Bobule kustovnice čínské jsou bohatým zdrojem karotenoidů včetně beta-karotenu (více beta-karotenu než má mrkev), nejvíce ze všech známých potravin nebo rostlin na Zemi. Bobule obsahují 500krát více vitaminu C na váhu než pomeranče a ty jsou na druhé místě. Bobule kustovnicetaké obsahují vitaminy B1, B2, B6 a vitamin E. Zralé plody obsahují asi 11 mg železa na 100 gramů, beta-sisterol (protizánětlivé činidlo), kyselinu linolovou (mastná kyselina), seskviterpenoidy (cyperon, solavetivon), tetraterpenoidy (zeaxanthin, physalin) a betain (0,1 %). Bobule Goji obsahují polysacharidy, které upevňují imunitní systém. Jeden polysacharid nalezený v tomto plodu byl deklarován jako silný sekretový stimulant (jedná se o látku, která podporuje sekreci lidského růstového hormonu v podvěsku mozkovém).
Jestliže připravujeme odvar (čaj připravený povařením byliny ve vodě), užívá se 6-18 gramů plodů pro denní dávkování, obvykle v kombinaci s jinými bylinami, po dobu jednoho až tří měsíců, což je typická perioda pro průběh terapie (kustovnice čínská se užívá rovněž jako přípravek pro stárnutí, který je již po léta konsumován). Při léčení atropického zánětu žaludku (oslabené trávení způsobené sníženou činností žaludečních buněk), užívá pacient celé plody při obsahu 10ti gramů v každé dávce a to dvakrát denně před jídlem (po dobu dvou měsíců). Při léčení cukrovky se jedí podušené bobule v dávce 10 gramů a to třikrát denně (podušení plody změkčuje). Denní dávky v rozmezí 10 – 30 gramů je typickým léčebným užíváním v Číně.