Přednáška Renesanční sídlo pánů z Hradce v nejstarších inventářích jindřichohradeckého zámku

Na konci roku 2018 vydal Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Českých Budějovicích publikaci s názvem Renesanční sídlo pánů z Hradce v nejstarších inventářích jindřichohradeckého zámku. Autorky PhDr. Eva Lukášová z Národního památkového ústavu a PhDr. Věra Smolová ze Státní oblastního archivu v Praze knihu představí v rámci přednášky, která se koná v pondělí 4. února 2019 v 16:30 hodin v zasedacím sále Národního památkového ústavu na Senovážném nám. 6 v Českých Budějovicích.

"Srdečně zveme veřejnost, aby s námi přivítala novou knihu, která mimo jiné vůbec poprvé podrobně prezentuje unikátní historický pramen, renesanční soupis vnitřního vybavení jindřichohradeckého zámku, vlastnoručně psaný manželkou nejvyššího kancléře císaře Rudolfa II., Kateřinou Hradeckou z Montfortu," prozrazuje Mgr. Martin Gaži, editor knihy z Národního památkového ústavu v Č. Budějovicích.

Vstup na přednášku je volný.


Podle webu NPÚ

(lh,turistickelisty.cz,foto NPÚ)

PF 2024

29.12.2023 11:15:15

Všem spolupracovníkům, čtenářům a dalším přátelům přeje v roce 2024 vše dobré, pevné zdraví a štěstí nebýt nikdy v nesprávnou dobu na nesprávném místě za redakci webu TuristickeListy.cz autor ...