Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Běsnění španělského golfisty. Vzteky rozsekal trávník, písek létal okolo

Sport

  14:03
KING ABDULLAH ECONOMIC CITY - Nepěkné představení bylo k vidění v Saúdské Arábii na jednom z golfových turnajů série European Tour. Španěl Sergio García nebyl se svým výkonem vůbec spokojen, a skončilo to velkou ostudou.

Španělský golfista Sergio García. foto: ČTK

Na videu je vidět španělský golfista, který v tzv. bunkeru (což je písková překážka) odpaluje míček k jamce. Jenže se mu zjevně nepodařilo zahrát jej tak, jak by si přál, a svou frustraci si vybíjí na písku, který létá i na trávník.

Kromě písku to při jiných odpalech odnesl i trávník, ale štěstí v neštěstí měl García v tom, že nikdo jeho ničení trávníku nezachytil. Nicméně podle skotského reportéra Martina Dempstera ovlivnilo další čtyři skupiny hráčů, které si stěžovaly u vedení turnaje.

Za své řádění byl nakonec García z turnaje vyloučen. „Respektuji rozhodnutí o diskvalifikaci. Z frustrace jsem poničil několik greenů, za což se omlouvám. Spoluhráče jsem ujistil, že už se něco takového nebude opakovat,“ prohlásil Španěl.

Pochopení pro chování svého kolegy neměl jeden z nejlepších golfistů světa Brooks Koepka. „Je frustrující vidět někoho, jak se takhle chová, jak nerespektuje ostatní,“ nebral si servítky. „Choval se jako dítě. Také jsem nehrál dobře, ale běžně nevidíte hráče, i když se jim nedaří, že se takhle vztekají,“ dodal Američan Koepka.

Španěl Sergio Garcia ze Španělska slaví vítězství na Masters.
Španěl Sergio Garcia ze Španělska slaví vítězství na Masters.
Autor: