Černá listina: Raymond Reddington dostal v nové sérii hvězdného protivníka

Černá listina: Raymond Reddington dostal v nové sérii hvězdného protivníka
Černá listina | NBC
Černá listina se začala vysílat v roce 2013 a vzhledem k tomu, že se celou dobu věnuje vlastně jednomu tématu (vztahu Reda a Elizabeth Keenové), už je to už celé trochu únavné. Dvakrát tolik neustálým umělým natahováním, kdy už to vypadá, že divák konečně zná celou pravdu a pak přijde nějaký zvrat, který mohou postavy řešit další sezónu. Ale budiž. Důležité je, že mají autoři stále nápady, pokud jde o list hříšníků, který tým Elizabeth za pomoci Reda čistí. Nová série, která odstartovala začátkem roku a jejíž díly jsou po premiéře na Netflixu (a to s českými titulky), přinesla i nového záporáka. A autoři tentokrát překvapili - nespokojili se jen se známou televizní tváří (ty obvykle role padouchů v seriálu hrají), ale zalovili ve filmových vodách.
Hlavním padouchem šesté série je terorista a nájemný vrah Bastien Moreau v podání... Christophera Lamberta! Mladším ročníkům tohle jméno asi moc neřekne, ale kdo vyrůstal v devadesátých letech, ten je doma. Lambert proslul rolí Connora MacLeoda v sérii Highlander a natočil řadu dalších populárních kousků - namátkou Tah jezdcem, Pevnost strachu, Tarzan, Jak zabít kněze, Mortal Kombat, Vraždy podle Jidáše nebo Štvanice...
... dobře, přiznávám, Štvanice je ve skutečnosti dost příšerná záležitost, ale masakr ve vlaku (paradoxně bez Lamberta) je prostě vrcholně boží:
Není jisté, jak velkou roli bude mít Lambert v celé sérii, ale v tuhle chvíli to vypadá, že bude hlavní hrdiny trápit až do konce sezóny. Pokud jde o Lambertovu filmovou kariéru, tam se nic moc zajímavého neděje. Jednu dobu se mluvilo o tom, že by se objevil v Mortal Kombat (v původním filmu byl jako Raiden hodně zábavný). A rozhodně se nabízí minimálně cameo v připravovaném Highlandera, který připravuje režisér Johna Wicka.
Černá listina
Černá listina