Felipe Nasr přichází do Formule E

Felipe Nasr přichází do Formule E

Nasr nahradí Němce Maxmiliana Güntera, který letos odjel tři závody pro tým GEOX Dragon. Günterovi se příliš nedařilo a tým se dohodl s Brazilcem, který působil v týmu Sauber F1 v letech 2015 a 2016.

Felipe Nasr zažil v roce 2015 skvělý vstup do F1. Na trati předváděl skvělé manévry a i přestože Sauber nepatřil mezi nejlepší vozy, bylo ho dost často vidět. Bohužel po druhé sezóně už sedačku neudržel (také v důsledku slabých výkonů týmu Sauber) a musel se tak z F1 stáhnout.
Loňský rok strávil ve více sériích. Na domácí půdě v Brazílii vyzkoušel sérii Stock Car, kde např. mj. závodí i Rubens Barrichelo a Lucas di Grassi, objevil se také za volantem vozu týmu Cetilar Villorba Corse v European Le Mans Series a také v samotném závodě 24h Le Mans. V posádce zvítězili v americké sérii IMSA s vozem Cadillac. Se stejným vozem se již druhý rok v řadě umístili také na druhém místě také v 24h Daytona.

„Svůj talent ukázal, když získal v F1 29 bodů a vyhrál loni sérii IMSA. Bude neocenitelnou posilou pro náš tým. Budeme nadšeni, že přivítáme v týmu jezdce takového kalibru“
Jay Penske – majitel týmu GEOX Dragon.

Nasr se vrátí do kokpitu formulového vozu už 16. února při ePrix Mexico City. Günter se měl objevit ve voze ještě při ePrix Říma, kdy koliduje termín se závodem IMSA v Long Beach. Němec v týmu ani tak nekončí, dle dostupných informací jeho tří závodové vystoupení bylo plánované a poskytlo týmu čas než se vyřeší smlouva s Nasrem.

Sdílejte na:
Zavřít