V agentuře Sherpas mají každý týden prodloužený víkend

V agentuře Sherpas mají každý týden prodloužený víkend

Nedávno jsme psali článek o vyzkoušení čtyřdenního pracovního týdne v Austrálii, kde sklidil veliký úspěch. Netrvalo dlouho a zkrácený právní týden se zavádí i u nás v České republice. Nejedná se o zkoušku – takto to bude pravděpodobně napořád. 

Zkrácený pracovní týden je snem každého zaměstnance. Přání se vyplní jen tehdy, když na pátý den v týdnu připadne nějaký státní svátek. Tzv. prodloužený víkend si všichni užijí a chtěli by ho neustále. V pátek si zařídíte všechny soukromé povinnosti a zbudou vám dva dny na odpočinek a užívání volného času. Pro zaměstnance digitální agentury Sherpas to ale bude rutinní záležitost.

Už od prvního ledna zavedla zkrácený týden pro všechny své zaměstnance. Spoluvlastnící agentury (Luboš Plotěný , Jiří Suchý, Marek Antoš) se dlouhodobě snaží o rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem svých zaměstnanců. A jaké jsou další důvody pro zkrácení týdne? Říkají, že zkrácení pracovního týdne vnímají smysluplněji, než investovat peníze do posiloven v kancelářích anebo do najímání happiness manažerů.

Agentura Sherpas však podotýká, že pátek nemusí být vždy bez pracovních záležitostí. Zaměstnanci musejí být tzv. v pohotovosti, kdyby bylo potřeba nějakou práci vykonat. Zaměstnanec musí být zkrátka dostupný. Společná myšlenka firmy je, aby nikdo ze zaměstnanců v pátek nemusel pracovat, a když už bude muset, aby pracoval co nejméně.

Čekání na víkend je o jeden celý den kratší a energie, kterou zaměstnanci přes víkend načerpají vydrží déle. V Austrálii bylo dokázáno, že se zaměstnanci cítí šťastnější, vyrovnanější a svou práci odvádějí rychleji a kvalitněji.

Zdroj, foto: sherpas.cz 

Zajímá se o tvůrčí psaní a online marketing. Studuje marketingovou komunikaci. Ve volném čase (kterého moc není) spravuje svůj blog - bezkiki.cz. Její život by nebyl kompletní bez rodiny, přátel, smíchu, hudby a dobrého jídla.

Komentáře

Nahoru