Zavřít reklamu

Zhruba před rokem touto dobou se začalo nahlas mluvit o tom, že díky poměrně strmému růstu hodnoty by se mohl Apple stát v průběhu letních měsíců společností s hodnotou jednoho bilionu dolarů, čehož nakonec skutečně dosáhl. Na výsluní se však kalifornský gigant příliš dlouho neohřál a po oznámení finančních výsledků za 3. čtvrtletí loňského roku začala jeho hodnota prudce klesat. Tomu následně napomohly i zprávy spousty analytiků o mizerných prodejích nových iPhonů na těch nejdůležitějších světových trzích. Nedávné oznámení finančních výsledků za 4. čtvrtletí loňského roku sice ty nejčernější zprávy vyvrátilo, avšak ani nenaznačilo, že by se měla situace nějak výrazně zlepšit a hodnota jednoho bilionu dolarů by měla být tím pádem Applem opět překonaná. Podle analytiků z Morgan Stanley však není tato věc vůbec nereálná.

Že jsou pro Apple jeho služby čím dál důležitější nás přesvědčuje prakticky každého čtvrt roku. Zisky z tohoto odvětví totiž poměrně rychle rostou a mnozí analytici jsou dokonce přesvědčeni, že budou za pár let pro Apple důležitější než samotné prodeje iPhonů. Výše zmíněná společnost Morgan Stanley se například nyní nechala slyšet, že je dle ní možné dostat se na hodnotu jednoho bilionu přes “mediální balíček” zahrnující několik služeb na bázi předplatného, který by mohl Apple uvést v letošním roce. 

Jednou z nejdůležitějších služeb Applu je jeho App Store, který prošel s příchodem iOS 11 výrazným redesignem:

Tento “mediální balíček” by měl podle analytiků obsahovat Apple Music, streamovací službu pro seriály a pořady a předplatné časopisů a novin, které se Apple též chystá v brzké době spustit a jeho obliba by měla být tak velká, že by jen on dokázal tržby Applu za služby do roku 2025 zvednout každoročně o 2 %, tedy o nezanedbatelnou částku. 

Uvidíme, jakým směrem se tedy Apple v případě služeb v následujících měsících vydá. Faktem však je, že o jakémsi balíčku zahrnujícím hned několik služeb jsme již v minulosti několikrát slyšeli a jeho vytvoření se tím pádem nezdá vůbec nereálné. Sám šéf Applu navíc před pár týdny v jednom z rozhovorů potvrdil, že se kalifornský gigant chystá na spuštění nových služeb. Je tak možné, že balíček již klepe na dveře. 

apple services fb

Dnes nejčtenější

.