Günther končí u Dragonu, nahradí ho Felipe Nasr

Günther končí u Dragonu, nahradí ho Felipe Nasr

Sezóna formule E 2018/2019 má za sebou pouhé tři závody a u týmu Dragon se už schyluje k jezdecké rošádě. Počínaje nadcházejícím závodem v Mexiku nahradí Maxe Günthera u americké stáje Felipe Nasr.

Šestadvacetiletý bývalý pilot týmu Sauber Felipe Nasr se tak v Mexico City dočká svého debutu ve formuli E.

Brazilský pilot by měl absolvovat zbytek probíhající sezóny s týmem Dragon, pro který měl testovat již během druhých sezónních testů v Marrákeši. Tam se ovšem nakonec do elektrického monopostu neusadil, a to kvůli zdlouhavým a tehdy neúspěšným jednáním mezi jeho agenty a zástupci Dragonu.

Nasr by mohl během sezóny přeci jen ještě jednou Maxe Günthera za volant pustit, a to 13. dubna, kdy dojde k termínové kolizi závodu formule E v Římě s podnikem zámořského šampionátu sportovních vozů IMSA WeatherTech Sportscar Championship v ulicích Long Beach. Nasr působí v USA již druhým rokem, loni se s Cadillacem týmu Whelen Engineering stal dokonce šampionem celé série.

V Mexiku se Nasr každopádně dočká svého prvního závodu s formulí od grand prix Abu Dhabi v roce 2016, což byl jeho poslední závod s týmem Sauber ve formuli 1.

„Postrádal jsem ty pocity, které máte, když řídíte vůz s otevřeným kokpitem. Bude zábava znovu to zažít, zjišťovat, jak se auto ovládá a pochopit celou sérii,“ řekl Nasr pro e-racing365.com.

Po závodě v Mexico City by se Brazilec měl s týmem Dragon zúčastnit i následných testů ve stejné lokalitě.

A proč se Dragon (prozatím) rozchází s Maximilianem Güntherem? Na vině může být třeba nespolehlivost a nepříliš dobré výsledky v první třech závodech sezóny. Toto je ovšem pouze spekulace, důvody mohou být i jiné.

Vítěz jednoho závodu formule 2 z roku 2018 havaroval v kvalifikacích v Rijádu i v Marrákeši a v závodech poté obsadil patnácté a dvanácté místo.

Během závodu v ulicích Santiaga poté Günther kolidoval s monopostem Venturi Felipeho Massy, za což ho následně brazilský pilot kritizoval. Kvůli technickým problémům nakonec Němec s vozem Dragon čilský závod vůbec nedokončil.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud