Jaké chyby děláme v péči o ruce?

Ruce

Máte problém s rukama? Při péči o ně děláme někdy chyby, které pak jdou na jejich vitalitě poznat. Ať již jde o jejich umývání nebo o používání krémů na ruce. Pojďme se tedy společně podívat, jaké chyby děláme, jak se jich vyvarovat a jak se o ně lépe starat. Právě teď v zimě je totiž péče o ruce více než kdy jindy důležitá.

Jaké používáte mýdlo?

První věcí, kterou dnes společně rozebereme je mýdlo. Pokud máte totiž citlivou nebo suchou pleť, musíte si dát na výběr mýdla pozor. Máte-li tedy takový problém, určitě kupujte taková mýdla, která mají nižší hodnotu PH. Taková mýdla jsou k rukám a obecně k pokožce citlivější. Úplně nejlépe uděláte, když budete používat mýdla přírodní. Mají vysoký obsah rostlinných složek. Bambucké máslo, olivový olej nebo složka z aloe vera, tak bude pro vaši pokožku nejvhodnější.

Péče o ruce

Dalším faktorem je péče o vaše ruce. Například výživné krémy, které povrch rukou hydratují, byste měli aplikovat po každém mytí rukou. Pokud ne celý rok tak v alespoň zimě, kdy se pokožka více vysušuje. Dále je také natřete vždy před odchodem ven. Přípravky by však neměly být příliš mastné. Lepší pro pokožku jsou přípravky hustější, protože více ruce hydratují. Nejlepší pro tyto účely jsou přípravky s lipidy nebo s přidaným heřmánkem.

V zimě jedině s rukavicemi!

Pokud nenosíte rukavice v chladném počasí, asi jste si všimli, jak se ruce rychle vysušují, jsou citlivé a mohou být i popraskané. Proto je dobré, ač na sebemenší chvíli, nosit rukavice. Jen krátký okamžik v mrazu může mít na ruce devastující účinky. Další chybou, kterou děláme je, že si rukavice ihned sundáváme. Pokud však přijdeme do prostor, které nejsou zcela vytopeny, raději si je ještě nějakou chvíli nechte. Typickým příkladem je automobil. Pokud tedy budete ruce ochraňovat před chladem a zároveň je před pobytem venku namažete, pokožka nebude strádat.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay.com

Svět zdraví je bezbřehý. Jak se cítit co nejlépe? To neví nikdo, ani já. Přesto vám nějaké zajímavosti prozradím.