Hlavní obsah

Známému fotbalistovi hrozí až 12 let vězení. Mimo jiného měl vystřelit z nelegálně držené zbraně

Ankara/Praha

Turecký fotbalista Arda Turan má zaděláno na pořádný malér. Poté, co byl v říjnu účastníkem potyčky s tureckým zpěvákem Berkayem Sahinem a následně do nemocnice přišel se zbraní, mu hrozí tři až dvanáct let vězení. Soud, který proběhl ve čtvrtek, zatím další jednání odročil na červen.

Foto: Twitter: Arda Turan

Turecký fotbalista Arda Turan.

Článek

Server The Sports Rush uvádí, že zpěvák Berkay Sahin byl spolu s manželkou uvnitř tureckého klubu. Turan k dvojici přišel a podle slov Sahina jeho ženě řekl: "Jsi moc hezká. Kdybys nebyla vdaná, nenechal bych tě odejít." To zpěváka rozzlobilo a vše skončilo potyčkou.

Turan se poté chtěl Sahinovi omluvit, a tak za ním šel do nemocnice. Vzal s sebou ale pistoli, na kterou neměl licenci, a zpěvákovi nabídl, ať ho zastřelí, pokud chce. Poté, co Sahin fotbalistovu nabídku odmítl, Turan z pistole vystřelil do podlahy.

Od klubu dostal záložník pokutu ve výši 370 tisíc eur. "Během dne volna se na místě, kam jsem šel s přáteli, strhla hádka, ale jejím důvodem nebyla čest a čistota, jak bylo řečeno," přeložila média turecké vyjádření záložníka na jeho Instagramu.

Svými prohřešky je známý

Ani na hřišti není Turan žádný svatoušek. Loni v květnu strčil během zápasu se Sivassporem do asistenta rozhodčího, za což vyfasoval červenou kartu a později i trest na 16 zápasů. A s asistenty rozhodíčho má vůbec nemilé zkušenosti. V době, kdy hrál za Atlético Madrid, hodil po lajnovém sudím botu přímo během zápasu s Barcelonou. Rozhodčího tehdy netrefil a z celé situace vyvázl bez trestu.

Turecký záložník je v současné době stále hráčem Barcelony, ale hostuje v Basaksehiru. V Česku je známý nejen díky své štaci v Atlétiku Madrid a Barceloně, ale také díky dvěma porážkám českého národního týmu na EURU (v letech 2008 a 2016), na kterých se v dresu turecké reprezentace podílel. V myslích fanoušků je stále živá zejména porážka z roku 2008, kdy česká reprezentace ještě čtvrt hodiny před koncem vedla 2:0, nakonec ale Turkům podlehla 2:3, i díky Turanově gólu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články