4. února 2019

Bramborový salát s pečeným květákem


Máme tady začátek února a já už jsem zase dostala chuť na bramborový salát. Tenhle recept vznikl trochu z nouze, protože jsme doma na salát neměli moc surovin, ale já jsem se rozhodla, že to nevzdám. Výsledek mě nakonec natolik chutnal, že recept je tady. Měli jsme ho s vepřovými řízečky, které jsem jen potřela česnekem, trochou hořčice a obalila v panko strouhance.


4 porce
  • 0,5kg brambor na salát
  • 1 střední květák
  • olej na pečení květáku
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce citronové šťávy 
  • 4 lžíce oleje
  • sůl a pepř
  • 1 cibule
  1. Brambory nechám v osolené vodě uvařit, potom je sliju, nechám vychladnout a oloupu.
  2. Květák rozdělím na růžičky, rozložím na plech s pečícím papírem, zlehka zakapu olejem a peču v troubě na 200°C asi 30 minut dozlatova.
  3. Brambory nakrájím na kousky a růžičky upečeného květáku rozdělím na podobně velké kousky.
  4. V misce na zálivku promíchám hořčici, citronovou šťávu a olej.
  5. Na salát promíchám uvařené brambory s pečeným květákem, přidám najemno nasekanou cibuli a zálivku a vše nakonec dochutím solí a pepřem. Salát je nejlepší podávat trochu proleželý a v pokojové teplotě.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)