zvláštní poděkování
Quantcom.cz

Galavečer 2019 v Městském divadle Mladá Boleslav

Milan Ligač a Valérie Zawadská

autor: archiv divadla   

zvětšit obrázek

V pátek 25. ledna 2019 se uskutečnil již sedmý Galavečer v Městském divadle Mladá Boleslav. Jedinečný zábavný večer se tradičně těšil velké divácké oblibě. Jako každý rok byly v rámci večera vyhlášeny výsledky v anketě Zážitek roku o nejoblíbenější herečku, herce a inscenaci minulé sezóny.
Celým večerem provázela moderátorská dvojice složená z uměleckého šéfa Petra Mikesky a herečky Lucie Končokové, která je v angažmá nově od letošní sezóny.

V rámci programu se představil kompletní herecký soubor, v nejrůznějších hudebních či zábavných číslech, které ve vyprodaném divadle vytvořili atmosféru velkolepé show. Celý večer byl tematicky pojmenován vzhledem k výročí 100. let Československé republiky: Kde domov můj? Na jevišti živě vystoupila kapela pod taktovkou Jakuba Šafra, která program doprovázela.
Herečkou roku 2018 se stala Lucie Matoušková (v trojici nominovaných byla ještě Alena Hladká a Malvína Pachlová). Hercem roku se stal Milan Ligač (v trojici nominovaných byl ještě Petr Mikeska a Radim Madeja). Inscenací roku se stala hra Teď mě zabij, kterou režíroval Petr Mikeska (další dvě místa obsadil Saturnin a Deburau). Právě Milan Ligač hostem NetHovoru (on-line rozhovoru) záznam ZDE..

Inscenace Teď mě zabij se také stala Absolutním vítězem, jelikož obdržela nejvíce hlasů ze všech kategorií. Do Síně slávy byla uvedena herečka Carmen Mayerová, která v minulosti v MdMB hrála například v inscenacích Lištičky, Jak je důležité míti Filipa, Dům Bernardy Alby a v současné době ztvárňuje paní Higginsovou v Pygmalionu. Ze všech hlasujících diváků se losoval také vítěz Divácké ceny.
Celý program otevřela píseň Do gala, která je známa z muzikálu Starci na chmelu, kterou si část souboru připravila i s taneční choreografií. Diváci v rámci večera viděli například souboj českých a moravských lidových písní v podání Evy Reiterové a Aleny Hladké, stínohru z českých dějin Lucie Matouškové, Lucie Končokové a Romana Teprta. Karolína Frydecká a Radim Madeja předvedli úryvek z Lucerny nejprve jako činohru, poté jako operu a na závěr jako výrazový tanec. Martin Hrubý a Petr Bucháček zazpívali dvě písně z populárních Mužů v offsidu, které poprvé zazněli celé, jelikož v inscenaci jsou použity pouze jejich refrény. Celý večer ukončila píseň Nebe na zemi Jiřího Voskovce a Jana Wericha, kterou se také kompletní herecký soubor s diváky rozloučil. Ti jej za to odměnili dlouhotrvajícím potleskem ve stoje.

www.mdmb.cz

28.1.2019 17:01:39 Redakce | rubrika - Zprávy

Časopis 13 - rubriky

Archiv čísel

reklama

Bílá voda (MdB)

Články v rubrice - Zprávy

1. kulturní portál Scena.cz - 25 let

Herečka Květa Fialová a šéfredaktor Josef Meszáros

Naše cesta za kulturou trvá již dvacet pět let! Od chvíle, kdy portál poprvé otevřel své virtuální brány v roc ...celý článek


Ceny Jihočeská Thálie za rok 2023 jsou rozdány

Eliška Boušková

V sobotu večer v Jihočeském divadle proběhl sedmadvacátý ročník slavnostního předávání cen Jihočeská Thálie za ...celý článek


Poselství ke Světovým dnům divadla

Jon Fosse, Norsko

Na druhou polovinu března tradičně připadají oslavy divadelního umění. Světový den divadla se od roku 1962 kaž ...celý článek



Časopis 13 - sekce

OPERA/ TANEC

Mesiáš v podání Jihočeského divadla

Mesiáš (Jihočeské divadlo)

G. F. Händel: Mesiáš
Scénické zpracování slavného oratoria Mesiáš v podání Jihočeského divadla, v režii Tom celý článek

další články...

LITERATURA/UMĚNÍ

Unikátní kolekce tvorby Toyen v Ostravě

Toyen - Pažíž Editions Maintenant 1973

Galerie výtvarného umění v Ostravě (GVUO), příspěvková organizace Moravskoslezského kraje, ve spolupráci s Gal celý článek

další články...