeřík, Zbyněk Michálek, Tomáš Malec, Dalimil Mikyska, Jan Mlčák, Ondřej Němec, Jan Štencel, Šimon Szathmáry (Třebíč - střídavé starty). 

Útočníci: Leoš Čermák, Martin Dočekal, Tomáš Doležal (střídavé starty Přerov), Filip Dvořák, Martin Erat, Robert Havlát, Petr Holík, Jan Hruška, Bedřich Köhler, Tadeáš Král, Petr Kratochvíl, Silvestr Kusko, Alexandre Mallet, Erik Meluzín, Tomáš Mlynář, Peter Mueller, Matěj Novák, Jakub Orsava, Karel Plášek, Tomáš Plekanec, Vojtěch Střondala, Jan Süss, Tomáš Vondráček, Martin Zaťovič, Tomáš Sýkora a Roman Pšurný (střídavé starty Přerov).

17:23 – Kometa oznámila střídavé starty z první ligy
Za Brno si teoreticky mohou zahrát třebíčští obránci Šimon Szathmáry s Vlastimilem Bilčíkem a přerovští útočníci Tomáš Doležal, Tomáš Sýkora a Roman Pšurný. Všichni mají do Komety střídavé starty.

17:15 – Litoměřický kádr rozšířil i Havlík
Kromě Klejny dopsal Stadion na soupisku také dvacetiletého beka Marka Havlíka. Ten hrál letos za litvínovskou juniorku (19 utkání, 1+3) a druholigovou Bílinu (7 zápasů, 1+1).

17:12 – Klejna jde z Kadaně do Karlových Varů
Mládežnický reprezentant František Klejna opouští Trhače – sezonu dohraje v Litoměřicích. Malý, avšak fyzicky silný obránce nastoupil za Kadaň k jedenácti utkáním (2+2). Minulý rok se účastnil MS do 18 let.

17:02 – Klok definitivně do Vítkovic nepřijde
Vítkovice oficiálně potvrdily, že jejich pokus angažovat obránce Lukáše Kloka nevyšel. 

16:57 – Guman a Rehuš mají také střídavé starty do Vítkovic
Kromě Slováčka mohou extraligové Vítkovice využít další dva hráče z Chance ligy: havířovského útočníka Branislava Rehuše a porubského mladíka Tomáše Gumana.

16:53 – Vsetínský Slováček má střídavé starty do TELH
Zřejmě nejlepší obránce dosavadního průběhu Chance ligy Ondřej Slováček (48 utkání, 10+25) by se teoreticky mohl objevit v sestavě Vítkovic, kam má střídavé starty. Má je tam nicméně už od začátku sezony – a teď se to dozvěděla i široká veřejnost.

16:48 – Hrabal do Vítkovic 
Vítkovice získaly 33letého obránce Josefa Hrabala, který před nedávnem skončil v Pardubicích. Tam letos sehrál 30 zápasů (1+6). V minulosti hrál extraligu za Třinec a Vsetín.

16:04 – Urban zpátky v Česku? 
Mluví se o případném návratu Tomáše Urbana. Vysoký útočník hrál v minulosti za Liberec či Mladou Boleslav, aktuálně nastupuje za slovenské Nové Zámky (30 utkání, 14+12). Objeví se znovu v tuzemských soutěžích?

15:35 – Boleslav se prý zajímala o Sukeľa
Bruslaři údajně sondovali situaci okolo mladého slovenského útočníka Matúše Sukeľa. Podle prohlášení Slovanu Bratislava na klubových stránkách už však pravděpodobně k dalším odchodům nedojde.

15:08 – Zlín domluvil střídavé starty z Chance ligy
Zlín může ve zbytku letošní sezony kromě níže zmíněného Kanka využít dalších pět hráčů z první ligy: beka Antonína Bořutu z Havířova, útočníky Jakuba Navrátila a Darka Hejcmana z Přerova a porubské forvardy Jiřího Zdeňka a Jana Dufka.

14:48 – Klok se do extraligy nevrátí
Kromě Marka Čiliaka už Slovan dnes nikoho neuvolní. Zdá se, že tak definitivně padá návrat obránce Lukáše Kloka do Vítkovic.

14:41 – Kanko do Zlína
Zlín lovil v Chance lize: získal zkušeného útočníka Poruby Petra Kanka (letos 45 zápasů, 18+9). „Jedná se o hokejistu s velkými hráčskými zkušenostmi. Je to důrazný útočník, který se umí prosadit i střelecky. Věříme, že díky jeho zralému věku a nesporným zkušenostem nám pomůže. Jsme přesvědčeni, že bude pro nás v extraligových zápasech velkým přínosem," řekl sportovní manažer Zlína Jiří Šolc.

14:31 – Velký návrat!
Slovan potvrdil odchod brankáře Marka Čiliaka do Komety. „Čeká se už jen na dotáhnutí administrativních formalit ze strany KHL při ukončení jeho kontraktu v Bratislavě," stojí na stránkách Slovanu. O Čiliakově návratu do Brna, s nímž slavil dva tituly v řadě, se spekulovalo několik týdnů. Sága se definitivně rozřešila dnes. Čiliak letos odchytal v KHL osmadvacet zápasů: úspěšnost zákroků má na 89,3 procentech a průměr inkasovaných gólů na hodnotě 3,31.

14:04 – Hodonín posílil brankoviště
Druholigový Hodonín přivedl dvacetiletého gólmana Mateje Gajana, který letos chytal za Levice nižší soutěž na Slovensku.

13:55 – Co bude dál s Chance ligou?
V příští sezoně se ještě nebude z první ligy sestupovat. Co bude potom, až bude mít soutěž sedmnáct týmů (s novou Duklou na Moravě případně hned osmnáct)? Existuje víc variant. Na tiskové konferenci o nich mluvil předseda Českého hokeje Tomáš Král: „Máme připravených několik modelů, které připadají v úvahu. Ať už to jsou divize, postupné snížení počtu týmů, nebo i okamžité snížení. Bude záležet, jak budeme řešit ty naše dva týmy Dukla, které pro nás budou při rozhodování prioritní. Ale všichni byli předem informováni a počítají s tím, že se budeme vracet na původní počet čtrnácti klubů."

13:45 – V Chance lize má vzniknout druhá Dukla
Po vzoru Litoměřic by se měl svazový projekt Dukla rozšířit i na Moravu. Na tiskové konferenci o tom mluvil předseda Českého hokeje Tomáš Král: „Na základě zkušenosti z Litoměřic máme jasnou představu, chceme vybudovat podobný klub ještě na Moravě. Potřebovali jsme na to mít jasno s financemi, teď máme. Libor Zábranský řekl, že by si to rád vzal na starosti. Je na něm, aby vytipoval lokality, které by byly ochotny program plnit a dodržovat jeho pravidla. Bude tomu odpovídat i struktura soutěže, která se po sezoně 2019/20 změní a začne nový model se dvěma Duklami."

13:29 – Konrád prodloužil s Olomoucí!
Hlavní opora Mory se dohodla na nové smlouvě: Branislav Konrád prodloužil kontrakt o další tři roky! Slovenský reprezentant si v této sezoně drží úspěšnost zákroků na 91,27 procentech a průměr inkasovaných gólů na zápas má 2,32. Konrádovi je 31 let.

13:22 – Bude se Illéš stěhovat z Poruby? 
Na trhu je zájem o Jakuba Illéše, který zažívá bodově nejvydařenější sezonu v kariéře. Porubě pomohl ve 39 zápasech 32 body (13+19). 

13:12 – Kde dohraje sezonu Piché?
Řeší se angažmá kanadského obránce Sébastiena Pichého, který je hráčem Hradce a poslední týdny pomáhal Litvínovu (5 utkání, 0+2). Momentálně je zpátky v Hradci Králové. Zůstane tomu tak i po 31. lednu?

12:48 – Posily na Lapač?
Vsetín je na trhu hodně aktivní a hledá posily! Co se mu povede uskutečnit? Jednání určitě nejsou jednoduchá...

11:41 – Pardubičtí fanoušci v očekávání
Zajímavé věci se dnes mohou stát v Pardubicích. Jsme zvědaví! 

11:13 – A co posily?
Brno oznámilo prodloužení smluv pro trio hráčů, o dalších novinkách v kádru bude informovat později.

11:08 – Kometa si pojistila tři hráče
Nové víceleté smlouvy podepsali v Brně brankář Karel Vejmelka (uplatněna opce na příští sezonu), obránce Jan Štencel (dva roky + roční opce) a kanadský útočník Alexandre Mallet (kontrakt na další dvě sezony)

11:04 – Růžičkova budoucnost ve Slavii?
Po odchodu Kantora dokončí Mladá Boleslav sezonu s brankářskou dvojicí Gašper KrošeljJan Růžička. Bude zajímavé sledovat, zda se druhý jmenovaný v letošní sezoně ještě představí v dresu Slavie, za kterou dosud zapsal sedm startů.

10:56 – Kantor do Třince
Sedmadvacetiletý brankář Pavel Kantor odchází z Mladé Boleslavi do Třince. Kantor letos naskočil do čtrnácti extraligových zápasů (90,88 %, 2,25 G/Z). V pěti utkáních se pak objevil v prvoligové Kadani.

10:46 – Srdcař Hlinka
Pokud Jaroslav Hlinka pomůže Spartě i na ledě, byla by to jeho 19. extraligová sezona za tento tým! „Je hrozně fajn být zpátky v naší kabině, kterou samozřejmě dobře znám. Jsem moc rád, že se do ní aspoň na chvíli vrátím. Ještě uvidíme, v jaké konkrétní roli," řekl útočník se zkušenostmi z NHL pro hcsparta.cz. „Přišel za mnou Petr Bříza (předseda představenstva), zda bych nebyl ochotný týmu nějakým způsobem pomoci, zatím hlavně klukům v kabině a v tréninku. Samozřejmě jsem souhlasil. Sparta pro mě moc znamená a byl bych rád, kdybych klukům dokázal jakkoliv pomoci."

10:39 – Hlinka na střídavé starty do Sparty!
42letý útočník Jaroslav Hlinka by si po roce opět mohl zahrát za Spartu, kam má střídavé starty z druholigového Vrchlabí (tam má ve po čtyřech zápasech tři asistence). „Jarda se u nás bude připravovat, bude součástí našeho mužstva. Našim mladým útočníkům toho může spoustu ukázat a poradit, možná klukům pomoct s přesilovkou či buly. A kdybychom vzájemně cítili, že nastal čas na to, aby Jarda pomohl i přímo při zápase na ledě, třeba se dočkáme i dalších jeho zápisů do kroniky extraligy," řekl pro hcsparta.cz Michal Broš.

10:07 – Z KHL do TELH?
Nejočekávanější přestupy se týkají Slovanu Bratislava, kde působí Marek Čiliak nebo Lukáš Klok. Slovan dnes od 18:30 hraje proti Soči – pokud některé svoje hráče do TELH uvolní, oficiálně oznámeno to bude pravděpodobně až po zmíněném utkání.

9:29 – Šulek má střídavé starty do Tábora
Útočník Ondřej Šulek, který z Českých Budějovic hostuje v Kadani (46 utkání, 6+10), by se mohl v závěru sezony ukázat v druholigovém Táboře. Trhači o tom informovali na svých stránkách.

9:05 – Souhrn včerejších změn
Jan Kloz (Ú, Litoměřice → Pardubice)
Jan Zdráhal (O, Prostějov → Pardubice)
Daniel Voženílek (Ú, Pardubice → Litoměřice)
Michal Machač (Ú, Pardubice → Dvůr Králové)
Jiří Průžek (Ú, Benátky n/J → Litoměřice)
Sebastian Fajkus (Ú, Prostějov → Jihlava)
Dominik Lakatoš (Ú, Zlín → Liberec)
Michal Furch (O, Třebíč → Mor. Budějovice)
Michal Moravčík (O, Laval Rocket → Plzeň)

8:53 
Dnes (popřípadě zítra, kdy se mohou také nějaké přesuny dodatečně oznámit) by se měly dít věci!

30. leden

22:08 – Urbanec odstoupil
Porubský obránce Patrik Urbanec nedohrál kvůli zranění středeční zápas proti Frýdku-Místku. Jeho jméno přitom padalo v souvislosti s přestupovou uzávěrkou, protože Ostravané do play off po dnešní porážce nepostoupí. Bude se zítra stěhovat?

21:47 – Komplikace pro Havířov?
Obránce Alex Rašner nedohrál středeční utkání proti Slavii. Pro AZet, který bojuje o postup do play off, by byla jeho dlouhodobější ztráta komplikací. Snad to ale nebude vážné.

21:09 – Zdráhal končí v Prostějově
Jan Zdráhal opouští Prostějov! Do Pardubic má sice jen střídavé starty, dohraje tam ale sezonu. Jestřábi to potvrdili na svých stránkách. Zdráhal je s 28 body (4+24) šestým nejproduktivnějším obráncem Chance ligy. 

20:57 – Porubu posune do vyřazovacích bojů už jen zázrak
Ostravané po středeční porážce ztratili reálně naděje na postup do play off. Je možné, že několik hráčů nyní odejde. Hokejisté jako Jan Káňa, Jakub Illéš, Ctirad Ovčačík, Jan Dufek, Tomáš Jáchym nebo Petr Kanko by uchazečům o play off (případně ligovým favoritům) jistě pomohli.

20:54 – O Bradleyho stojí v Rakousku
Tahle zpráva se netýká přestupové uzávěrky, ale je zajímavá. Cody Bradley v Motoru dokončí sezonu, po jejím skončení by se však mohl přesunout do EBEL. Rakouská média zmiňují, že se o technického forvarda zajímá Villach.

20:46 – Beránek na marodce
Karlovarský útočník Ondřej Beránek, který kvůli blíže nespecifikovanému zranění v horní části těla nedohrál úterní duel s Olomoucí, bude Energii chybět přibližně šest týdnů.

20:23 – Lakatoš zpátky v Liberci
Středeční utkání v Třinci bylo pro Dominika Lakatoše posledním v této sezoně ve zlínském dresu. Jednadvacetiletý útočník se z hostování vrací zpátky do Liberce. Ve Zlíně odehrál celkem 22 zápasů, ve kterých zaznamenal třináct bodů za čtyři branky a devět nahrávek.

19:31 – Furch pomůže Žihadlům
Urostlý třebíčský obránce Michal Furch se dnes objevil v sestavě druholigových Moravských Budějovic. Dvacetiletý bek letos nastoupil ke 31 zápasům v Chance lize (1+0).

18:50 – Česká letka v Chabarovsku
Extraligové kluby se pochopitelně zajímaly o české hráče, kteří působí v Chabarovsku: obránce Jana Koláře nebo útočníka Tomáše Zohornu. Amur je mimo pozice play off, takže uvidíme, co se během následujících hodin přihodí. 

18:46 – Co další Češi z KHL?
U Rudolfa Červeného je nejpravděpodobnější variantou, že do Tipsport extraligy nezamíří. Ve Slovanu by měl zůstat do poloviny února, kdy končí uzávěrka přestupů ve Švédsku či Švýcarsku. Uvidíme, kde nakonec exhradecký forvard dokončí sezonu. Pochopitelně může zůstat i v Bratislavě. Červený je letos třetím nejproduktivnějším hráčem Slovanu: po 53 zápasech má bilanci 10+10.

18:14 – Nahradí Klok Baranku?
Vítkovice se už před několika dny rozloučily s veteránem Ivanem Barankou (nově Kometa). Věděly totiž, že by ho pro příští sezonu neudržely. Ostravané od té doby hledají náhradu. Vrátí se z KHL Lukáš Klok? Při své premiérové sezoně v Rusku odehrál 48 zápasů (1+7).

17:47 – Zlín se poohlíží po útočních
Ať Lakatoš zůstane, nebo odejde, Zlín bude hledat posily především do útoku. Dotáhne se nějaký transfer do zdárného konce?

17:45 – Vrátí se Lakatoš do Liberce?
Zajímavé bude sledovat, kde dokončí sezonu Dominik Lakatoš. Poslední lednový den mu končí hostování ve Zlíně. Vrátí se do Liberce, nebo se podaří Beranům mladého útočníka udržet? Lakatoš byl ve Zlíně poměrně produktivní: za 21 zápasů má bilanci 4+9.

17:29 – Pokračovatel slavného rodu
Premiéru v extralize (v barvách Zlína proti Třinci) právě zažívá osmnáctiletý obránce Matyáš Hamrlík – syn Martina Hamrlíka a synovec Romana Hamrlíka.

17:12 – Přijde do Štatlu finský mistr světa?
Kometa se podle všeho zajímá (zajímala) o finskou posilu do útoku. Mělo by se jednat o mistra světa a zároveň olympijského medailistu. 

16:45 – Tejral opustil marodku
Slávistický útočník Petr Tejral je smolařem na zranění. V sezoně 2017/2018 dostal hokejkou do oka a dlouho chyběl, vynechat musel i podstatnou část letošního ročníku. Teď ale hlásí návrat do sestavy, zahraje si po dvou měsících. Letos naskočil do 28 utkání (2+1).

16:41 – Šimánek bude delší dobu chybět
Horší zprávou pro České Budějovice je, že minimálně pár týdnů se v jejich sestavě neobjeví zraněný veterán Jiří Šimánek (letos 38 utkání, 11+9).

16:37 – Dunn v sestavě Motoru
Třiadvacetiletý Kanaďan Vincent Dunn se po více než měsíci na marodce vrátil do českobudějovické sestavy. Připomínáme, že se zranil při bitce s kladenským Jakubem Hajným. Dosud odehrál za Motor jen dva zápasy (0+0), ve středu proti Kadani přidá třetí start (možná ale bude jen "povinný", jedno střídaní, aby splnil limit pro případnou baráž). 

16:32 – Fajkus do Jihlavy
Jihlava rozšiřuje kádr: ze Zlína přichází osmnáctiletý útočník Sebastian Fajkus. Ten hrál letos střídavě za Prostějov (6 utkání, 1+0) a zlínskou juniorku (27 zápasů, 11+8).

16:13 – Černé scénáře se nenaplnily
Není tajemstvím, že se Chomutov potýká s finančními problémy a že má vůči hráčům neuhrazené pohledávky. K rozpadu kádru během přestupové uzávěrky nicméně nedojde. 

16:08 – Dostálek hlásí návrat
Útočník Vlastimil Dostálek se po skoro dvou měsících na marodce vrací do jihlavské sestavy. Nastoupí už dnes proti Ústí nad Labem. Dostálek stihl před zraněním 27 utkání (15+9).

15:55 – Bývalí extraligisté změnili angažmá
Co se děje v zahraničí? Bývalý obránce Komety Peter König jde do polské Osvětimi, někdejší bek Mladé Boleslavi Luka Vidmar posílil rodnou Lublaň (Alpská hokejová liga) a exlitvínovský Florian Iberer ukončil kariéru. 

15:44 – Valaši nasadí 16letého brankáře
Vsetín má na marodce oba brankáře: Davida Gábu a Jana Šelepněva. V dnešním zápase proti Litoměřicím tak začne v brance teprve šestnáctiletý Jakub Málek, opora vsetínské juniory. Zranění výše zmíněných gólmanů by naštěstí neměla být dlouhodobá.

15:30 – Je Prostějov ve hře o Volfovy služby?
V souvislosti s Lukášem Volfem, nejproduktivnějším hráčem Ústí nad Labem, se mezi fanoušky skloňuje Prostějov. Uvidíme, co je na tom pravdy.

14:57 – Zdráhal má střídavé starty do Pardubic
Obránce Jan Zdráhal by si rovněž mohl zahrát za Dynamo. Na rozdíl od Jana Kloze má však do Pardubic pouze střídavé starty. Zdráhal je s 28 body (4+24) čtvrtým nejproduktivnějším obráncem Chance ligy.

14:50 – Kloz mění Litoměřice za Pardubice
Šokující zpráva: tahoun Litoměřic Jan Kloz odchází na hostování do Pardubic! Kloz opouští Chance ligu coby její pátý nejproduktivnější hráč. Ve 45 zápasech se blýskl 48 body (21+27).

14:48 – Průžek jde z Benátek do Litoměřic
Stadion před vyvrcholením sezony přivedl dvacetiletého útočníka Jiřího Průžka. Průžek vedl týmové bodování Benátek nad Jizerou – ve 44 zápasech dal 13 gólů a přidal 13 asistencí. Zářil hlavně v prosinci, kdy ho dokonce hokej.cz zařadil do nejlepší sestavy Chance ligy.

14:48 – Voženílek zpátky v Litoměřicích
Daniel Voženílek se vrátil z Pardubic do Litoměřic, za které letos sehrál 38 utkání (12+14).

14:44 – Kloz a Zdráhal by si mohli zahrát v extralize
Během přestupové uzávěrky se urodí mnoho střídavých startů z první ligy do extraligy (a možná i naopak). Pro případ, kdyby daným hráčům brzy skončila sezona a extraligové kluby by je v závěru ročníku chtěly využít. Střídavé starty budou mít do TELH například litoměřický forvard Jan Kloz nebo prostějovský obránce Jan Zdráhal

14:35 – Veterán Mojžíš zpátky na scéně
Zajímavá zpráva ze druhé ligy: jednačtyřicetiletý obránce Pavel Mojžíš posílil Šumperk. Mojžíš hrál letos v kraji za Uherský Brod. Minulou sezonu pak strávil v Hodoníně (41 utkání, 7+21). V kariéře má přes 600 startů v extralize, kde například oblékal dresy Komety, Zlína nebo Znojma.

14:27 – Sersen do Liberce nepřijde
Nejen Čiliak. Dalším hráčem Slovanu Bratislava, o němž se spekulovalo v souvislosti s extraligou, byl třiatřicetiletý bek Michal Sersen. Zájem měl Liberec. Jenže Sersenův příchod nakonec navzdory snaze Bílých Tygrů ztroskotal.

14:18 – Mueller prodloužil s Kometou
Americký forvard Peter Mueller se dohodl s Brnem na nové smlouvě – klubu se upsal na další tři sezony! „Všichni takoví TOP hráči mají při dlouhodobých kontraktech specifická ujednání, za kterých mohou odejít například do KHL nebo NHL. V případě Petera Muellera jsme tohle plně akceptovali," řekl pro hc-kometa.cz trenér Libor Zábranský. Mueller je momentálně nejlepším extraligovým kanonýrem: za 38 zápasů stihl 21 gólů. 

14:10 – Vrátí se Čiliak?
Slovan Bratislava do play off KHL nepostoupí, a tak se už několik týdnů spekuluje o návratu Marka Čiliaka do Komety. Sága se definitivně rozřeší ve čtvrtek. Čiliak letos odchytal v KHL osmadvacet zápasů: úspěšnost zákroků má na 89,3 procentech a průměr inkasovaných gólů na hodnotě 3,31. 

Přehled nedávných přesunů:
Michal Moravčík (O, Laval Rocket → Plzeň)
Jiří Krisl (O, Přerov → Frýdek-Místek)
Milan Davídek (Ú, Ústí nad Labem → Přerov)
Martin Weinhold (O, Ústí nad Labem → Přerov)
Miroslav Hanuljak (G, Most → Nitra)
Jakub Suchánek (O, Litvínov → Jihlava)
Vladimír Eminger (O, Mladá Boleslav → Karlovy Vary)
Sabahudin Kovačević (O, Karlovy Vary → Mladá Boleslav)
Vít Seemann (O, Chomutov → Ústí nad Labem)
Jakub Štochl (O, Chomutov → Ústí nad Labem)
Kryštof Ouřada (Ú, Chomutov → Ústí nad Labem)
Matyáš Svoboda (Ú, Chomutov → Ústí nad Labem)
Petr Chlán (Ú, Chomutov → Ústí nad Labem)
Přemysl Svoboda (Ú, Litvínov → Litoměřice)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz