Spočítejte si cenu pojištění odpovědnosti v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Častý dotaz: strom spadlý na dům

Víte jaké pojištění uplatit, když se dostanete do situace, že váš dům poškodí spadlý strom? Ukažme si několik variant a jejich nejlepší řešení.
dům na střeše

Na dům mi spadne vlastní strom

Pokud se tak stalo v důsledku stáří či nemoci stromu, bude záležet pouze na dobré vůli pojišťovny, jak s vámi situaci vyřeší. Pravděpodobně je chyba na vaší straně, takže jediným doporučení je prevence a pravidelná kontrola porostu vaší zahrady.

Stane-li se tak v důsledku větru, je nutné, abyste ke klasickému pojištění majetku měli sjednáno i připojištění proti přírodním živlům. Pokud toto připojištění uzavřené nemáte, nezaplatí vám pojišťovna nic.

Na dům spadne strom souseda

Stejně jako v předchozím případě, pokud by šlo o starý ztrouchnivělý strom, budete se asi muset dohodnout se sousedem osobně, protože to pravděpodobně bude jeho vina. Má-li soused sjednané pojištění odpovědnosti, mohla by se tato pojistná událost řešit prostřednictvím této pojistky.

Pokud dojde k pádu stromu kvůli větru, není to vina souseda a věc se řeší s vaší pojišťovnou, ale opět je nutné mít sjednáno připojištění přírodních živlů.

Co z toho plyne?

Pořádně si prostudujte svoji smlouvu na pojištění nemovitosti. Pak posuďte, jaká je pravděpodobnost, že stromy v okolí vašeho domu způsobí nějakou zkázu. Navýšení pojistky o přírodní živly nebývá nijak extrémní a rozhodně se vyplatí.

Nejde jen o váš majetek. Vaše stromy mohou případně ohrozit i sousedy a z toho důvodu doporučujeme jakou součást pojištění majetku sjednat i pojištění odpovědnosti (můžete si ho sjednat i samostatně a platí jak pro Vás tak i pro členy Vaší domácnosti)

Vše lze vyřešit obratem, a proto je tu náš web, kde si pohodlně a snadno zařídíte vše potřebné. On-line sjednání zvládne úplně každý a pojistka Vám může začít platit už od zítřka,

 

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »
Pojištění odpovědnosti vysokozdvižný vozík

Pojistka na blbost v zaměstnání

Věděli jste, že zaměstnavatel má právo na Vás požadovat až 4,5 násobek Vašeho platu, pokud způsobíte v zaměstnání škodu? A přesně pro tyto případy je zde pojistka na blbost (pojištění odpovědnosti) za škody způsobené zaměstnavateli. Zákoník práce hovoří jasně a občas máme všichni „den blbec“, kdy se pokazí všechno, co může a velká škoda se pak stane, ani nevíme jak…

Celý článek »

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.