Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Velbloudí burgery a momo z Tibetu: nejextravagantnější food festival v Dubaji za tři týdny

Jídlo

  5:12
Bruger z velbloudího masa, sushi s falafelem, čočkové kapučíno,havajské poke, dezert kanafeh, tradiční polské pirohy, plněné tibetské momo knedlíčky a nespočet dalších více či méně známých pokrmů a specialit ze všech koutů světa budou moci od 21. 2. do 9.3. ochutnávat návštěvníci šestého ročníku Dubai food festivalu.

Hamburger zlacený jedlým zlatem foto: Dubai Food Festival

Každoročně se této akce účastní statisíce lidí, zapojuje se do ní více než tisícovka podniků a pokrmy připravují kuchařské celebrity. Pořadatelé festivalu slibují, že letos bude ještě lepší a větší než kdy jindy. Ostatně, pro Dubaj platí rekordy beze zbytku:. Tento nejlidnatější a nejkosmopolitnější emirát má na svém kontě světových prvenství již mnoho – ať už je to nejvyšší mrakodrap světa, největší tančící fontána, největší nákupní centrum či nejluxusnější hotel. 

Španělské tapas
Hummus

I tamější svátek jídla se za krátkou dobu zařadil k tomu nejlepšímu, co nabízí světová gastronomická scéna. Oblibu si rychle získal díky cenové dostupnosti, extravaganci a pestrosti. Obyvatelstvo Dubaje totiž tvoří z 85 procent přistěhovalci a žije zde na dvě stě národností, čemuž odpovídá i tamní kuchyně.

„Dubajský festival nabídne návštěvníkům desítky akcí spojených s gastronomií z celé planety,“ říká Jan Osúch z českého zastoupení Dubajského úřadu pro cestovní ruch. K vrcholům sedmnáctidenního programu bude patřit akce Dubajský týden restaurací, během kterého vyhlášené restaurace nabídnou speciální menu za dostupné ceny, dále takzvaná Plážová kantýna, obří gastro party poblíž nejluxusnějšího hotelu světa Burj Al Arab. 

„Díky projektu Skryté klenoty se návštěvníci budou moci podívat do zajímavých lokálních podniků,“ dodává Jan Osúch. Nabídka akcí v rámci festivalu je podle jeho slov natolik široká, že uspokojí jak ty, kteří cestují za luxusem, tak i ty, kdo preferují nízkorozpočtové zážitky. Plážová kantýna připravuje hlavní pokrmy od sta korun, speciální menu ve špičkových restauracích vyjde v přepočtu kolem 1100 – 1500 korun a za street food nezaplatíte víc, než u nás. A pak se na festivalu každoročně objevují pokrmy, které šokují - před dvěma lety například obletěl sociální sítě několikapatrový pozlacený hamburger s hovězím masem wagyu, kachními foie gras a lanýži.

Každoročně se této akce účastní statisíce lidí, zapojuje se do ní více než...
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!