Hlavní obsah

Pro výživný start po přestupu ladí formu na Kanárských ostrovech

Praha

Už jen šest dnů dělí Romana Kreuzigera od závodního debutu v barvách stáje Dimension Data, kam přestoupil po dvouleté zkušenosti u australského týmu Orica, respektive Mitchelton. Dvaatřicetiletý český reprezentant absolvuje finální soustředění na Kanárských ostrovech před startem na etapovém podniku Vuelta Valenciana.

Foto: archiv Romana Kreuzigera

Roman Kreuziger při tréninku v dresu nového týmu Dimension Data.

Článek
Fotogalerie

„Jde už o druhý kemp v letošním roce. Nejprve jsme měli týmovou akci v Calpe. Byla tam menší část stáje, protože pár kluků je v Africe, Mark Cavendish se připravoval individuálně v Kalifornii a další závodníci byli v Austrálii. Měli jsme dva třídenní cykly s jedním dnem volna. Šlo o skvělé nastartování těla," lebedí si Kreuziger.

S dalšími jezdci Dimension Data rovněž vyrazil na velodrom do Valencie, kde testoval kolo pro časovku. „Je tam betonová dráha, pouze hodinu od Calpe. Tudíž jsme prostor využili pro ladění veškerého materiálu," vypravuje Kreuziger. „Následně jsme při tréninkových jednotkách zkoušeli i časovku družstev, aby se vše neladilo na poslední chvíli při závodech. Měli jsme k dispozici i ostrá závodní kola, aby se vše vychytalo."

Přestože v Calpe ve stejnou dobu ladil formu kupříkladu Zdeněk Štybar či Petr Vakoč z formace Deceuninck Quick Step, čeští elitní jezdci se jen míjeli. „Kdyby se rozdala čísla, mohly proběhnout závody. Kromě nás a Quick Stepu měly ve stejnou dobu soustředění ještě minimálně tři další týmy. Ale program všech byl tak nabitý, že třeba s českými kluky jsem ani nestihl zajít na kafe," říká Kreuziger.

Momentálně se od 16. ledna chystá na Kanárských ostrovech. „Prvních pár dnů bylo odpočinkových, následně přišly na řadu delší tréninky s intervaly. Poslední tři dny jsou pak v programu kratší a hodně intenzivní jízdy. Následně nechám tělo odpočinout a budu doufat, že jsem dobře připraven," přibližuje Kreuziger plány na přípravné jednotky posledního lednového dne a úvodních dvou únorových.

Vuelta Valenciana odstartuje 6. února bojem proti chronometru. „Absolvovat první závodní den časovku po zimě bude hodně výživně a intenzivní," přemítá Kreuziger. Následně čekají na peloton ještě čtyři etapy. „Je dobře, že už mi začne závodní program. Je nejvyšší čas," těší se Kreuziger.

Reklama