Hlavní obsah

Lidé házeli po dinosaurech kamení, řekla polská expremiérka

Bývalá polská premiérka Ewa Kopaczová se stala předmětem vtipů, protože v jednom rozhovoru mluvila o tom, jak lidé házeli kameny po dinosaurech. Vyšlo najevo, že zapomněla, že dinosauři vyhynuli o mnoho milionů let dříve, než se objevili první lidé.

Foto: CinemArt

Lidé se setkali s dinosaury maximálně na filmových plátnech (Jurský svět, 2015).

Článek

Kopaczová, nyní poslankyně největší polské opoziční strany, Občanské platformy, v rozhovoru hovořila kromě jiného o nahrávkách s předsedou vládnoucí strany Právo a spravedlnost Jaroslawem Kaczyńským, které v uplynulých dnech zveřejnil deník Gazeta Wyborcza.

Na nich mluví o neuskutečněných plánech, aby společnost napojená na jeho národně-konzervativní stranu postavila v centru Varšavy dva mrakodrapy. To opozici pobouřilo.

Foto: archiv Giganti doby ledové

Kopaczová měla na mysli zřejmě mamuty

„Tehdy, když ještě žili dinosauři a lidé neměli moderní zbraně… na ně házeli kameny,“ řekla Kopaczová. „Jasně, od jednoho kamene (dinosaurus) nezahynul, ale jestli házeli měsíc, dva, tak ho natolik oslabili, že ho mohli přemoci,“ přiblížila Kopaczová strategii, kterou její strana zvolila proti Právu a spravedlnosti.

Foto: Alik Keplicz, ČTK/AP

Poslká expremiérka Ewa Kopaczová

Novinářka, která s ní interview dělala, ji upozornila, že to byli mamuti, koho lidé v dávné minulosti lovili. Kopaczová na to ale nereagovala. Portál dziennik.pl připomíná, že dinosauři vyhynuli asi před 66 miliony let. První lidé se v Africe objevili zřejmě teprve před 200 tisíci lety.

Lidé a dinosauři vystupují společně jedině ve filmech o cestách v čase, kresleném filmu Flinstounovi nebo některých dílech Jurského parku.

Expremiérka prý nelže...

Uživatelé sociálních sítí v Polsku si nyní z Kopaczové a jejího přešlapu dělají legraci, na základě Flinstounových jí třeba připomínají, že „lhala o lidech a dinosaurech“, protože žili v symbióze.

Na jiném obrázku se zase ptá jistého muže, který má před sebou plátek masa, z čeho je. „Z dinosaura,“ odpoví jí.

Reklama

Výběr článků

Načítám