Bývalý šampion Berdych v Montpellier začal obratem proti Bachingerovi, Veselý se odhlásil

5. 2. 2019, 16:58
Aktuality 22
ATP MONTPELLIER - Tomáš Berdych vstoupil do halového turnaje ve francouzském Montpellier výhrou nad německým kvalifikantem Matthiasem Bachingerem, proti kterému musel otáčet nepříznivý vývoj. Ve druhém kole se český šampion z roku 2012 střetne s domácím Benoitem Pairem. Druhý český zástupce Jiří Veselý se dnes ze soutěže odhlásil.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych svou jedinou účast v Montpellier proměnil v titul, když v roce 2012 potvrdil roli nasazené jedničky. Jediný set tehdy ztratil ve finále s domácím Gaëlem Monfilsem.

Letos třiatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí není ani mezi nasazenými, neboť loni půl roku nehrál a v žebříčku se propadl do druhé světové padesátky. I tak byl v prvním kole favoritem a svou pozici potvrdil, i když s nečekanými potížemi.

Berdych narazil na z kvalifikace rozehraného Němce Matthiase Bachingera a hlavně v prvním setu se marně dostával do tempa. Od začátku musel dotahovat ztrátu, dvakrát se mu povedlo smazat manko brejku a po odvrácení dvou setbolů dokonce vyrovnal na 5-5. Pak ale potřetí přišel o podání a sadu ztratil. 

Ještě v úvodu druhého dějství český favorit čelil problémům, když za stavu 0-1 musel odvracet brejkbol. Situaci však zvládl a postupně převzal otěže utkání. Od stavu 2-3 uhrál pět gamů v řadě, v rozhodujícím setu se na dvakrát dostal do brejku a nakonec po dvou a čtvrt hodinách hry zvítězil 5-7 6-3 6-3.

O čtvrtfinále si Berdych zahraje s domácí nasazenou osmičkou Benoitem Pairem, s nímž vyhrál všechny tři vzájemné souboje. Sedmý nasazený Francouz si dnes poradil bez ztráty podání 7-5 6-3 s Rusem Jevgenijem Donským.

Po dlouhé pauze Berdych startuje na třetím turnaji. V lednu v Dauhá prohrál až ve finále s Robertem Bautistou, na Australian Open nestačil v osmifinále na Rafaela Nadala.

Veselý se kvůli zranění z Davis Cupu odhlásil
Ve Francii se měli představit hned dva čeští zástupci, Jiří Veselý se ale dnes ze soutěže odhlásil. Důvodem je zranění nohy, na které si o víkendu v Davis Cupu vykloubil prst.

"Doufám, že pauza bude co nejkratší a budu brzy zpět," napsal pětadvacetiletý tenista na instagramu. Místo českého tenisty se ve středu proti Kypřanu Marcosi Baghdatisovi postaví Belgičan Ruben Bemelmans.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 586.140 dolarů
úterní výsledky (05. 02. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Berdych (ČR) - Bachinger (Něm.) 5-7 6-3 6-3
Paire (8-Fr.) - Donskoj (Rus.) 7-5 6-3
Hoang (Fr.) - Darcis (Belg.) 6-1 6-2
Gulbis (Lot.) - Hurkacz (Pol.) 6-4 7-6(5)
Krajinovič (Srb.) - Mahut (Fr.) 7-6(7) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
turista
Hlavně že Berďa vyhrál. Tak a teď zdolat Paireho.
Reagovat
smazaný uživatel
Jirka opať taktizuje.
Reagovat
com
jo, chce byt fit na FO, tak co by se namahal na nakym podradnym turnaji :D
Reagovat
Ondra979
presne tak, z taktickych duvodu take opusti prvni stovku, aby se mohl v kvalde poradne rozehrat a pak hned vybehnout s Djokem nebo Nadalem v prvnim nebo nejpozdeji druhem kole. Pak to mozna uz zase strategicky vypusti, protoze hlavni plan bude splnen :)
Reagovat
lavamancer
Tedy, vy tomu Jirkovi ale dáváte co proto! :-D
Reagovat
darek.vrana
Chce být fit na Prostějov.
Reagovat
Fandina
V dalším kole Pér, tak moc radost nemám. Berďa s ním ale má 3:0 na zápasy, tak snad to zvýší. Ale Paire je jak známo nevyzpytatelný. Berďulko pojď!!!
Reagovat
Kytka
Ufff. No hurá. Ale Němec byl pěkně tuhý, houževnatý. Nicméně po mizerném začátku výhra. Bachinger byl rozjetý z kvalifikace a Tomáš si koukám zvykal na halu, na povrch, i s raketami něco bylo, nechával je přeplétat. Ale hlavně, že to zvládl. Gratulace.
Reagovat
Fandina
Mně se líbí, jak sleduješ Berďovi zápasy. Nic nic, ale když hraje on, tak vždycky nezapomeneš přijít a zhodnotit to. Fakt super. Myslím, že jsi jeho nejvěrnější fanynka. Líbí se mi to.
Reagovat
Torn
Jo Kytka je dobrá, moje nejoblíbenější kytka tady. :)
Reagovat
SwissMaestro
https://isport.blesk.cz/clanek/muj-isport-blogy-redaktori-jan-kodes/357281/at-kaderka-s-navratilem-podaji-demisi-meli-dostat-na-kurt-berdycha.html
Reagovat
Kytka
No už mu fakt hrabe. To je asi věkem. Tomáš má odehráno. A jsem ráda, že se Tomáš vrátil a vůbec ještě hraje. Ať si mladí zvykají. No tak nebudou hrát ten cirkus v závěru roku. Ale Lehečka vpadá dobře, nemusel jeho výkon shazovat. Konečně kluk, který se toho nebojí, chodí si pro body, má dobrý servis, forehand a i celkem pestrou hru. Je mu 17, je to po čase opravdu naděje.
Reagovat
SwissMaestro
Přesně. Dost mě zamrzelo jak Lehečkůvvýkon snížil.

A s tím Berdychem nevím co by chtěl. Tomáš se vrací po zranění. Navíc už předtím ukončil DC kariéru. Svalovat to na kohokoliv je fakt mimo.....
Reagovat
Torn
Ten člověk je pako. Tam nešlo podmínky Tomáše, ale aby je vytahoval z louže a pak nešel hrát třeba finále? Samozřejmě, že v takovém případě by hrál, ale tým zkrátka nelze postavit na jednom kvalitním hráči a doufat, že to nějak utáhne. Tomáš moc dobře ví, že by šel i debla atd. Lehečka hral famózně a zkušen hráč jako je Hasse by si s tím měl poradit, dost pochybuju, že by Veselý, Rosol, případně Kolář nebo kdokoliv potrápili Hasse víc. A tvrdit, že po zápase s neustále chybujícím Rosolem a deblu, je Hasse bez síly, je fakt na hlavu. Hasse nečekal, že Lehečka nastoupí s takovým klidem, hrál super a rozhodně je to perspektivní hráč, určitě víc než zbytek těch rádoby ostřílených hráčů jako je Rosol,Veselý nebo Kolář, kteří to tak nějak plácají a člověk trne hrůzou, i když proti nim nastoupí hráč ze čtvrté stovky.
Reagovat
EllNino
Uf ... utrápený výkon, hlavně na servisu a na forehandu neskutečný minely ... doufám, že se dneska s kurtem zžil, protože na začátku to evidentně nešlo :))

Zápas jako na houpačce, 1. set ...1:4, 3:4, 3:5 15:40*, 5:5 A:40*, 5:7
2. set 0:1 *40:A, 2:3, 6:3 ... 3. set 3:1 *A:40 (3 debly v gemu) na 3:2, 5:2, 5:3 a brejkboly, mečboly odvrácené náhodnými prohozy atd... :D

Mat byl hodně nebezpečnej soupeř, přesně typ tenisty, který Tomášovi nesedí, dobrý servis, bekhend slice, síť, proto tolikrát prohrál s Karlovicem, Lopezem, ...ale zvládl to, pár zápasů takhle už prohrál přeci jen a poučil se, i když ten servis byl dneska jako na houpacím křesle ...

Uvidíme, co předvede proti Pairemu/Donkoyovi ...snad trochu vyrovnanější výkon než dnes
Reagovat
Kytka
No ale v druhé půlce zápasu se Tomáš na síti zlepšil, vyšly nějaké smeče, vinery a i minimálně 2 stopbally byly perfektní.
Reagovat
lavamancer
Tom vyhrál a to se počítá.
Začátek mu nesedl, oproti Austrálii úplně jiné podmínky, ale ne druhou stranu času měl dost, aby si zvykl.
Od druhýho setu se zlepšil a pak už to celkem jelo, ale proti očekávanému Pairemu bude muset hrát sakra jinak, aby postoupil dál.
Reagovat
George_Renel
po pauze velmi podobně jako včera Tsonga, spíš o něco snadněji.
Navzdory tomu prognostikovi, co věděl výsledek již po 3 gamech a radoval se z každé Berdychovy chyby. :-b
Reagovat
Fandina
dobře, nebyla to taková jízda, jako předváděl v Austrálii ve vítězných zápasech, ale zase, hrál s přehledem a je to tam. Takže super a držím palce dál. Berďulko pojď!!!
Reagovat
com
dve dvojchyby za sebou :) darovanej brejk
Reagovat
Torn
Ale vyhrál. :D
Reagovat
com
tak to ja se du vybrecet
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist