InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Listování: Než natáhnu brka

    Úterý 16.4 17:00 - Městská knihovna v Milevsku

  • Toulky za poznáním - Z hlubin oceánu na Azorské ostrovy

    Úterý 16.4 18:00 - Dům kultury Milevsko

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Profesor Nakonečný slavil 87. narozeniny vernisáží svých obrazů

Oslavenec Milan Nakonečný a vpravo Ludvík Hess, duchovní otec sítě babyboxů v České republice.  , Autor: Eva Výborná

Oslavenec Milan Nakonečný a vpravo Ludvík Hess, duchovní otec sítě babyboxů v České republice.     Autor: Eva Výborná

TÁBOR – V podvečer 8. února se Galerie 4MAT zcela zaplnila dychtivými návštěvníky. Na počest profesoru Milanu Nakonečnému galerista Michal Jirát otevřel vernisáží průřezovou výstavu jeho dílem. Milan Nakonečný tak slavil vernisáží 87. narozeniny v kruhu svých blízkých a přátel. Poblahopřát výtvarníku a psychologovi přišli také Štěpán Pavlík a Jiří Fišer, současný a minulý starosta města. A mezi gratulanty nechyběl ani zakladatel babyboxů Ludvík Hess, který se s Milanem Nakonečným přátelí a stal se dokonce jedním z objektů jeho obrazů.

Z obrazů jsou ke zhlédnutí krajiny, portréty i akty. Milan Nakonečný na žádost Michala Jiráta výstavu okomentoval: „Vizuální umění má působit na diváka. Přináší poselství podle teze „víme víc, než jsme schopni říci slovy"."

Milan Nakonečný žije v Táboře a doposud učí na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. Včera mu vyšla další kniha o psychologii.

Hudební doprovod na akci obstaralo BASTA trio Vojtěcha Vrtišky, ve složení housle, kytara a kontrabas. Zazněly známé melodie a jejich variace. Místy zněl swing a jazz.

Výstava bude v galerii k vidění do 9. března.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace