Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Vakoč je po vážném zranění zpět v pelotonu: Jsem rád, že se mi povedlo vrátit do smečky, řekl

První závod po vážném zranění páteře, které utrpěl loni v lednu v Jihoafrické republice, kde ho srazil nákladní vůz, má za sebou cyklista Petr Vakoč. Sedm etap argentinského podniku Vuelta San Juan dokončil na 102. místě, přispěl k druhé příčce Francouze Juliana Alaphilippa z týmu Deceuninck–Quick-Step a na vítězného Kolumbijce Winnera Anacona ztratil bezmála 24 minut.

Petr Vakoč na tiskové konferenci před návratem po vážném zranění
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Vakoč navíc pomohl k úspěchu i dalšímu kolegovi, konkrétně Remcovi Evenepoelovi. Teprve devatenáctiletý Belgičan totiž ovládl při svém profi debutu hodnocení mladých jezdců a v absolutním pořadí byl devátý.

"Je to úžasné, znovu závodit. Docela mě překvapilo, jak dobře to šlo. Jsem rád, že se mi povedlo takhle vrátit do smečky a hned pomoct parťákům. Díky všem za podporu v uplynulých dvanácti měsících," uvedl Vakoč.

Šestadvacetiletého jezdce srazilo loni v lednu auto, což vedlo k vážnému zranění včetně šesti zlomených obratlů. V nemocnici pak strávil dva měsíce. Původně se měl do pelotonu vrátit v polovině února v závodu Kolem Provence, ale belgická stáj ho nakonec vyslala už do Argentiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články