APRA má novou výkonnou radu, vede ji Schober

pátek, 1. února 2019, 07:35 Aktuality, Lidé, PR MediaGuru

Profesní asociace pro PR zvolila nové členy výkonné rady a také zástupce dalších orgánů APRA.

Zdroj: APRA

Zdroj: APRA

Generální shromáždění APRA (Asociace PR agentur) ve čtvrtek zvolilo novou výkonnou radu asociace ve složení Michal Hoblík (Aspen.PR), Jakub Hrabovský (Ewing Public Relations), Petr Lesenský (Lesensky.CZ), Jana Lutonská (Bison & Rose), Patrik Schober (Pram Consulting), Radek Vítek (PR.Konektor) a Michal Vlasák (Havas PR Prague). Předsedou Výkonné rady byl zvolen Patrik Schober.

Zvoleni byli i reprezentanti dalších orgánů APRA. Etická a smírčí komise bude v příštích čtyřech letech pracovat ve složení Vladimír Bystrov (Bison & Rose), Jan Klíma (AC&C Public Relations), Pavel Novák (AMI Communication), Michal Růžička (Stance Communication) a Dita Stejskalová (Ogilvy). Členy Revizní rady APRA se stali Jaroslav Duroň (PR.Konektor), Martin Frýdl (AC&C Public Relations) a Václav Pavelka (Native PR).

Generální shromáždění také jednohlasně schválilo záměr rozšíření asociace prostřednictvím přidruženého členství určeného organizacím, které nepodnikají v oblasti PR. 

Klíčovými tématy asociace je mimo jiné i nastavování podmínek na trhu včetně férového odměňování a edukace i rozvoj mladých talentů. APRA chce také důsledně dohlížet na dodržování etických standardů PR komunikace, k nimž se PR agentury zavazují prostřednictvím přijetí tzv. Stockholmské charty ICCO.

APRA je dobrovolné sdružení PR agentur působících na území České republiky. Byla založena v roce 1995 a v současné době sdružuje 18 členských agentur.

-mav-