Právě jí se podařilo do té doby přelétavého »náčelníka Apačů« zkrotit, byli svoji neskutečných 34 let. Jak si kdysi slíbili u oltáře, Hellu s Pierrem Bricem (†86) rozdělila až smrt...

„V první polovině týdne se vše zdálo být v pořádku, normálně chodil na procházky se psy... Ale ve čtvrtek dostal zničehonic horečku, měl čtyřicítky,“ popisuje hercovy poslední dny vdova, která mu v tu chvíli samozřejmě zavolala sanitku. 

„Byl to zápal plic. Nasadili mu silná antibiotika, která ho měla zachránit. Celou dobu jsem byla u jeho postele, spávala jsem v nemocnici s hlavou na jeho hrudi. Neustále jsme se drželi za ruce, naše snubní prsteny se dotýkaly,“ vzpomíná Hella na poslední hodiny života svého muže.

„V sobotu ráno otevřel oči krátce po východu slunce. Jeho dech najednou zeslábl, na tváři se mu objevil lehký úsměv. Dala jsem mu pusu a pak mi pokojně usnul v náruči. Určitě se má dobře, už je s našimi koňmi a přáteli, které tak moc miloval,“ uzavřela manželka muže, jehož si celý svět bude navždy pamatovat jako náčelníka Apačů.

Narodil se ve Francii, kde strávil i většinu života. Kvůli své milované ženě se ale plánoval na stará kolena přestěhovat do Bavorska, což už ale bohužel nestihl. A tak si přál být v alpském městečku Garmisch alespoň pohřben.

Fotogalerie
40 fotografií