Summit Singularity University se vrací do Prahy

úterý, 5. února 2019, 13:40 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Světoví vizionáři opět zamíří do Česka. Přednášející z Singularity University se podruhé setkají se středoevropskými lídry a inovátory.

Foto: Singularity University

Foto: Singularity University

1. a 2. dubna 2019 se v Praze na Žofíně uskuteční druhý ročník SingularityU Czech Summit. Česko je zatím jedinou zemí ve střední a východní Evropě, kde se futuristický kongres Singularity University koná.

„Loni měla konference Singularity University neuvěřitelnou odezvu. Dorazilo více než 700 účastníků z téměř 30 zemí – mezi nimi hlavně majitelé firem, topmanažeři, vědci, ale také nadějní studenti. Prostě ti, kterým není jedno, kam se ubírá lidstvo, společnost a byznys kvůli rychlému rozvoji technologií,“ říká Eva Hanáková, ředitelka SingularityU Czech Summit.

„Do Prahy letos opět přivezeme více než 20 špičkových expertů, kteří představí nové trendy v oblastech, jako je umělá inteligence, genetika, mobilita, bankovnictví či biotechnologie,“ dodává Eva Hanáková.

Vizionáři ze Silicon Valley a z dalších částí světa ale sdělí také to, jaká posuny nás čekají ve vzdělávání, na trhu práce, nebo jaká je budoucnost demokracie či umění.

Jeden z největších odborníků současnosti v oblasti etiky, profesor z Oxfordu Julian Savulescu, bude hovořit o lidské hře na Boha, o tvoření geneticky upravených dětí a o tom, kam až sahají hranice vědy.

Známý jihoafrický byznysmen Taddy Blecher, který spolu s Richardem Bransonem rozjel v Africe univerzity pro chudé a znevýhodněné děti, se podělí o to, jak bude vypadat o budoucnost vzdělávání.

Raymond McCauley přivítá obecenstvo v éře biotechnologií a biohackingu a prozradí, jaký byznys skrývá oblast bioinformatiky, a co všechno nového nás čeká v oblasti medicíny.

Alex Gladstein představí, jaký dopad má rychlý rozvoj technologií na budoucnost demokracie, ukáže, jaké technologické zbraně používají diktátoři a autokratické režimy a vysvětlí, jak se bránit digitální diktatuře.

Jeden z nejvýraznějších speakerů Singularity University, Amin Toufani, bude hovořit o ekonomii, leadershipu a úspěšných byznys modelech v době exponenciálních technologiích.

Eva Hanáková, foto: Singular University

Eva Hanáková, foto: Singular University

„Za myšlenkou přivést Singularity University do naší země stojí čtveřice místních byznysmenů. Díky nim je možné uspořádat tuto mimořádnou událost poprvé v Praze,“ říká dále Hanáková. Jsou to Tomáš Krsek (zakladatel investiční firmy BHM Group), Martin Kúšik (zakladatel rodinné firmy Odyssey 44 a bývalý spolumajitel investiční skupiny Penta), Radek Pokorný (zakladatel pražské advokátní kanceláře Pokorný, Wagner & Partner) a Jan Sýkora, spolumajitel společnosti Wood & Company.

Hlavním partnerem SingularityU Czech Summit je firma Deloitte Czech Republic.

Na záznam z loňského ročníku se můžete podívat ve videu níže.

Zdroj: Singularity University

-mav-