Hasiči v Dubí se letos konečně dočkají nové cisterny
Foto: Archiv SDH Dubí
Teplice

Dubí – V loňském roce měli dubští hasiči smůlu. Těšili se na novou hasičskou cisternu, ale nakonec se nedočkali. Vedení města proto podalo žádost o dotaci letos znovu. O záměru nákupu nového vozu rozhodovali zastupitelé na svém posledním zasedání. „V roce 2018, když se schvalovaly dotace, bylo k dispozici 180 vozidel a my měli pořadové číslo 230. Takže se na nás už nedostalo,“ vysvětlil hned v úvodu neúspěch loňského roku starosta Petr Pípal.

Dotační program byl letos vypsán znovu. Od státu je možné získat na pořízení vozidla až 2,5 milionu korun a o další dotaci, ve výši zhruba 1,25 milionu, může město požádat kraj. Pro Dubské to vypadá tentokrát nadějně. Ve hře je 35 vozidel a Dubí dostalo pořadové číslo 23. Jenomže ani se získanými dotacemi nepůjde o levnou záležitost. Vedení města bude muset sáhnout poměrně hluboko do vlastních zdrojů. Pořizovací cena nového hasičského vozu se pohybuje kolem 8 milionů korun.

Výši ceny kritizoval zastupitel Jiří Zmítko (PRO Dubí). Uvedl, že monitoroval nabídku hasičských vozidel na internetu a podobný vůz se dá podle jeho slov pořídit levněji. „Ta cena je včetně veškerého vybavení, bude vysoutěžená a neměla by být překročená,“ oponoval starosta. „V tuto chvíli máme rozhodnout, zda koupit novou hasičskou cisternu, kterou potřebujeme. Za kolik potom nakonec vozidlo koupíme, to už neovlivníme.“ Podle Pípala je situace bohužel taková, že pořizovací ceny užitkových vozů, traktorů a podobných strojů často pokřivují v poslední době právě dotace.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru