Bylo tam spoustu krve, vypověděla Kvitová o svém napadení. Žondra označil útok za amatérský. Rozsudek v tomto týdnu nezazní

5. 2. 2019, 08:59
Aktuality 145
Petra Kvitová vypovídala asi hodinu a půl u Krajského soudu v Brně o svém napadení z prosince 2016. Finalistka nedávného Australian Open požádala o výslech mimo soudní síň, aby se nemusela potkat s obžalovaným. Vypovídala proto v jiné místnosti, zvuk byl přenášen do reproduktorů v jednací síni. Soudkyně měla k dispozici i videopřenos. Obžaloba z činu viní třiatřicetiletého Radima Žondru, který ale vinu popírá. Muži za vydírání a porušování domovní svobody hrozí až 12 let vězení.
Profily hráčů
Petra Kvitová

AKTUALIZUJEME"Byla jsem v prostějovském bytě, když kolem půl deváté zazvonil zvonek. Měla jsem od osmé do deváté napsáno, že může přijít dopingová kontrola," popisovala Kvitová. Mužský hlas u dveří uvedl, že jde na revizi kotle, Kvitová mu ale řekla, že kotel v bytě nemá. Muž poté podle ní řekl, že jde i kvůli teplé vodě.

"Přes bzučák jsem ho pustila dovnitř, šla jsem mu naproti z bytu. Když vešel za mnou do bytu, řekl, že to tam mám hezký. Já řekla, že mám dvě koupelny, šli jsme do té velké. Chtěl po mně, abych zapnula teplou vodu, tak jsem ji zapnula, v tu chvíli jsem měla nůž na krku zezadu. Popadla jsem ho (nůž) a chytila ho oběma ruka, levou rukou jsem objala i čepel," uvedla Kvitová.

Útočník poté nůž oddálil, Kvitová se dostala na zem, tam spadl i mobilní telefon, kterým chtěla psát zprávu. "Křičela jsem, byla všude spousta krve. Mobil jsem měla na koberci a snažila jsem se ho nahmatat, on se ho snažil oddálit," uvedla Kvitová.

Pak vstala a začala se ptát, co po ní útočník chce. Uvedl, že chce čas, Kvitová mu ale řekla, že čas nemá, že potřebuje do nemocnice. Nabídla mu 10.000 korun, které si útočník vzal a odešel. Kvitová poté zavolala záchrannou službu a policii.

Žondru poznala na pozdější rekognici. Byly celkem tři, na prvních fotkách nikoho neurčila, Žondru na fotografii poznala při druhé. "Jak jsem tu fotku viděla, bylo mi to jasné," řekla Kvitová. Poté Žondru poznala i naživo na policii, kde jej určila mezi pěti muži. Pamatovala si prý nejvíce jeho oči.

Žondra Kvitové prostřednictvím mikrofonu položil několik dotazů, zajímalo ho například, kdy dorazila do prostějovského bytu či kdy v roce 2018 byla kvůli rekognici v republice. Ptal se i na podrobnosti z napadení. Osobně se neviděli.

Podle mluvčího tenistky Karla Tejkala je Kvitová ráda, že už to vše má za sebou. Čekala prý, že to bude horší. "Mluvili jsme spolu po výslechu, už se usmívala a říkala, že teď už to pro ni definitivně skončilo," řekl novinářům Tejkal.

Kromě Kvitové by během dvou dnů měli vypovídat znalci a další svědci, předsedkyně senátu Dagmar Bordovská by během dvoudenního bloku měla přečíst i listinné důkazy. Podle státního zástupce Ivana Hrazdiry už mnoho důkazů k provedení nezbývá, záležet však bude i na tom, jaké další důkazy bude k provedení navrhovat obhajoba.

Žondra vinu popírá, tvrdí, že v době činu byl na stavbě v Napajedlích na Zlínsku. Momentálně je ve výkonu trestu kvůli jinému případu.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu se po události podrobila operaci levé ruky, v níž drží raketu. Na kurty se vrátila po pěti měsících a hned druhý turnaj vyhrála: v červnu 2017 na trávě v Birminghamu. Loni pak vybojovala tituly v Petrohradu, Dauhá, Praze, Madridu a Birminghamu a letos v Sydney.

Přitom jí hrozilo, že už nikdy nevezme raketu do ruky. Sama mluví o "druhé kariéře". Postupem do finále Australian Open definitivně potvrdila, že se vrátila na vrchol. Na grandslamu v Melbourne hrála o post světové jedničky, aktuálně je druhá.


Obžalovaný muž útok na Kvitovou označil za amatérský
Radim Žondra, který je obžalovaný z napadení tenistky Petry Kvitové, označil dnes u soudu v Brně čin za amatérský. Znovu také popřel, že by čin spáchal. Kvitová dnes o svém napadení z prosince 2016 vypovídala asi hodinu a půl. Finalistka nedávného Australian Open požádala o výslech mimo soudní síň, aby se nemusela potkat s obžalovaným. Vypovídala proto v jiné místnosti, zvuk byl přenášen do reproduktorů v jednací síni.

Žondra k výpovědi tenistky uvedl, že nemůže říct, co se v bytě odehrálo, protože tam nebyl. Poukázal ale na údajné rozpory ve výpovědi tenistky, například, že stopy krve se nacházejí v koupelně, v ložnici a v kuchyni, což tenistka podle něj nevysvětlila. Samotný útok označil za amatérský.

"Ten člověk si nechránil ruce ani obličej, kdybych tam šel, tak bych na ty věci pamatoval. Ten dům je asi 400 metrů od policejní stanice, kdybych tam šel jen tak v čepici, bez rukavic, bez krytí obličeje, tak to se rovná sebevraždě," řekl Žondra. Už dříve uvedl, že v době útoku byl na stavbě v Napajedlích na Zlínsku.

Žondra Kvitové prostřednictvím mikrofonu položil několik dotazů. Zajímalo ho například, kdy dorazila do prostějovského bytu či kdy v roce 2018 byla kvůli rekognici v republice. Ptal se i na podrobnosti z napadení. Osobně se neviděli.

Znalec z oboru soudního lékařství Martin Dobiáš uvedl, že Kvitová utrpěla skupinu řezných poranění, která vznikla tahem a tlakem řezným předmětem. "Je reálné, aby to poranění vzniklo držením nože," uvedl Dobiáš. Průběh tak, jak jej popsala poškozená, že uchopila nůž rukou, podle něj odpovídá charakteru zranění. Doplnil, že nešlo o život ohrožující zranění. Kvitová ve své předchozí výpovědi uvedla, že ohebnost prstů do teď není stoprocentní, necítí dva konečky prstů. Na dlani jí zůstaly i dvě jizvy.

Znalec z oboru úrazové chirurgie Petr Špiroch řekl, že poškozená má narušenou jemnou motoriku ruky, následky jsou trvalé, že se však dobře a funkčně adaptovala na to, co ji živí. Tedy na tenis. Obhájkyně Žondry se detailně ptala mimo jiné i na úchop nože a možnosti poranění. Podle ní zranění Kvitové na některých fotografiích neodpovídají tomu, jak Kvitová popsala svoji obranu.

Žondra vinu od začátku popírá, tvrdí, že v době činu 20. prosince 2016 byl na stavbě v Napajedlích na Zlínsku. Momentálně je ve výkonu trestu kvůli jinému případu. Útočník se do bytu Kvitové dostal pod falešnou záminkou, že jde na revizi kotle. Napadl ji a vážně pořezal na ruce. Odešel, když mu nabídla 10.000 korun, které si vzal. Kvitová později Žondru poznala na rekognici.


Rozsudek v tomto týdnu nezazní
Dnešní část hlavního líčení v případu napadení tenistky Petry Kvitové skončila krátce po poledni. Pokračovat se bude ve středu, předvoláni jsou dva svědci, ani u jednoho ale není jisté, zda dorazí. Předsedkyně senátu Dagmar Bordovská avizovala, že dokazování ještě nebude ukončeno, ve středu tedy rozsudek nezazní.

Hlavní líčení bude pokračovat ve středu od 9:00. Bordovská uvedla, že pokud předvolaní svědci nedorazí, bude číst listinné důkazy, které u soudu dosud nezazněly. Vzhledem k tomu, že dokazování nebude dokončeno, očekávat se podle ní nedají závěrečné řeči ani rozsudek. Jednání tedy bude odročeno na další termín.

Z činu je obžalovaný Radim Žondra, který ale popírá, že by v Prostějově v dotyčný den vůbec byl. Tvrdí, že 20. prosince 2016, kdy Kvitovou napadl v jejím bytě útočník, byl na stavbě v Napajedlích na Zlínsku.

U soudu dnes vypovídala i Kvitová, vypovídala ale v oddělené místnosti, aby se nemusela potkat s obžalovaným. S novináři nemluvila. Její mluvčí Karel Tejkal po skončení výpovědi uvedl, že Kvitová je ráda, že už má celou záležitost konečně za sebou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

145
Přidat komentář
Frick
https://www.blesk.cz/clanek/regiony-brno-brno-krimi/593121/kvitova-vypovida-u-soudu-mela-jsem-nuz-na-krku-cepel-jsem-objala-obema-rukama.html

5. 2. 2019

"Kvitová popisuje události osudného dne: 20. prosince 2016 jsem byla v bytě v Prostějově, kolem půl deváté se ozval zvonek. Měla jsem informaci, že může přijít i dopingová kontrola, proto jsem k němu šla. Ozval se nějaký mužský hlas. Ptal se, jestli je paní Kvitová doma. Já řekla ano, on že jde na revizi kotle. Ještě se ptal, kde bydlím, já řekla, že v přízemí vlevo."

Přitom od začátku jsme živeni tim, jak to byl náhodný útok. Hned 20.12.2016 tak hovořil Tejkal - u něhož by se dalo přepokládat, že někdy do Petřinýho bytu zašel - a tedy by určitě věděl, zda Petra má své jméno na zvonku.

V listopadu 2017 pak na TK k případu pak Lisický, ved. odboru obecné kriminality též potvrdil hypotesu, že pachatel nevěděl, na koho útočil.
Reagovat
Frick
Možnost, že by Žondra - mladý chlap, fotbalista z Prostějovska neznal (do 12/2016) jméno Petry Kvitové je snad až bizarní.
Reagovat
blixa
Profesionální kriminálníky tenis většinou vůbec nezajímá.
Reagovat
Carloss
jednoduše to mohli zatajit, aby zmátli pachatele.
Reagovat
Jabadu
Čo je to tuná za bordel?!!! Velitel čaty ku mne! Ako si to strážite svojich podriadených?!! ...
Reagovat
blixa
No jo, svatá pravda majore :D Jen právě nevím, kdo je tu kurwa "velitel čaty" ? :D
Reagovat
Jabadu
To je památný výrok mnoha slovenských důstojníků, jakého jsem zažil i já. Mmmch tato slovní spojení byla tak proslavena, že se objevila i ve filmu Tankový prapor. Ten můj navíc rád používal a komolil cizí slova i když neznal jejich přesný význam. ... Prečo by mal velitel družstva pri jadrovou výbuchu velieť stoj na hlave? ... ??? ... Súdruhovia, k tomuto ja som neni kompletentný.
Reagovat
FulnekUltras
je přesně to, na co dnes protřele zatloukající šmejdi typu Žondry spoléhají. Vždyť pokrytcům z "lepší společnosti" nijak nevadí kolektivně odsuzovat komunisty, bez věcných argumentů urážet prezidenta či premiéra jen proto, že nehodlají být pasivní součástí monopolárního proamerického světa podle jejich "demokratických" představ, zato kolem recidivující pakáže, ekonomických velkozločinců nebo zištných migrantů budou chodit jako kolem horké kaše, aby se náhodou nedopustili nějakého "děsivého" omylu. Přesně na tohle může současná evropská civilizace brzy dojet - naštěstí už odpor proti této sterilně nicotné degeneraci elementárního myšlení sílí a pud sebezáchovy většiny lidí bude nakonec silnější.
Reagovat
Fandina
Nevšimla jsem si, že by se tady někdo zastával Žondry, kromě pár jedinců, které milují komunismus jako ty. Nespletl sis příspěvek?
Reagovat
FulnekUltras
nemyslím ;-)
Reagovat
Fandina
Já myslím, že ano. Protože jinak bys tam nepsal, to co tam píšeš.
Reagovat
Fandina
Na tobě se mi líbí, jak jedním dechem odsuzuješ a zastáváš se ještě horších zločinů. Nevadí ti, to co páchali komunisti, dělali si na to zákony, ale odsuzuješ ušáky, přitom v našich končinách nikdy nevládli a občanům ČR jako takovým, nikdy nic neprovedli. Vadí ti, že někdo uráží prezidenta a přitom to samé děláš ty Havlovi, jen proto, že se zločinům komunismu uměl postavit.
Reagovat
FulnekUltras
144
Reagovat
Nola
citat tu niektore komentare, to chce silny zaludok.....
dokazal by niekto tu na fore, posadit za mreze nevinneho cloveka?
iba sociopat by nemal vycitky svedomia, iba tolko.....
Reagovat
blixa
Takovej Ultras zcela určitě. Ten by klidně poslal každého maloburžousta před popravčí četu, tím jsem si jist ;-)
Reagovat
FulnekUltras
cmrnd a cmrnd, domovní fízláčku ;-)))
Reagovat
blixa
Jen se přiznej, jaké jsou tvé vlhké sny, zkurvenej rudej lampasáčku ;-)
Reagovat
Frick
U Kvitové jsem nebyl a ani těch 10 000 mi nedala.
Reagovat
brixner
Provází mě často, páč vobčas ňákou tu rybicku násilím vyndam z jejího přirozenýho prostředí, humanitárně jí vomráčim, voddělim kudličkou hlavičku a ploutvičku a šlehnu jí na pánvičku. Takovej normální koloběh rybicek v přírodě. Ale jednou se vám to vobrátilo proti mě a bylo to fakt nebezpečný! To vám tak jednou zase dokazuju, jak zdatnej sem jedinec a jsa přesvědčenej vo tom, že i sousedka sdílí todle moje přesvědčení, maličko, ale fakt jen maličičko sem polevil v kadenci. A to sem neměl dělat! Sousedka najednou vylítla a prej co to má jako znamenat, že za to kilo pečínky, co sem sežral, by nevočekávala takovou lemru a prej - cituju - "Nejrači bych ti to ufikla!" Myslel sem, že blafuje a s úsměvem sem si zapálil hábéčko, jenže vona najednou hrábla pod postel a v ručce měla klukovo rybičku! No, já úplně zcepeněl a začal se modlit a řeknu vám, nevypadalo to se mnou věru dobře! Jenže vona měla gelový nehty a jak furt tu rybičku nemohla votevřít, já bleskově využil situace, popad sem ze stolu zbytek pečeně, co sem měl schovanou na potom a hbitš sem vzal roha! No, ještě, že sem tak rozhodnej a mam bleskový reakce, kdyby fikla...No, jakpa bych jí to asi dokazoval, žáno:-)) No mrcha to byla, fakt že jó :-)
Reagovat
rybicka
Ještě, že nejsem v dosahu :-D . Jinak "kudlička, hlavička nebo...?!? :-)
Reagovat
brixner
Asi i jikřička...;-)
Reagovat
peggy
Je to divne,firmy vetsinou navstevy techniku hlasi alespon listkem do schranky.Pokud se jedna o takovy luxusni byt,tak bych si to telefonem overila.
Reagovat
Blondie
Což Petra právě dělala, ty blbá náno. Měla v ruce telefon a snažila se zjistit, zda je to opravdu ohlášená kontrola, když ji ten zmetek napadl.
Reagovat
Torn
Myslíte, že se Petra příjde podívat na utkání FC aspoň?
Reagovat
Blondie
Tipuji, že ne...
Reagovat
vojta91
na DC byl Štepec, takže teď čekám Vaidišku..
Reagovat
vojta91
Dobrý den, já jdu kvůli tomu plynovému kotli.
Já nemám plynový kotel.
Aha, no tak jdu kvůli vodě.
Oukej, pojďte dál.
.
Nedávno jsem to psal, že podobného člověka by domů nepustila ani moje věkem již poznamenaná 85 letá babička...:-D
.
To opravdu v nadstandardním bytovém domě a ani jeho okolí nemají ani jednu jedinou kameru? Jako vážně? V dnešní době, kdy jsou kamery na každém rohu?
.
Žondra je grázl, o tom asi žádné, ale něco mi prostě na tom nehraje.
.
PS: Co ten Hrdlička a jeho aliby? :-D :-D
Reagovat
gigin
Má ho tvrdé a neprůstřelné jako to tvé ypsilon po "b" v posledním slově tvé glosky.
Reagovat
vojta91
1:0 vedeš! :) dýki za upozorňěňí! :)
Reagovat
gigin
S tím dýki jsi mi připomněl vyjmenovaná slova po "d". Tady prej chodí jena kofola, tak on to bude asi znát. Myslím, že jeho nick je světová dvojka? Nevím přesně už. Nicméně:

Dyk, dylina, dyvadlo, dyskoteka, dýler, dyjagnoza, dyjagram, dygestoř, dyskutovat, Dytrojt, dykobraz, dygitalky, dy pryč a Dypárpl.
Reagovat
gigin
jedna kofola
Reagovat
smazaný uživatel
Přestože je tvoje babička již poznamenaná věkem jak píšeš tak by tě měla pořádně proliskat nebo aspon přetáhnout holí aby se vnouček probral z fantasmagorií..případně ti zajistit lůžko na nějaké psychiatrické klinice,dokud se s tím dá ještě něco dělat!!Pokud ovšem už není pozdě....
Reagovat
vojta91
tak jsem se na to ptal babičky a ona mi říkala:
"Vojtíšku, během války nám pořád něco říkali a byla to lež. Za komunismu to samé a všechno byla lež. Nenech se ovlivňovat cizími názory a všeobecnou propagandou, měj svojí hlavu a neboj se, jako jsme se museli bát my říkat to, co si myslíš, teď Jáchymov nedostaneš.."
Reagovat
Fandina
Je to fajn, že můžeme říkat, co si myslíme, ale apriori hledat za vším co se kolem nás říká, děje, že to tak není, to je také nesmysl.
Reagovat
rybicka
... čímž složila dnešní době tu největší POKLONU! Což neznamená, že není spousta "bordelu". Ten bude v lidské společnosti do konce existence lidstva.
Reagovat
rybicka
:-D
Reagovat
George_Renel
Nedůvěryhodný jsi ty. Posledně jsi psal, že babičce je 90 .-b.
A jinak, patříš asi mezi ty, kteří vnímají jen to co sami chtšjí. Petra vypověděla, že chtěla hned psát správci a v tu ránu měla nůž pod krkem.
Reagovat
Blondie
Přesně tak, mají nějaký mindrák a vynahrazují si to na mladé holce.
Reagovat
vojta91
vzhledem k tomu, že příspěvek nedohledám a vím, kolik je mojí babičce je tvá poznámka mimo mísu..:))
Reagovat
George_Renel
Moje paměť je naprosto v pořádku, takže vím co jsi napsal, protože jsi tehdy na mě reagoval. Hledat ti to nebudu, ale napsal jsi ... Moje 90 letá babička...
Ale třeba to byla ta druhá. :-)
Reagovat
vojta91
pokud to je pravda (což si nemyslím), tak jsem její věk správně zaokrouhlil směrem nahoru..:)
Reagovat
Carloss
Žondra vypadá na zkušenýho a chladnokrevnýho gaunera. Ten budě zapírat až do smrti. Bohužel. Všechno co vypověděla Petra vypadá uvěřitelně a já doufám, že ho odsouděj.
Reagovat
FulnekUltras
jo - v dnešní době se bohužel donekonečna zohledňují "lidská práva" kdejakého šmejda, který bez hnutí brvou veřejně prohlásí, že černé je bílé, a má k tomu za sebou hejno přisátých sokolovských "obhájců" a fakticky stejného ksindlu jako je sám - přirozená práva poškozených jsou naopak všemožně relativizována a ponižována, až z toho vzniká skutečné havloidní absurdní divadlo - ještě že tohle svinstvo sice pomalu, ale přece mizí v nenávratnu
Reagovat
Fandina
Absurdní divadlo je to v tom, že přirovnáváš Havla k někomu, kdo schvaluje nebo dělá kriminální činy. Přitom to bylo přesně opačně. On poukazoval na praktiky komunistického režimu, kde zavírali lidi pro své názory, aniž něco ukradli nebo druhému ublížili.
Reagovat
FulnekUltras
Nebuď směšná víc než je nutné. ;-))) Když dneska s odstupem času vidím tenhle panoptikální lidský odpad včetně usoplence Vondry, získávají podpisy Anticharty historicky plnou legitimitu.

https://www.youtube.com/watch?v=siaA1s4WIz0
Reagovat
Fandina
Takže podle tebe komunisti neuvěznili statisíce lidí, nezabili je ve vykonstruovaných procesech, nezastřelili na hranicích lidi, kteým nedovolili se jinak přes hranice dostat, měli je zadrátované a nezavírali lidi jen za to, že podepsali Chartu nebo dvatisíce slov. Komunisti se vůbec nebáli o svoji moc, proto nepřišli v roce 1968 s tanky proti neozbrojeným občanům a nemířili na ně ostrými. Jsi hlupák.
Reagovat
Fandina
A Havlů a podobně, kteří se jim postavili slovně, se báli jako čert kříže, aby nestrhli ostatní a nepřišli o moc. Nakonec se to stejně stalo.

Muselo, protože socialismus byl hospodářsky neživotný režim. Všechno patřilo všem a nikdo za nic neodpovídal. Až to krachlo.
Reagovat
Fandina
A úsměvné bylo, jak alibisticky si nechali podepsat Antichartu, aby měli pak ostatní ve své moci a mohli je vydírat.
Reagovat
Fandina
Pamatuji si, jak jsem chtěla navštívit příbuzné v Rakousku, peníze by mi na to dali, ale stejně jsem musela žádat o devizový příslib a k tomu bylo potřeba souhlas zaměstnavatele. Tenkrát si mě nějaký soudruh zavolal na kádrovku nebo co to bylo a řekl mi, že nic nedostanu, až prý pojedu do Ruska, tak potom. Vyděrači.
Reagovat
Fandina
A díky za to video, alespoň je vidět, jak moc se komunisti báli protikomunistické petice. A to neznamená, že ten, kdo má dlouhý vlas, nemá čisté svědoví a čisté ruce.
Reagovat
FulnekUltras
Co vlastně tihle z Ameriky dotovaní povaleči za posledních 30 let dokázali? Jedině v praxi potvrdit, že komunisti je měli už tehdá vypráskat bez milosti - a tato země si ušetřila nejedno zcela zbytečné ponížení. Na každou svini ale naštěstí jednou dojde, a tahle "sametová" lež už pro drtivou většinu lidí dávno skončila.
Reagovat
Fandina
Tvůj problém je, že si ještě dodneška nepochopil v čem tkvěla zrůdnost komunistického režimu. A kdybych ti to tady stokrát vypsala, co všechno komunismus způsobil, kolik bylo obětí komunismu jen proto, že nevyhovovali jejich učení, rozuměj, nesouhlasili s nimi, tak je zabíjeli, zavírali.

A ani hospodářsky to nebyl perspektivní režim. Kdyby byl, nikdy by se ho nikdo nevzdal. K čemu to vedlo, společné vlastnictví, které nemotivovalo lidi k zlepšování se v činostech. Pořád měli svoji jistotu určitého platu, ať dělali nebo nedělali. Až postupně začalo zaostávání za západem až životní úroveň klesla v socialistických zemí tak hluboce, že to krachlo.

Příklad západní a východní Německo. Lidé se stejnou náturou, minulostí, předpoklady a na jedné straně socialistické vlastnictí, které zasostávalo až padlo. A východní Němci dodnes nejsou na takové úrovni, jako předtím, to všechno způsobil socialismus. Po válce byli na stejné úrovni. Západní vzkvétalo, východní šlo dolů.

Ano, to dokázali odpůrci socialismu, ti, kteří na to poukazovali a ti, které komunisti kvůli tomu zabili a věznili. Jen proto, aby se udrželi u moci.
Reagovat
Fandina
Ono je to jednoduché, sebrat lidem majetky, udělat si na to zákon, dát to na jednu hromadu a pak z toho brát. Jenže do nekonečna to nešlo.
Reagovat
FulnekUltras
ono je jednoduché předražit bydlení, energie a potraviny - a pak se chlubit "dostupností" kraksen, pc a mobilů - duševní oblbovák pro tuzexové maloměšťáčky tvého ražení, kterých už naštěstí valem ubývá a ke srocení jim za chvíli bude zase stačit plácek pod koněm
Reagovat
Fandina
Jsi úplně mimo, nejde o nucení lidí jako to dělali komunisti, aby si mohli koupit zboží, které bylo běžně ve všech obchodech k mání, kupovat vlastně nezákonně u veksláků, protože komunisti neměli na to, aby zboží které měli lidi na západě přišlo do našich obchodů. Zrůdnost komunismu byla v tom, že tě vlastně nutili překračovat zákony. Naštěstí už tomu tak není a už nikdy nebude. Jesli půjdou lidi ke koni, tak proto, aby nevládli nemravové a zloději, což se právě s nimi vylučuje.
Reagovat
Fandina
Komunisti neměli na dovoz zboží které bylo na západě běžně k mání. A dováželo se ho jen malé množství do tuzexu a tam si mohl nakupovat jenom ten, kdo měl devizové konto, což bylo velmi malé množství lidí. Všechno to bylo proto, že komunisti neuměli hospodařit, zaostávali ze západem.
Reagovat
Ondra979
komunisti jsou zlocinci a lhari, ted sice nejsou primo u moci, ale je videt, co to je za smejdy a bez skrupuli obchoduji s moci. Nastesti snad za par let vymrou, ale prijdou urcite jini hajzlici..
Reagovat
FulnekUltras
zato dnes jsou nastupující VŠ s "představou" 37,5 tis. měs. rádi, že sdílejí byt 60 m2 po čtyřech i šesti - běž do hayselu s těmi havloidními pindy, nemají už dneska ani cenu posledního kočičího šancajku z prašné cesty za Jičínem
Reagovat
Fandina
Můj vysokoškolsky vzdělaný syn ještě donedávna sdílel byt s dalšími třemi v centru Prahy za 5 tisíc a jak si lebedil. Teď si našel vlastní, je tam sám a jak si lebedí. Z vysokoškolského platu. Nemusíš mi vykládat, jak to chodí.
Reagovat
FulnekUltras
a právě proto se divím, že ještě nedržíš pysk
Reagovat
Fandina
Jsi hloupý a ještě k tomu vyhrožuješ.
Reagovat
Fandina
Proč bych ho měla držet. Syn si vydělá na všechno co potřebuje, jídlo, dovolená, může jet kam chce, nikdo mu tom nebrání, má koníčky a ještě si může vybrat kde chce bydlet. Jesti s někým, nebo sám a takový, který může zaplatit. Je naprosto v pohodě.
Reagovat
Fandina
Ostatně, nejvíc ho bavilo, když bydlel s cizinci. Jeden kluk z Belgie, druhý Polák, holka z Běloruska. O takovém kosmopolitním seskupení by se mu za totáče ani nesnilo.
Reagovat
Fandina
Ono totiž nic není jednoduché, to jen hlupák jako ty si to tak vysvětluje. Za komunistů to bylo tak, že se ceny naplánovaly, aby to nějak vypadalo, ale že hodnota bytu byla několikanásobně větší, než se účtovalo lidem a to samé o dalších věcech, to byl ten důvod, proč takové socialistické plánování k ničemu nevedlo. Ale to ty nikdy nepochopíš.
Reagovat
FulnekUltras
to, co se účtovalo lidem, bylo a dodnes je skutečně rozhodující - takže máš-li ještě poslední zbytky normálního rozumu, budeš už raději zticha; z reality se totiž nevylžeš - a to platí pro zdejší maloměšťáčky do poslední tečky
Reagovat
Fandina
Jsi hloupý, nechápeš princip ekonomiky. Těžko můžeš účtovat za bydlení lidem málo, jak to dělali komunisti, aby to pak někde nechybělo. Takže rostl dluch, chátraly domy, ulice, památky a celkově to šlo do kelu. Jenže ty to nepochopíš. Jsi hloupý.
Reagovat
Fandina
dluh
Reagovat
FulnekUltras
právěže za komunistů peníze na základní a skutečně potřebné věci nechyběly - až dnes se jejich údajným nedostatkem vykrucuje šmejd, který si na svůj vysoce nadstandartní život parazituje z práce většiny ostatních - čerstvý příklad: platy úředníků na MŠ vs. platy učitelů, ale upřímně už tady nemám chuť se s tebou bavit OT a navíc o úplně jasných věcech, proti "argumentům", kterým lidi masově věřili možná ještě před 20-30 lety, ne dnes
Reagovat
Fandina
Myslíš, že za komunistů nebyli úředníci? Byli a kromě toho byli i sekretariáty plné dalších nic nedělajících lidí.
Jenže to ty jako hloupý člověk nevidíš a nikdy nebudeš vidět. Budeš pořád vykládat o tom, jak všechno krásně fungovalo, jak se měli všichni nádherně, ale že státní dluh rostl, ekonomika šla do kelu a všude okolo se měli lidi líp. To nevidíš.
Reagovat
Fandina
Kdyby tak nakrásně socialismus fungoval, byl by po celém světě a v Sovětském svazu, odkud přišel, by ho nevyměnili.
Reagovat
Fandina
Jinak doufám, že jsem si to špatně přečetla a že šmejdem parazitujícím z práce druhých myslíš seb.
Reagovat
Fandina
sebe
Reagovat
Fandina
A hlavně se mi líbí, jak tvrdíš, že dneska nemá člověk na základní potraviny a potřeby. Nevím tedy, kde žiješ a koho tím myslíš, ale určitě ne v ČR, protože tady má na základní potraviny a základní potřeby zcela určitě každý.
Reagovat
SwissMaestro
Nemá.
Reagovat
Fandina
Kdo?
Reagovat
Fandina
Tak jsem si našla, že tak úplně nemám pravdu, protože podle článku odkaz níže, to bylo v roce 2017 tak, že

"Nejméně čtyři z devíti položek, mezi které patří týdenní dovolená, neočekávaný výdaj ve výši 10.200 korun, úhrady splátek a pravidelných plateb, auto, pračka, telefon, televize, vytápění a maso obden, si nemohlo dovolit 3,7 procenta lidí."

Předpokládám ale, že na základní potraviny jako takové, peníze byly.
Nicméně platí výše i níže v článku uvedené.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/loni-v-cr-klesl-pocet-lidi-ohrozenych-chudobou-a-nedostatkem/1607603
Reagovat
Ondra979
ne, ten to nikdy nepochopi, to musi byt nejaky byvaly kadr, hlavne ale by tady uz mel prestat opruzovat s tema svejma agitacema, to si muze delat nekde jinde..kdo se ma tady tim hnojem pak procitat
Reagovat
blixa
Jen bejvalej komunistickej lampasák ;-)
Reagovat
Ondra979
tak tim by se to vysvetlilo, tem se po starych casech styska a Babis jako jejich byvaly nadejny kadr je pro ne nostalgickou nadeji na navrat starych casu. Ale bylo by zahodno, aby s tim prestal otravovat tady, asi budu muset zapnout ignore
Reagovat
FulnekUltras
nečti to a budeš v bleděmodré pohodě ;-)))
Reagovat
Fandina
Dokázali to, že socialismus padl a je to tak dobře.
Reagovat
Jan
Souhlasím. V současnosti jde naše země do zádele a bude jenom hůř.
Reagovat
Fandina
Hospodářská úroveň ČR se za těch třicet let postupně posunuje k nejvyspělejším zemím světa. Životní úroveň jde nahoru a jen škoda, že ČR byla socialismem zbržděná v rozvoji. Viz příklad dvě části Německa.
Reagovat
Fandina
Jenže těžko se bavit s tebou o čemkoli, když ze dvou řešení napadení člověka nebo sebepoškození zvolíš to druhé. Normální člověk tak neuvažuje.
Reagovat
jirkaS
https://www.blesk.cz/clanek/regiony-brno-brno-krimi/593121/kvitova-vypovida-u-soudu-mela-jsem-nuz-na-krku-cepel-jsem-objala-obema-rukama.html
Reagovat
SwissMaestro
Oddělenost chápu. Ono je těžký říci někomu do očí lež. Podle mě je labilní a udělala si to sama. Pro pověst to je však třeba na někoho hodit.
Reagovat
Torn
Tak ta oddělenost má úplně jiné důvody a tohle je fakt hloupý a trapný příspěvek.
Reagovat
SwissMaestro
Je to jen jinačí názor. Ale chápu tu zaslepenost fanoušků :)
Reagovat
blixa
Není to jinačí názor. Je to vyjádření dementa. Bohužel je taková doba, kdy kdokoliv může prohlásit jakoukoliv hovadinu a hájit svoje právo na "alternativní" názor. MUDr. Kebrle i další odborníci zcela vyloučili, že podobné zranění si někdo může způsobit sám. Takže až mi předvedeš, jak si sám skoro uřízneš 4 prsty, tak začnu uvažovat o tvém alternativním názoru. Do té doby seš jen dementní vocas !
Reagovat
SwissMaestro
Hádat se s tebou nebudu. Doba je spíše taková, že lidé jako Kajínek, Kramný či Nečesaný se odsuzují pouze na základě nepřímých důkazů což je nepřípustné a nemělo by to tak být. Tady šel týpek hlavním vchodem a jsou tam údajně kamery........tak to by přece mělo být všechni jasný, ne? Jestli se však nějaký ten úsek "náhodou" neztratil aby se nezjistilo, že tam vlastně nikdo takový nešel.
Reagovat
Andrew89
píšeš, že si to udělala sama. Vyvrať prosím argumenty znalců a doktorů, to že si to nemohla způsobit sama. Pak se dá s tebou bavit. Jsi jen hnusná bezcenná lidská pijavice, odpad společnosti stejně jako Žondra
Reagovat
Hector21
důkaz je vždycky důkaz...

a zastávat se odsouzených zločinců je totéž jako zločin schvalovat
Reagovat
SwissMaestro
Sem rád, že nebudeš prskat až tě někdy odsoudí na základě nepřímého důkazu :-) Musím se vám všem smát. Tolik fanatismu a nadávek na moji adresu jen kvůli ženské, kterou pořádně ani neznáte :D
Reagovat
vojta91
soucítím s tebou.. já to tady schytávám od Kvitofilů, Plíškofilů a Federerofilů dost často..:-( :-/
Reagovat
vojta91
a ještě jsem zapomněl na fanatické přívržence Fed cupu, Davis cupu a členy sekty Svědci Kaderkovi...:-D
Reagovat
blixa
Vy dva blbci jste se fakt hledali. Frick musí blednout závistí :D Ovšem na Ultrase stále nemáte, žabaři ... ;-)
Reagovat
vojta91
každý, kdo má jiný názor je automaticky blbec?
jak píše Švýcar- u vchodu mají být kamery, tak kde je záznam?
řekněte mi, kde je záznam, ten záznam, který by bezpečně nezamaskovaného pachatele poznal?
takhle to je opravdu podezřelé a založené na "jedna Petra povídala" a dostat za to dvanáct let je celkem náložička..
Reagovat
LukasH
Jojo, dneska kdekdo plácne nakej hlod, nesmysl ničím nepodloženej a hned je to "názor". Vyjádření doktora a znalce přece nic neznamená, ne?
Reagovat
vojta91
neříkám že je to blbost, ale co oni řekli, rozeberme si to:

Znalec z oboru soudního lékařství Martin Dobiáš uvedl, že Kvitová utrpěla skupinu řezných poranění, která vznikla tahem a tlakem řezným předmětem. "Je reálné, aby to poranění vzniklo držením nože," uvedl Dobiáš. Průběh tak, jak jej popsala poškozená, že uchopila nůž rukou, podle něj odpovídá charakteru zranění.
...toto vyjádření znamená, že se pořezala a že se to mohlo stát tak, jak poškozená tvrdí

"Znalec z oboru úrazové chirurgie Petr Špiroch řekl, že poškozená má narušenou jemnou motoriku ruky, následky jsou trvalé, že se však dobře a funkčně adaptovala na to, co ji živí. Tedy na tenis."
... toto vyjádření znamená, že se pořezala a uzdravila

Ani jedno vyjádření jasně neurčuje Žondru jako viníka a tyto tvrzení nemají pro soud žádnou váhu, toto by obhajoba lehce vyvrátila.

Takže kamerové záznamy z Prostějova absolutně žádné, předmět doličný-nůž také není, svědkové žádní. Co tolik zmiňované pachové stopy, proč teď ani zmínka?

Jediné co na něj mají je, že Žondra byl poznaný při druhé rekognici a to, že to je mukl.
Reagovat
ttopi
Tak to je gól.

Takže obhajoba se může točit na tom, že není k dispozici kamera? Troufnu si říct, že většina trestních činů, které se u soudu podaří prokázat, jsou bez kamerového záznamu. To je dost chabý pokus.

Ještě vtipnější je pak teorie, že když soudní znalec řekne, že charakter zranění odpovídá pořezání od nože, dá se z toho usuzovat nevina.

Dej se na advokaci, budeš dobrej :D

Jo a mimochodem, oni na něj mají hlavně pachové stopy z místa činu. A taky to, že na některých fotkách je Žondra totožný s portrétem, který byl vydán po napadení. A pak ho taky poznala mezi několika živými osobami. Jestli je tohle málo, pak nevím.
Reagovat
vojta91
jsi natvrdlý: To že je někdo pořezaný ještě neznamená snad, že byl pořezán...

proč v tomto obsáhlém článku není ani fňň o těch pachových stopách?
proč se v poslední době točí případ pouze kolem rekognice a výpovědi poškozené? proč pochybovačům jako jsem já i jiní nedají nějaký jiný důkaz, než že "Jedna Petra povídala"?

je jasné, že takto mediálně sledovaný případ musí mít nějaké rozuzlení, ale rozhodně by bylo serióznější říct:

"Pane Žondra, zde v 8:14 jste zachycen na kamerovém záznamu při příjezdu do Prostějova, v 8:25 jste zachycen v ulici Dřužstevní 200 metrů od místa činu. Opravdu nám chcete tvrdit pachovým stopám navzdory, že jste u ní nebyl a tento skutek nespáchal?"

než:
"Poškozená Vás poznala a jste mukl, takže její tvrzení má větší váhu. Máš to špatný hochu. Tvoji svědci mě nezajímají, protože jsi mukl a ona tě poznala. Schytáš to na 12 let."
Reagovat
smazaný uživatel
Jak kolovrátek!
Bylo jednoznačně prokázáno, že zranění, která poškozená utrpěla, si v žádném případě nemohla způsobit sama. Jakékoli pochybnosti, že zde nefiguroval žádný pachatel, že tato věc byla předstírána, jsou zcela vyloučeny. S touto verzí už vůbec nepracujeme. A to delší dobu,? vyzdvihl kriminalista.
Reagovat
ttopi
Asi to nepochopí, ale uvidíme :-)
Reagovat
blixa
Ne každý, a v žádném případě pokud jde skutečně o názor. Ovšem pokud je to dement a žvaní naprosté kraviny, pak je to prostě blbec. Kde je záznam nevím, ale pan Švýcar je asi zvyklý, že prostě všechno funguje. U nás by bylo spíš s podivem, kdyby něco fungovalo. Jestli je něco podezřelého či nikoliv je práce policie a soudu, ne úvah nějakého blba.
Reagovat
vojta91
ale tak mi řekni, co relevantního kromě tvrzení poškozené a jeho minulosti na něho mají? :-O
navíc on má na ten den svědky (oukej, trošku pochybností tam taky je, ale má je, a že by tři lidé křivě svědčili, navíc třeba majitel firmy kvůli zaměstnanci-muklovi..?)
já ti fakt nevím...
otazníků a nesrovnalostí z toho, co z médií vím tam je opravdu hodně.. hlavně ty kamery, které ve městě, okolí a údajně v baráku jsou a které by mohli dokumentovat přítomnost podezřelého v inkriminovanou dobu na místě činu prostě nejsou a to se na mě nezlob, to je minimálně podezřelé...
Reagovat
blixa
Pokud není de.bil, tak se kamerám vyhne. A tohle je profesionální zločinec. Svědky žádný nemá, ani jeden nepotvrdil že ho inkriminovaný den na stavbě viděl. Všichni jen žvatlají, že tam přeci "musel" být. Proti němu svědčí shoda identikitu, svědectví Kvitové která ho poznala, pachové stopy. To není málo.
Reagovat
ttopi
Přesně. Málokdo tu bere v potaz, že on šel s úmyslem loupit. Takový člověk se nebude tlemit do kamer. Dá hlavu dolu, měl čepici, možná si zahrnul obličej do "límce" od bundy. A pak není vidět vůbec nic.
Reagovat
vojta91
a pak si vzal čepici, nechránil si ruce a šel vyloupit a pořezat slavnou osobnost, kde bylo jasné, že to policie jen tak neodloží...?
to by snad takový profesionál neudělal, za kterého ho tady považujete neudělal ne?
prostě tam něco smrdí a smrdělo by mi tam něco, i kdyby takhle někdo pořezal Nadala, nebo Raoniče.. to není o tom, že je to zrovna Petra..
Reagovat
gigin
Nadal aj Raonič majú doma plyn.
Reagovat
ttopi
Proboha a ty si myslíš, že každé přepadení je v rukavicích a kukle? Se podívej třeba na nedávné přepadení klenot v Teplicích (bez rukavic), nebo smrt pumpařky v Nelahozevsi, tam amatéři taky neměli rukavice a kuklu vyhodili do pole, asi aby se nenašla.

Víš, tihle loupežníci většinou neoplývají inteligencí. Prostě jsou to jednodušší lidé, kteří si myslí, že zrovna na ne se nepřijde.
Reagovat
George_Renel
To víš že jo. Jde tam na revizi a bude mít kuklu a palčáky asi. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nezachytila ho kamera, tak je nevinnej, ne asi?!:))
Reagovat
ttopi
On je nevinnej ne proto, že ho kamera nezachytila, ale už jen proto, že tam kamera není! :-))
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, žádné zločiny se nedějí. To si každý vymýšlí, aby byl zajímavý nebo poslal nevinného do vězení. Proto třeba nám napodzim vykradli chalupu, rozbili sklepní okno, troje dveře a vnikly do domu. Proto třeba každou chvíli rozbili výlohu v našem obchodě a jen kvůli alarmu nic nevykradli. Proto se nám někdo vloupal do kanceláře, když tam alarm nebyl a ukradl monitor. Proto nám vykradli auto s autorádiem. Proto mám někdo ukradl peníze v hotovosti ze zaparkovaného auta. Samozřejmě, všechno jsem si vymyslela. Protože se to neděje.
Reagovat
ttopi
To jste si všechno udělali sami.

Ještě lidi jako SwissMaestro o ničem nerozhodují. Na základě domněnek. To by to vypadalo...
Reagovat
Fandina
Jj a proto mi někdo ukradl z kabelky všechny doklady, platební karty a 6 tisíc v hotovosti. Za trest, že jsem před vánoci nakupovala těsto na cukroví. Pak má ještě člověk práci s nahrazením ukradeného, materiální škodu čert vzal, i když o ní tu jde také. A obrovský vztek, že se mu to děje.
Reagovat
Fandina
Včetně vzteku na sebe.
Reagovat
rybicka
Doufám, že potkáte ve svém životě někoho podobného a ten vám ufikne něco! A pak se budu bavit, jak to lapenému viníkovi budete muset dokazovat, protože nebudete mít v rukách, ani jinde, důkaz činu.
Reagovat
Karlicka
Přesně, a zničíš si svůj výrobní nástroj, protože tě už nebaví dělat to, co děláš od mala, co ti sype peníze, otevírá dveře nesmrtelnosti atp. A to by se musela pořezat rukou pravou, což je pro leváka dost problém. Ale lidi, u kterých mozkožrout má hlad, nemá cenu upozorňovat na jejich průvan v hlavě.
Reagovat
Jan
Na mě celá ta kauza působí také podivně od samého začátku. Pachatel se dlouho nemohl najít plus další podivnosti, říkám si, jestli si to udělala sama, že se jí už nechtělo trénovat a hrát. Pak změnila názor, když se opět vypracovala tam kde je a hraje skvěle. Budoucnost ukáže, kde je pravda. Jinak proti Petře nic nemám a přeji jí jen to nejlepší, bez ohledu na to jak to bylo. Je to jen její věc a vůbec mě nepohoršuje pokud by to bylo tak, že si to udělala sama.
Reagovat
PetaM
Tohle mi přijde strašně hloupé ... Nechce se mi trénovat a hrát, proto si uřežu prsty, abych to nemusela dělat ... To jako až se mi přestane chtít chodit, tak si uřežu nohu? Nebo až se mi nebude chtít poslouchat řeči blbých lidí, tak si uřežu uši? Nebo až se mi nebudou chtít číst tyhle stupidní příspěvky, tak si vypíchnu oči?
Reagovat
rybicka
Fajn by bylo, kdyby takové jedince přestal bavit jejich mozek (když už ho stejně mají...) a nožem si v tom zabránili. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
hloupej...
Reagovat
Andrew89
já nechápu jak někdo může mít vůbec myšlenkový pochop...nechce se mi hrát, tak si pořežu ruku?:D jako Vaše myšlenkové pochody bych teda mít nechtěl.

Nebo vás by snad napadlo se nějak schválně, ještě takhle vážně poranit, protože nechcete do práce? Předpokládám, že pokud nemáte duševní poruchu tak ne...proto nechápu tyhle bláboly co jste napsal.
Reagovat
Andrew89
*pochod
Reagovat
SwissMaestro
Souhlasím.

Nehledě na to, že může trpět úzkostma, depresema. To pak člověk v záchvatu udělá cokoliv....v blízkém okolí se mi něco podbného stalo, bohužel.
Reagovat
Andrew89
ne v blízkém okolí, ale přímo tobě. Jdi se léčit
Reagovat
EllNino
nedělej prosím ostudu Rogerovi :) ... tohle je tak přitažené za vlasy, že tomu nevěříš snad ani ty sám
Reagovat
Fandina
To co popisuješ je připad nemocného člověka, který je nebezpečný nejen sám sobě. To si vážně myslíš, že by si někdo tohle vzal a na svědomí a nechal takového člověk volně se pohybovat?
Reagovat
ttopi
Jaký "další podivnosti" máš na mysli? To, že se pachatel nenajde hned, kór když se zná jen skica jeho podoby a nic jinýho, je naprosto normální.

Pak už to má hladký průběh - pachové stopy na oblečení Kvitové, které nosí jen doma, jasně rozpoznaný pachatel dle fotek i při výběru z několika živých osob, pokusy odvolávat se na smazaný SMS, či na fotky s bagrem.

To ve stručnosti. Ale asi si to udělala sama, protože se jí nechtělo hrát. A nakonec si to rozmyslela a zase hraje :D
Reagovat
EllNino
Tak ty jsi vylez odkud? :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
Změn si nick na Hloupej Honza..takovou hovadinu nemůže NORMÁLNÍ člověk vyplodit..
Reagovat
Blondie
Ty jsi blb.
Reagovat
fretek
Kdyby si to udělala sama, tak by se řízla spíš do pravé ruky.
Reagovat
Torn
Taky si myslim, že kdyby chtěla hrát divadlo nebo něco takového, vezme nůž logicky do levé ruky a řízne se do pravé, ale nemyslim si, že by tohle Petra chtěla někdy udělat.
Reagovat
Jan
Proč by si řezala do pravé ruky, když hraje levou, pokud by chtěla právě zastavit svou tenisovou kariéru ?
Reagovat
LukasH
Tohle fakt myslíš vážně? Pokud by si to opravdu chtěla udělat, prořízla by si max. kůži. Dal by ji bolest nepustila. A šlachy jsou nejhlouběji. Pak už je kost.
Reagovat
EllNino
nepochopim ... Jan tu většinou píše celkem seriozně, ale tohle je hodně mimo :D
Reagovat
Torn
No, seriozní moc ne. :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je stupidní názor. Řekni jedinej normální důvod, proč kdyby chtěla ukončit karieru by to prostě a jednoduše neudělala! Slavná, bohatá, navíc v ty době měla únavovou zlomeninu na noze, mohla to udělat z fleku. Proč by si jako devastovala ruku?
Reagovat
LukasH
Ale hlavně to ti dotyční píšou jak kdyby šlo o nějakej rozmar..jako kdyby se rozhodla, že schválně neodletí na turnaj nebo řekne, že je nemocná atd., atd. Takhle si ublížit by možná dokázala silné psychicky narušená osoba, která je mimo realitu, popř. tolik necítí bolest.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak. Já mám problém na to i slušně reagovat.
Reagovat
ttopi
Je nevinnej. Dokazují to fotky ze stavby, kde je vidět bagr, Nebo taky neexistující SMS :D
Reagovat
Frick
co když je žondra transformer?
Reagovat
ttopi
Ať to pak dokáže :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist