Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Orlando Bloom i Tom Holland. Liberec loni přivítal několik filmových hvězd

V Liberci se v uplynulém roce vystřídalo hned sedm filmových štábů, vznikaly tu scény pro Spidermana, seriál Carnival Row nebo World on Fire. Město pod Ještědem tak navštívili fimové hvězdy Orlando Bloom, Cara Delevinge nebo Tom Holland.

Liberec na pomoc filmařům vyčlenil speciální filmovou kancelář, která štábům pomáhá s výběrem lokací, ale i s koordinací natáčení a běžného chodu města. „To konkrétně znamená řešení vhodného termínu uzavírek s odborem dopravy, vyvážení odpadů občanům z míst, ve kterých se natáčí, zásobování obchodů, informování občanů o natáčení a případných omezeních a tak dále,“ vyjmenovává vedoucí Filmové kanceláře Liberec Pavlína Sacherová.

Ani to ale ještě není vše, kanelář zajišťuje fimařům ubytování a shání i případné herce do komparsu. 

A proč to všechno? „Pobyt zahraničních produkcí je totiž velkým přínosem pro místní ekonomiku a tyto druhotné výnosy jsou významně vyšší než třeba přímé platby za pronájmy prostranství a budov. Chci tedy podporovat rozvoj filmové kanceláře například i o přímé finanční pobídky,“ řekl náměstek primátora pro kulturu, školství, sociální věci a cestovní ruch Ivan Langr.

Kromě Spidermana, který téměř na měsíc zabral Benešovo náměstí, se v Liberci loni  natáčel i seriál Carnival Row s Orlandem Bloomem. „Ohlasy na toto natáčení byly skvělé, Bloom i Delevingne patří k největším hvězdám showbusinessu,” řekla Sacherová. 

Do Liberce také v závěru roku dorazila produkce seriálu World on Fire a natáčela se tu třeba i pohádka Hodinářův učeň.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Liberec Film Office, Liberec, filmy, Spiderman, Carnival Row, Orlando Bloom, Tom Holland, Spider-Man, Ještěd, Ivan Langer

Orlando Bloom i Tom Holland. Liberec loni přivítal několik filmových hvězd  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.