Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jeden těsně, druhá jistě. Rypl a Nováková urvali domácí tituly

Miroslav Rypl a Petra Nováková získali na domácím šampionátu v běžeckém lyžování v Novém Městě na Moravě tituly v závodech volnou technikou s hromadným startem.

Miroslav Rypl
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Šestadvacetiletý Rypl porazil až v závěrečném finiši o pouhých sedm desetin sekundy Fabiána Štočka z Jilemnice. Na startu nebyli vítěz pátečního sprintu i sobotního klasického závodu Michal Novák a také obhájce titulu Adam Fellner.

Rypl po většinu závodu na 3,75 km dlouhém okruhu diktoval tempo. Krok s ním vedle Štočka drželi ještě nakonec těsně třetí Jonáš Bešťák, Tomáš Kalivoda i nejlepší junior Vladimír Kozlovský.

Naopak Petra Nováková při absenci mistryně v klasice Petry Hynčicové vyhrála suverénně. Před druhou v cíli Sandrou Schützovou měla téměř půlminutový náskok.

Je nám líto, video expirovalo.
Rypl a Nováková si dobruslili pro domácí lyžařské tituly

Výsledky mistrovství ČR v běhu na lyžích

Muži a junioři (15 km): 1. Rypl (Dukla Liberec) 36:02,6, 2. Štoček (Ski Jilemnice) -0,7, 3. Bešťák (Dukla Liberec) -3,8, 4. Kalivoda (SK Šumava Vimperk) -7,0, 5. Kozlovský (Fenix Jeseník) -22,6, 6. Švejda (SK Šumava Vimperk) -1:21,3.

Ženy a juniorky (10 km): 1. Nováková (Slovan Karlovy Vary) 26:31,3, 2. Schützová (Ski Jilemnice) -27,7, 3. Razýmová (SC Plzeň) -39,4, 4. Votočková (Ski Jilemnice) -53,6, 5. Sixtová (SG Jablonec) -1:18,6, 6. Tvarůžková (Fenix Jeseník) -1:46,1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články