Chrudimské noviny Další snaha "podojit" městskou kasu Svobodným nevyšla

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Další snaha "podojit" městskou kasu Svobodným nevyšla

Chrudim – Nové vedení města již několikrát deklarovalo svou touhu šetřit finance. Zrušilo proto třeba výstavbu sjezdu ke sportovištím v Klobásově, výrazně také omezilo některé dotace, nepočítá s půjčováním peněz od bank. Pokud však jde o finanční náhrady samotným politikům, to je jiná. O jejich zvyšování se tu překvapivě snaží zástupci Svobodných.

Prakticky okamžitě po podzimních volbách a prvním jednání městského zastupitelstva v novém složení přišel šok. Výdaje na politické špičky, které musí městská kasa vyplatit, se nesnížily. Úsporami „posedlí“ Svobodní tehdy část svých voličů zklamali poprvé. Nyní se ukazuje, že toto zklamání není zdaleka poslední.

V pondělí 28. ledna se radní sešli k dalšímu ze svých jednání. Na městském webu lze nyní najít i zápis z této schůze. Pod bodem 24 předložili místostarostové Aleš Nunvář a Pavel Štěpánek (oba Piráti) návrh odměn za výkon funkce neuvolněným členům zastupitelstva města a peněžitých plnění pro fyzické osoby, které nejsou členy zastupitelstva města; za výkon funkce členů výborů zastupitelstva města a předsedů a komisí rady města. Jaké částky se tu skrývaly, radnice nezveřejnila, protože nakonec došlo ke stažení materiálu. Ještě před tím však proběhla diskuse, v níž zástupce starosty Petr Lichtenberg (Chrudimáci – Svobodní) navrhl, aby rada zvýšila odměny pro své neuvolněné členy ze 4 500 na 5 500 korun. V následném hlasování byl pro starosta František Pilný (ANO 2011), Josef Káles (Chrudimáci – Svobodní), Jiří Koblasa (ANO 2011) a samozřejmě i sám místostarosta Lichtenberg. Oba Piráti byli proti, Jan Axman (ANO 2011) s Tomášem Vondráčkem (ČSSD) se „hrdinně“ zdrželi. Svobodným záměr nevyšel.

Původní návrh Pirátů schválen rovněž nebyl, radní proto musí připravit nový materiál.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele devin m
#8228 devin m 2. Únor 2019 - 17:17
Jak nedávno prohlásila jedna osoba, jejíž jméno se mi teď nechce hledat: "Volby skončily, rozejděte se v klidu do svých domovů a zapomeňte. Za čtyři roky ale přijďte zas." :))
Obrázek uživatele Chrudim Ák
#8232 Chrudim Ák 5. Únor 2019 - 1:08
devin m: Jak nedávno prohlásila jedna osoba, jejíž jméno se mi teď nechce hledat: "Volby skončily, rozejděte se v klidu do svých domovů a zapomeňte. Za čtyři roky ale přijďte zas." :))
nebo byla nedávná poznámka jednoho z výše jmenovaných místostarostů, o odvedené práci a mrzké odměně za ní, myšlena zcela vážně?