Hlinka a Lačný v Gruzii tvrdě narazili: Něco podobného jsme nikdy neviděli

Hlinka a Lačný v Gruzii tvrdě narazili: Něco podobného jsme nikdy neviděli

Působení Miloše Lačného a Marka Hlinky v gruzínském celku Torpedo Kutaisi trvalo jen půl roku. Poté, co východoevropský klub opustil čínský investor, dostali oba hráči se zkušenostmi z české nejvyšší soutěže padáka.

A to bez odstupného, o což nyní slovenští plejeři bojují zpětně. "Dostali jsem výpověď bez odstupného, takže jsme papíry nepodepsali a řeší se to přes právníky. Během dovolené nás zaskočila nepříjemná zpráva. Oznámili nám, že skončil investor z Číny a přichází k hráčskému odlivu," citoval Deník Šport oba borce.

Ti už by se do Gruzie nevrátili, ani kdyby jim byly slíbeny hory doly. "Byla to katastrofa. Žádná posilovna, regenerace. Hřiště bylo také špatné. Zastavil se tam čas, něco podobného jsem v životě neviděl. Staré budovy, jídelna a další věci okolo klubu. Stalo se i to, že jsme před zápasem dostali řízek se špagetami. A hotel? Plesnivé stěny a myši běhající po podlaze," vypíchl nejpikantnější momenty bývalý středopolař Dukly či Baníku Ostrava, jehož vyjádření vyšlo ve Športu.

Osmadvacetiletý záložník Hlinka odehrál ve druhé půlce roku v Erovnuli Lize za Torpedo 12 zápasů s bilancí dvou branek. O dva roky starší útočník, který prošel Spartou, Ružomberokem, Dundee United, Slovanem Bratislava, Slaskem Wroclaw i Žilinou, byl na tom podobně - naskočil třináctkrát a také on si připsal dva góly. Nyní je čeká hledání nového angažmá...