Ilustrační foto: e-deniky.cz
Louny

Ústecký kraj - Policista zařazen na Krajském ředitelství policie Ústeckého kraje za téměř prvních devět měsíců loňského roku ukládal řidičům pokuty příkazem na místě, z nichž část finančních prostředků neodevzdal a obohatil se tak nejméně o 40 200,- Kč.

V tuto chvíli již obviněný příslušník v rámci výkonu služby prováděl silniční kontroly v Ústeckém kraji. Při vypisování části pokutového bloku, který se předává přestupci, zapsal vyšší částku a nižší částku zapsal na část bloku, který se odevzdává i s vybranou finanční hotovostí na útvaru. Finanční rozdíl si tedy ponechal a obohatil se tak ve více než stech případech.

Policista je obviněn ze spáchání přečinu zneužití pravomoci úřední osoby a v případě prokázání mu hrozí 1 až 5 roků za mřížemi nebo zákaz činnosti.

"Bloková část má následující podobu: Bod č. 1 až 6 je vypsán formou průpisu. Bod č. 8 (částka) je dodatečně vypsán propisovací tužkou. Žádáme tímto i ostatní řidiče z Ústeckého kraje, kterým byla uložena příkazem pokuta na místě zaplacena viz příloha v období od 1. 1.2018 doposud a vypsanou část pokutového bloku stále ještě vlastní, nechť se obrátí telefonicky na: 974 839 734," uvedla Ivana Nguyenová, tisková mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru