‚Budu bojovat s padouchy.‘ Šestileté dívce s nevyléčitelnou nemocí se splnil sen, stala se policistkou

Teprve šestiletá Abigail Rose Ariasová z Texasu trpí Wilmsovým tumorem, zhoubným nádorem, který vzniká v ledvinách. Lékaři nedávno její rodině oznámili, že nemoc je nevyléčitelná. Malá Abigail se tím ale nenechala zastrašit a dál snila o tom, že se stane policistkou. To se jí nakonec opravdu splnilo. Místní policejní oddělení ji tento týden přijalo za čestného důstojníka.

Tento článek je více než rok starý.

Freeport, Texas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Abigail Rose Ariasová a velitel Freeportského policejního oddělení Ray Garivey.

Abigail Rose Ariasová a velitel Freeportského policejního oddělení Ray Garivey. | Foto: Freeport Police Department | Zdroj: www.facebook.com/pg/freeportpolice

„Mám rakovinu. Padouši jsou v mých ledvinách,“ řekla Abigail ve čtvrtek v rozhovoru pro ABC News. Z nemoci už se jednou vyléčila, nyní se jí ovšem nádor vrátil a podle lékařů už se s ním nedá nic dělat.

Abigail byla během ceremoniálu oblečená v pro ni speciálně ušité policejní uniformě . | Zdroj: Freeport Police Department

Její příběh zasáhl velitele policejního oddělení v texaském Freeportu Raye Gariveye, s nímž se Abigail seznámila v loni prosinci, a z nichž se stali dobří přátelé. Když se mu dívka svěřila, že se chce stát policistkou, neváhal a rozhodl se jí sen splnit.

Upořádal proto slavnostní ceremoniál, během nějž se Abigail stala čestným důstojníkem Freeportského policejního oddělení.

Dorazila nejen Abigailina rodina, ale i policisté z celého Texasu. Dívka byla v jeho průběhu oblečená ve speciální dětské uniformě a stála na štaflích.

Ve své policejní přísaze mimo jiné slíbila, že bude „bojovat s padouchy“, dokud její rakovina jednou pro vždy neodejde.

„Její duch, její tvrdošíjnost, její touha přežít, to je to, v co věříme,“ řekl Garivey v rozhovoru pro CNN. „Její úžasný úsměv a touha bojovat s padouchy uvnitř ní... Chtěl jsem, aby se její sen splnil,“ dodal.

Tereza Matoušová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme