Hlavní obsah
Článek

Poznali jste na fotce, kdo je nejdéle sloužícím moderátorem Novy? Není to Rey Koranteng, jak si mnozí myslí, ale Pavel Svoboda, který už pomalu patří k inventáři pořadu Snídaně s Novou. Moderuje jej od samého začátku vysílání stanice, což je dnes, 4. února, na den přesně 25 let.

A zatímco Svoboda zůstává, kolegyně po jeho boku se mění. Během 25letého působení Snídani moderoval s Lucií Výbornou, s Monikou Valentovou, Klárou Doležalovou, Martou Ondráčkovou, Kristinou Kloubkovou a momentálně pořad uvádí s Gábinou Partyšovou.

Mimochodem, tehdy v roce 1994 prý musel Svoboda projít několika koly výběrového řízení, mimo jiné i vědomostním testem. „Tím prošla asi tak třetina a teprve pak se řešilo, jestli ten člověk vypadá před kamerou, umí mluvit a tak dále. Ale napřed musel vědět, jaký je hlavní město Bulharska a podobně. A dvě třetiny tímto testem neprošly a mám pocit, že kdyby se dneska takhle dělaly konkurzy, tak by v těch televizích byli úplně jiní lidi,“ řekl před pár lety v rozhovoru pro Český rozhlas.

Málokdo si možná vzpomíná, že právě Svoboda byl také prvním moderátorem soutěže Riskuj, v níž ho posléze vystřídali Ivan Vyskočil, Jan Krasl, Petr Svoboda a Jan Rosák. Vedle televize působil také v rádiích Faktor a Vox nebo na Frekvenci 1.

Na obrazovce, navíc v jednom pořadu, se Svoboda dle svých slov drží tak dlouho díky tomu, že ho to baví. Moderování má jako koníčka k podnikání.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám