Jubilejní Naruto je epesně vyváženou kvalitou

Nejnovější svazek Naruta je řádně explosivní!

Již čtyřicet knížek spadající pod sérii Naruto dělá fanouškům radost, a zdá se, že autor Masaši Kišimoto nehodlá polevit a stále nabízí důvod, proč ve čtení pokračovat. Opět si odskočíme (alespoň z poloviny) od horkokrevného hrdiny a podíváme se na zoubek jeho nejbližšímu příteli a zároveň největšímu rivalovi. Fanoušci Sasukeho si i tentokrát přijdou na své!

Naposled nám zběhlý nindža zformoval tým s jasným cílem a započal souboj se členem Akacuki – výbušným Deidarou. Ten se dokázal během několika stránek etablovat jako sympatický a vysoce nebezpečný padouch, který má jasnou vizi o hodnotách a dokáže to v boji citelně zdůraznit. Souboj se Sasukem je plný překvápek, krásných akčních panelů a především dobře rozehranou hrou o čas. Vyústění a jistá krátkost tohoto duelu možná některé zklame, ovšem jde o jedno z těch adrenalinovějších utkání, které splnilo účel – ukázalo Sasukeho odhodlanost.

Mimo Sasukeho růst a postupné informování o jeho bratru se děj soustředí i na další hrdiny, ale překvapivě samotný Naruto je tentokrát naprosto vedlejší postavou, jenž se mihne jen na pár stránek. Ale to vůbec nevadí, neboť autor připravuje půdu pro nový souboj, který navždy změní nejen žlutovlasého nindžu, ale především budoucnost série. Dostatek prostoru dostávají především záporní Akacuki a doposud ne úplně viděné duo – Pain s Konan. Co víc, odhaluje se i hlavní padouch, který s sebou přináší zlověstnou temnotu a prostor ke konci získává i sympatický Džirája, jenž se vydává na novou misi.

Tentokrát se musím pozastavit i u kresby, která je v tomto svazku zatraceně silná a Kišimoto se snaží seč může, aby vyvolal atmosférické obrazce. Pomáhá mu k tomu prostředí, ve kterém buď pochmurně prší a smráká se, nebo lesnatá údolí ve kterých se odehrávají impozantní souboje. Tentokrát byla větší péče vložena i do emocí a skutečně máte pocit, že se schyluje k něčemu velkolepému.

V tomhle svazku je naprosto všechno. Hned několik zajímavých dějových linek, výrazné zlepšení v kresbě i parádní tempo. Skvělý díl!

90%

Naruto 40
Autor: Masaši Kišimoto
Vydal: Crew 2018
Počet stran: 192
Cena: 199 Kč

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page