Berdych porazil na turnaji v Montpellier Bachingera a zahraje si druhé kolo

Tenista Tomáš Berdych zvládl 1. kolo na turnaji v Montpellier, když ve třech setech vyřadil Matthiase Bachingera 5:7, 6:3 a 6:3. V dalším kole ho čeká buď Francouz Benoit Paire, nebo Rus Jevgenij Donskoj.

Montpellier/Francie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych v Dauhá

Tomáš Berdych. | Foto: Ibraheem Al Omari | Zdroj: Reuters

Třiatřicetiletý Berdych se v Montpellier představil poprvé od roku 2012, kdy zde při svém premiérovém startu získal titul. S Bachingerem, který se na žebříčku ATP pohybuje se utkal podruhé v kariéře a i tentokrát uspěl.

Je to motivace do budoucna, říká tenista Lehečka po premiéře v Davis Cupu

Číst článek

Český tenista nezačal proti 142. hráči světa dobře, hned při první příležitosti přišel o podání a krátce nato už prohrával 0:3. Pak se mu sice podařilo hru vyrovnat, ale nakonec ztratil první set 5:7.

Druhá sada se zlomila za stavu 3:3, kdy Berdych prolomil soupeřovo podání a už dohrál set v pohodě bez ztráty gemu. V rozhodujícím setu nejdřív Berdych neproměnil tři mečboly, ale na čtvrtý pokus už mu to vyšlo a porazil německého soupeře 5:7, 6:3 a 6:3.

Ve druhém kolo se Berdych potká s lepším z dvojice Benoit Paire - Rus Jevgenij Donskoj.

Tenisový turnaj mužů v Montpellier (tvrdý povrch, dotace 524.340 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (ČR) - Bachinger (Něm.) 5:7, 6:3, 6:3, Hoang (Fr.) - Darcis (Belg.) 6:1, 6:2, Gulbis (Lot.) - Hurkacz (Pol.) 6:4, 7:6 (7:5), Krajinovič (Srb.) - Mahut (Fr.) 7:6 (9:7), 6:4.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme