Těším se na zápas proti svému dětskému klubu, napsala legenda a přidala foto. Poznáte, o koho jde?

Těším se na zápas proti svému dětskému klubu, napsala legenda a přidala foto. Poznáte, o koho jde?

Ve svém profesním životopise má takové zaměstnavatele jako Arsenal či Manchester United, na sklonku kariéry se však vrátil do míst, kde s velkým fotbalem začínal. A před zápasem proti týmu, v němž dělal své vůbec první fotbalové kroky, zavzpomínal i na své dětství. Víte, o kterého slavného hráče jde?

Za to, že dostal první šanci v dospělém fotbale, vděčí Feyenoordu Rotterdam. Právě do jeho mládeže přišel takřka před třiadvaceti lety z rotterdamského Excelsioru. Prošel si zde výběrem sedmnáctiletých i devatenáctiletých fotbalistů a v únoru 2002 poprvé okusil nejvyšší nizozemskou soutěž.

Pak už to šlo ráz na ráz. Robina Van Persieho si vyhlédl Arsenal, v jehož dresu válel osm let, další tři roky v Premier League pak nastupoval za Manchester United. Z Anglie si dovezl titul mistra Premier League i několik pohárových a individuálncíh trofejí a přes istanbulské Fenerbahce se letos v lednu dostal zpět do Feyenoordu, s nímž na jaře 2002 slavil triumf v Poháru UEFA.

Právě Feyenoord, za nějž v letošní sezóně nastřílel pětatřicetiletý útočník v patnácti ligových zápasech už deset branek, hraje v neděli na hřišti Excelsioru. „Těším se na zápas proti svému dětskému klubu,“ napsal na svůj twitterový účet Van Persie. A k příspěvku připojil i dobovou fotografii, kterak jako malý klučík nastupuje v dresu druhého rotterdamského celku.

Jeho příspěvek se během několika hodin stal na sociálních sítích velmi populárním, když nasbíral tisíce komentářů a stovky sdílení.