Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pohřeb Václava Vorlíčka (†88): Víme, kdy a kde se můžete s legendou rozloučit

Pohřeb Václava Vorlíčka (†88): Víme, kdy a kde se můžete s legendou rozloučit
Zdroj: Showpix
+ Dalších 13 fotografií
Poslední rozloučení
Český filmový svět je v slzách, na věčnost odešel geniální režisér Václav Vorlíček (†88). Naposledy rozloučit se s ním bude moct nejenom rodina a blízcí přátelé, ale i široká veřejnost. Známe místo i čas smutečního obřadu legendy, jejíž um stál třeba za pohádkou Tři oříšky pro Popelku nebo komedií Což takhle dát si špenát.

Václav Vorlíček naposledy vydechl v úterý večer. Geniální český režisér prohrál boj se zákeřnou rakovinou plic. Do filmového nebe tak odešla z dalších nenahraditelných legend.

Nejbližší příbuzní už rozhodli o tom, jak bude vypadat pohřeb. Rodina, přátelé i veřejnost se s Vorlíčkem může přijít naposledy rozloučit v úterý 12. února od 12 hodin do pražského krematoria ve Strašnicích. Informoval o tom web Blesk.cz. Očekává se, že vzdát hold jednomu z největších velikánů české filmové tvorby přijdou tisíce lidí.

Václav Vorlíček se narodil v Praze 3. června 1930, později vystudoval režii na FAMU. Průlomem v jeho tvorbě byla parodie na komiksové seriály Kdo chce zabít Jessii? s Olgou Schoberovou v hlavní roli. Následovaly komedie Pane, vy jste vdova, Dívka na koštěti, Což takhle dát si špenát. Vorlíček je spojený také s Arabelou a legendární Popelkou.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy