Obě lvíčata se mají čile k světu. Mají za sebou očkování i čipování. Přes den jsou už i ve společném výběhu se svým otcem. Na noc jde ale otec ještě pro jistotu do samostatné ubikace,“ uvedla mluvčí hodonínské zoo Marie Blahová.

Spojení u všech šelem je totiž velmi rizikové, protože otec ani v přírodě potomky vždy nepřijme. Matka proto dbá na to, aby se samec k nim nepřiblížil. Sílu ochránit je má, protože u šelem mají zpravidla samice větší sílu a dravost než samci.

K vidění snad už příští týden

Mláďatům se už prořezaly i zuby. „Využili jsme toho a dali jsme jim ochutnat maso. Zatím si s ním spíš ale jen hrála. Je vidět, že mateřské mléko je pro ně zatím pořád na prvním místě,“ dodala Blahová.

Obě lví slečny se nyní představí i návštěvníkům. „Dosud byly ukryté za nátěrem, který jsme začali v úterý opatrně odstraňovat. Během týdne zmizí úplně,“ slibuje mluvčí.

Lvi jihoafričtí mají smetanově bílou barvu. Otec i matka ze zoologické zahrady Hodonín mají shodně šest let. Zoo je chová od roku 2013 a v rámci moderních trendů upouští od pojmenování zvířat.

VIDEO: V brněnské zoo se pro změnu před rokem narodil páreček, tedy kluk a holka.