eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Konec dobrý – všechno dobré | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Konec dobrý – všechno dobré

📁 Články, Evropské poháry, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔6.2.2019
Konec dobrý – všechno dobré

Please enter banners and links.

Opava přetlačila německého favorita 73-71 a na závěr základní skupiny Ligy mistrů si připsala druhou výhru v soutěži. S 20 body a 8 doskoky, respektive 15 body a 9 asistencemi ji vedla dvojice Bujnoch – Kouřil. 

Slezané zaskočili soupeře hned od začátku aktivní hrou na obou polovinách hřiště a vypadalo to, že jim vůbec nevadí absence Gniadka, Kvapila a Klečky. Díky osmi útočným doskokům a buzzer-beateru Kouřila vedli po úvodní desetiminutovce 22-21. Právě opavský rozehrávač spolu s power forwardem Bujnochem, jenž včera zaskakoval i na pozici pivota, stanovili poločasové vedení 41-34. Dařilo se také Jiřímu Štěpánkovi, jenž v utkání zaznamenal 9 bodů a dával velmi důležité koše.

Po změně stran začal Bonn hrát aktivněji, využívat výškovou převahu a prosazovat se z bezprostřední blízkosti koše. Přesto si Opava i díky důležitým trojkám Bukovjana držela těsný náskok. Němci navíc čas od času vymysleli ztrátu z kategorie triviálních, takže i po 30 minutách byl soubor trenéra Czudka o tři body výše. Hosté přece jen zatlačili i v obraně a zásluhou Subotiče s Webbem otočili skóre na 60-66 ve 34. minutě. Jen málokdo v tu chvíli pochyboval o tom, že Bonn své vedení už udrží.

Jenže přišlo hluchých pět minut Bonnu a Štěpánek hlídkující za bukem využil po doskoku ze skrumáže pod košem body na 66-66. Záhy poslal domácí do vedení z dálky Jurečka, na což ještě odpověděl Linhart. Rozhodnout tedy musela poslední půlminuta, v níž nejprve Webb prosmečoval hosty do vedení, aby Kouřil přelstil hostující obranu na 71-71. Bonn měl šanci na poslední útok, ale v něm se ukázalo defenzivní mistrovství Rostislava Dragouna, jenž vypíchl míč a při úniku byl nesportovně faulován. Křídelník posléze obě šestky proměnil a Bonn už se k případnému vyrovnání nedostal.

„Každé vítězství potěší, tady v Champions league určitě. Myslím, že ten první a poslední zápas, kdy jsme vyhráli, poznamenalo to, že jak Nanterre, tak Bonny byly trošku nekoncentrovaní. My jsme toho využili, hráči mají kredit za to, jak po tom šli. Po těch výprascích, které jsme dostali, jsme se trochu dali do kupy a jsem rád za individuální výkony: V prvním poločase drželi naše akcie vysoko Kouřil s Bujnochem, po přestávce už to byla taková přetahovaná, hodně se bojovalo a ani jeden z týmu nedal hodně jednoduchých košů. Už to pak s námi vypadalo špatně, ale Rosťa Dragoun vybojoval balon a dal nám vítězství. Musím kluky pochválit i za doskakování, osm útočných doskoků v první čtvrtině nám pomohlo do zápasu dobře vstoupit, začali jsme si věřit, že by to mohlo dnes dopadnout třeba i výhrou,“ poznamenal trenér Opavy Petr Czudek.

„Uvidíme, co nám naše letošní vystoupení v Champions league přinese do budoucna, ale každopádně jsme moc rádi, že jsme se v posledním zápase rozloučili výhrou. Co nám sama ta soutěž přinesla a nepřinesla, si lépe zhodnotím až po sezoně. Dneska rozhodlo, že jsme hráli odvážně v útoku a když nám to tam nespadlo, tak jsme chodili pro útočné doskoky. Dnes zahráli výborně Kuřka s Vencou Bujnochem a ti to dotáhli k vítězství. Doufám, že nás to nakopne psychicky a odrazíme se k lepším zítřkům,“ usmíval se kapitán Opavy Jakub Šiřina.

 

BK Opava – TB Bonn 73:71 (22:21, 19:13, 15:19, 17:18)

Body: Bujnoch 20 (8 doskoků), Kouřil 15 (9 asistencí), Štěpánek 9, Švandrlík 9 (7 doskoků), Bukovjan 6, Jurečka 6, Slavík 5, Dragoun 2, Zbránek 1 – Subotič 15 (10 doskoků), Reischel 12, Webb 11, Mayo 9, Hanlan 9, Breunig 8 (5 asistencí), Linhart 5, Birčevič 2
Doskoky: 39 – 40
Dvojky: 13/28 – 16/34
Trojky: 14/41 – 10/27
TH: 8/15 – 9/15
Asistence: 16 – 18
Ztráty: 13 – 16
Fauly: 16 – 20

 

Foto: FIBA

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace