Nejšílenější soudní proces americké historie stále míří na plátna kin

Nejšílenější soudní proces americké historie stále míří na plátna kin
Ally McBealová | 20th Television
V hlavních rolích očekávaného snímku, který vzniká podle skutečných událostí, se představí Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt, Jonathan Majors a Alex Sharp, kteří se podle všeho ujmou šesti postav ze sedmi obžalovaných. A o čem že snímek bude?
Seth Rogen
Seth Rogen
Skupina protestujících lidí proti válce ve Vietnamu v roce 1968 vyšla v Chicagu do ulic. Město protesty zakázalo a snažilo se dostat lidi z ulic, policie tehdy tvrdě zasáhla a potlačila jakoukoli demokratickou touhu po vyjádření svobodného názoru, což vyústilo ve veliký konflikt, během kterého bylo zraněno mnoho lidí. Z celého incidentu ale nakonec byla do soudního procesu vztažena jen sedmička mužů - Abbie Hoffman, Jerry Rubin, David Dellinger, Tom Hayden, Rennie Davis, John Froines a Lee Weiner, které policie obvinila z podněcování nepokojů a dalších zločinů proti státu.
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
Několik let měl v plánu tento snímek natočit Steven Spielberg, nakonec ho měli nahradit Paul Greengrass a Ben Stiller. Ze všeho ale vždycky sešlo. Projektu se nakonec ujal Sorkin, který k snímku napsal scénář již v roce 2007 a usedne i na režijní křeslo. Producentem bude Marc Platt.
Eddie Redmayne
Fantastická zvířata a kde je najít
„Těším se, že budu natáčet film o jednom z nejšílenějších, nejvtipnějších, nejintenzivnějších, nejtragičtějších a nejúspěšnějších soudních procesů americké historie. C-7 se odehrává na konci 60 letech, ale myslím si, že teď je ta nejlepší doba ho vyprávět,“ nechal se slyšet na adresu filmu Sorkin.