Největší tajemství Top Gearu odhaleno! Kdo je nový Stig?!

Jeremy Clarkson

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

3. února 2019 17:36

Odchod trojice moderátorů v čele s Jeremym Clarksonem slavný britský pořad Top Gear přežil. Bez záhadné postavy Stiga, jehož identita má být neznámá, by se ale neobešel. Deník Daily Mail je teď Stigovi na stopě.

Co by na to asi řekli Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May? Produkce britského automobilového pořadu Top Gear, který zmíněná trojice dříve moderovala, najala na klíčovou pozici jezdce Stiga, který v pořadu vystupuje zásadně jen v bílé helmě a vůbec nemluví, ženu.

Minulý týden tuto tajemnou řidičku zachytili fotografové, jak se v jedné z velšských vesnic schovává do místní kavárny, aby se převlékla do závodního overalu. Pověstnou bílou helmu si pečlivě schovávala pod bundou. Další členové produkce ale tak obezřetní nebyli, jeden z mužů nesl krabici se zřetelným nápisem The Stig.

Jeden z místních potvrdil, že televizní štáb si tamní kavárnu pronajal pro své účely. „Viděl jsem ženského Stiga nasednout do auta, ale nemám žádné ponětí, kam jeli,“ dodal. Podle dostupných informací ale na nedaleké pláži opravdu probíhalo natáčení slavné motoristické show.

Od odchodu Clarksona a spol. v roce 2016 se v pořadu objevilo několik variací Stiga. Šlo třeba o jeho afrického bratrance, ninju nebo amerického Velkého Stiga. Zmíněná tajemná řidička by však měla být první ženou v této roli.

BBC, která celosvětově populární pořad produkuje, odmítla tyto spekulace jakkoliv komentovat. Vždyť neznámá bývala i identita prvního Stiga. Až díky autobiografii The Man In The White Suit (Muž v bílém obleku) vyšlo najevo, že jde o automobilového závodníka Bena Collinse.

Témata: Jeremy Clarkson Top Gear Richard Hammond