Z utkání hvězd do televize. Hokejistka Kendall Coyneová Schofieldová mění NHL

Historický moment, který boří bariéry. Tak se v zámoří mluví o tom, že středeční hokejový zápas NHL spolukomentovala v přímém televizním přenosu žena. Američanka Kendall Coyneová Schofieldová zažívá jedny z nejbláznivějších dnů v životě.

Tento článek je více než rok starý.

Pittsburgh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kendall Coyneová Schofieldová

Kendall Coyneová Schofieldová | Foto: Stan Szeto-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Olympijská vítězka z Pchjongčchangu se o víkendu stala vůbec první ženou, která se jako host zúčastnila přímo na ledě prestižního Utkání hvězd NHL. Teď se 26letá hokejistka dočkala další pocty. V noci na dnešek jako expertka ve studiu spolukomentovala televizní přenos zápasu NHL mezi Pittsburghem a Tampou Bay.

Pastrňák měl na Utkání hvězd nejpřesnější střelbu, poprvé v dovednostních kláních soutěžila žena

Číst článek

„Všichni čtyři hráči Tampy byli otočení opačným směrem, takže tomu gólu mohli těžko zabránit,“ komentovala Kendall Coyneová Schofieldová s lehkou ironií v hlase situaci, která předcházela úvodnímu gólu v síti Tampy Bay - aktuálně nejlepšího týmu NHL.

Pro 26letou americkou hokejovou reprezentantku a olympijskou vítězku z Korey to přitom nebyla první zkušenost s televizním vysíláním. Kendall Coyneová Schofieldová si práci reportérky vyzkoušela jako studentka na soukromé univerzitě v Bostonu.

V přímém přenosu televize NBC před miliony diváků to ale pro americkou hokejovou reprezentantku byl jiný zážitek.

„Upřímně je to historický moment, který boří spoustu bariér. Čest zástupcům NHL, že umožnili, aby se to stalo. Je to i skvělý krok do budoucna,“ hodnotila Kendall Coyneová Schofieldová fakt, že se jako jedna z prvních žen objevila coby expertka při hokejovém televizním přenosu.

O tom, že jde v zámoří opravdu o velkou událost, svědčí i příspěvek na twitteru hokejové Tampy Bay. Tam se objevila fotka ze včerejšího zápasu, kde se komentující Kendall Coyneová Schofieldová v přerušené hře baví s jedním z hráčů Tampy. Správce twitterového účtu Tampy Bay k tomu napsal jen krátký, zato výstižný popisek: Changing the game - měníme hru.

Changing the game. 🙌

#TBLvsPIT

03:58 – 31. 01. 2019

349 3411

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme