2. 2. 2019 | Pavel Mádl

SPA - CHM 8:1 - Dorostenci osmi góly sestřelili Piráty

II/12, sobota 2. 2. 2019
Sparta - Chomutov SPA - CHM
Sparta: Krbeček (61. Hrabal) – Tomov, Brůna, Ludvík, Ducháč, Menzel, Adamec, Horáček – Bareš, Mácha, Krupička, Straka, Červenka, Němec, Theimer.
Chomutov: Šatný (57. Malant) – Němec, Frollo, Perný, Martínek – Spudich, Koblížek, Iljuk, Príhoda, Kulich, Svoboda, Čech, Vostiňák, Kalčík, Döring, Ekrt.
Branky a nahrávky: 11. Straka (Brůna), 18. Krupička, 30. Menzel (Tomov, Theimer), 33. Mácha, 40. Menzel (Brůna), 44. Theimer (Adamec), 54. Krupička, 57. Němec – 9. Kalčík (Čech), 62. Kulich. Rozhodčí: Horák - Štofa, Kálal. Vyloučení: 6:7, navíc Ducháč (SPA), Perný a Koblížek (oba CHM) 5 minut a do konce utkání. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 63:26. Průběh utkání: 0:1, 8:1.
Sparta po čtvrtečním zápase, který vyhrála vysoko 12:2 nad Kladnem, přivítala tentokrát na svém ledě Piráty z Chomutova, se kterými si poradila velmi snadno a zvítězila 8:1. K tomuto vítězství přispěli dvěma brankami Jan Krupička a Christián Menzel. Bod v nadstavbě však vybojovali hosté po gólu Jiřího Kulicha.

Komentář

Začátek zápasu se nesl ve znamení malého tempa ze strany obou týmů. Jako první se chomutovskému brankáři ukázal Adamec, jehož střela, jenž mířila těsně nad levý beton, skončila v jeho lapačce. Do vedení se jako první dostali hosté, kteří po větším tlaku zaslouženě skórovali. Střelcem první branky v zápase byl Jakub Kalčík, který po Čechově nahození dorazil kotouč za záda sparťanského gólmana. Ovšem za pouhé dvě minuty bylo srovnáno. Domácí při přesilové hře delší dobu kombinovali před chomutovskou svatyní a střela Davida Straky poprvé rozvlnila síť i na druhé straně.

Po vyrovnávací brance domácí dále ostřelovali Šatného bránu, ale jejich druhý gól padl až těsně před první sirénou. Jan Krupička z pravé strany nahazoval bekhendem kotouč před bránu, který se od brusle jednoho z chomutovských obránců odrazil za záda bezmocného gólmana, a domácí tak přišli lacino k vedení. Po konci první třetiny odcházeli do kabin spokojenější domácí.


Krátce po začátku druhé periody se hosté málem dočkali vyrovnání, kdyby se ujala střela Príhody, jenž skončila v Krbečkově lapačce. Třetí gól Sparty padl znovu v početní výhodě domácích. Christián Menzel perfektně zužitkoval přihrávku Tomova, čímž navýšil vedení svého týmu o dvě branky. Neuběhlo mnoho času a domácí se znovu zaslouženě radovali, když Adam Mácha skvěle vystihl špatnou rozehrávku hostů a řítil se sám proti Šatnému, kterému bravurní bekhendovou střelou do levého horního rohu nedal žádnou šanci.

Od tohoto gólu už měli sparťané zápas plně pod kontrolou. Velký gólový příděl ještě navýšil čtyřicet sekund před koncem třetiny znovu Christián Menzel, jehož dorážka si našla popáté cestu do brány hostí. Sparťané si do závěrečné dvacetiminutovky nesli slibný náskok v podobě výsledku 5:1.


Třetí třetina se nesla opět ve znamení náporu sparťanských hokejistů. Se dvěma střeleckými pokusy si Šatný poradil, ale o chvíli později už opět inkasoval. Adamec se skvěle uvolnil ve středním, ujal se puku a s jeho přihrávkou si poradil Oto Theimer. Poté se ale na ledě začalo přiostřovat. V prostoru středového kruhu se do sebe pustili Ducháč s Perným, kteří za svůj pěstní souboj vyfasovali pětiminutový trest do konce utkání a museli do sprch. O čtyřicet dva sekund později byli diváci v Tipsport aréně znovu svědky šarvátky, a to hráčů Němce a Koblížka. Pro chomutovského forvarda zápas skončil, sparťanský hráč musel obsadit místo na trestné lavici, na kterém strávil dvě minuty.

Po těchto dvou momentech se emoce zklidnily. V padesáté čtvrté minutě zařídil radost Sparty skvěle hrající Jan Krupička, s jehož projektilem si Šatný neporadil. Po špatném střídání Chomutovských se do samostatného úniku dostal Richard Němec, jenž předvedl nejhezčí akci zápasu. Naznačil střelu zápěstím, ale v poklidu poslal kotouč po ledě mezi betony Šatného. A to byla pro chomutovského gólmana poslední kapka. Své místo mezi třemi tyčemi přenechal na zbytek zápasu Malantovi.


V nadstavbovém prodloužení ve třech unikající Jiří Kulich předvedl pohlednou kličku, a vystřelil tak hostům alespoň jeden bod.

Ohlasy trenérů

Richard Žemlička (HC Sparta Praha): "Dnešní utkání hodnotím jako jedno z nejlepších od začátku sezony. Předvedli jsme tam vše, co trénujeme. Všichni hráči podali de facto stoprocentní výkon podpořený dobrými gólmany a zaslouženě vyhráli."

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): "Byli jsme jednoznačně horším týmem vyjma prvních deseti minut, kdy jsme se soupeři vyrovnali, ale bohužel jsme selhali téměř ve všem. Já mohu akorát pogratulovat soupeři, který byl po všech stránkách lepší a zaslouženě vyhrál."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Konečný: Šance ve Spartě jsem si vždycky vážil

Vstupenky na MS jsou stále k dispozici

Daníček před MS: Porveme se o medaili!

Čtyři sparťané zabojují o MS! Lídr juniorů jede