Jirkovská radnice se otevírá veřejnosti. Začne zveřejňovat dokumenty pro zastupitele i záznam z jednání
Zasedání jirkovského zastupitelstva. Ilustrační foto. Zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Jirkovská radnice udělala další krok k maximální otevřenosti směrem k občanům. V nově schváleném jednacím řádu zastupitelstva se počítá s tím, že před každým zasedáním budou veškeré dokumenty zveřejněny také na webových stránkách města. Po zasedání pak bude volně k dispozici také zvukový záznam z jednání.

Novinky do jednacího řádu zapracoval městský úřad na základě podnětů od občanů. „Je to naprosto v souladu s naší dlouhodobou snahou zpřístupnit občanům Jirkova maximum informací o činnosti města,“ okomentovala to vedoucí odboru vnitřní správy a vztahů k veřejnosti Jitka Řeháková. Jednací řád schválili zastupitelé na svém zasedání na konci ledna.

Dokumenty radnice poprvé zveřejní v dubnu, kdy se koná další zasedání zastupitelstva. Na webových stránkách se objeví vždy sedm dní před jednáním, tedy v termínu, kdy je dostávají i zastupitelé. Jedinou změnou je, že kvůli zákonné ochraně budou ve veřejných materiálech vymazány osobní údaje.

Druhou zásadní novinkou je, že po zasedání zastupitelstva bude na stránkách města zveřejněn zvukový záznam z jednání. Opět v anonymizované podobě. Kdokoli si tak bude moci poslechnout i diskuzi, která schvalování jednotlivých bodů provázela. První záznam z lednového zasedání je již zveřejněn.

Do budoucna se počítá i s přímými přenosy ze zasedání, jako je tomu v jiných městech. „Určitě bychom je chtěli během roku zavést. Plánujeme k tomu vyvolat širší diskuzi mezi zastupiteli,“ potvrdila jirkovská starostka Darina Kováčová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru